Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Advertisements

Vlastní hodnocení školy
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Základní škola při Biskupském gymnáziu Krupka 1 - Bohosudov
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ POMÁHÁ INKLUZÍVNÍMU VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ ZÁKLADNÍ ŠKOLY.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
Mgr. Jana Palanská.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Autoevaluační nástroje na naší škole
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Autoevaluace školy ZŠ pro žáky se speciálními vzdělávacími potřebami s.r.o. Aviatiků 462, Ostrava-Hrabůvka Mgr. René Macháč.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
SETKÁNÍ PRACOVNÍCH SKUPIN MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
ZŠ Přerov, Boženy Němcové 16 Školní poradenské pracoviště Mgr. Ilona Bočinská ředitelka školy
SPOLEČNÁ ŘEŠENÍ PRO LEPŠÍ UČENÍ reg. č. CZ.1.07/1.1.00/ LOKÁLNÍ STRATEGIE ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ OHROŽENÝCH ŠKOLNÍM NEÚSPĚCHEM v lokalitě ORP Karviná.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno MAP je místní akční plán vzdělávání, který bude prioritně zaměřen na rozvoj kvalitního a inkluzivního vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ve městě Brně Aktuální informace k realizaci projektu MAP 9. březen 2016.
2. zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán (MAP) rozvoje vzdělávání pro SO ORP Čáslav CZ /0.0/0.0/15_005/ Základní škola Zbýšov,
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
Projekt MAP Turnovsko. Cíl projektu  podpora a rozvoj spolupráce zřizovatelů, škol a ostatních aktérů ve vzdělávání v rámci ORP Turnov  vytváření Místního.
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
MAP – Místní akční plán ORP RK
VÍTÁME VÁS NA SPOLEČNÉM SETKÁNÍ PARTNERSTVÍ MAP ORP BEROUN
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Místní akční plán vzdělávání MAP rozvoje vzdělávání na území Prahy 8
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Regionální stálá konference
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Implementační projekt KAP
Setkání členů Řídícího výboru MAP SO ORP Beroun
Místní akční plány rozvoje vzdělávání
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Budování kapacit pro rozvoj škol II
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Komplexní systém hodnocení
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích –
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání. kvalita a akční plánování rozvoje vzdělávání.
Vítejte na třetí místní konferenci
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Od MAP I k MAP II v Plzeňském kraji
Datum konání: 5. února 2018 Místo konání: Velké Meziříčí, JUPITER club
Vítejte na třetí místní konferenci
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Model intenzivní podpory
Vítejte na třetí místní konferenci
MŠ Dvouletky, Praha 10 v projektu SRP
Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování
Intenzivní podpora škol
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
PS Vzdělávání NS MAS ČR – Pardubický kraj 2017
Transkript prezentace:

Vítejte na třetí místní konferenci Strategické řízení a plánování ve školách a v územích 13. 11. 2018 Ústí nad Labem CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283

Příklad dobré praxe – KA02 Základní škola, Muchova 228, Chlumec –příspěvková organizace Mgr. Lenka Suchá, ředitelka školy

Analýza potřeb školy Co analýze předcházelo? Dotazníková šetření SWOT analýza Rozbor poslední zprávy ČŠI Plán rozvoje školy z posledního období Výroční zpráva školy Pozorování, naslouchání okolí, pohovory Využití osobních zkušeností z minulých let, dobrá znalost konkrétních specifik naší školy

Kritéria kvalitní školy Čeho jsme se při zpracování analýzy drželi? Z postupů ČŠI vzešla kritéria Kvalitní školy rozdělená do 6 oblastí. Základní charakteristika školy Koncepce a základní rámec školy Pedagogické vedení školy Kvalita pedagogického sboru Výuka Výsledky vzdělávání

Strategický plán školy do roku 2024 Jak jsme postupovali při tvorbě strategického a akčního plánu? Zjištění potřeb školy vyplývající z podrobné analýzy (dotazníky, SWOT…) Stanovení mise a vize školy Stanovení priorit (strategických cílů) Vytvoření akčního plánu školy

Akční plán školy do roku 2020 Zaměření na konkrétní podmínky a potřeby naší školy vyplývající z podrobné analýzy školy. Stanovení dílčích cílů v dané oblasti a u dané priority Stanovení kritérií hodnocení Stanovení úkolů vedoucích k plnění dílčích cílů Předpokládané finanční zdroje Stanovení termínu plnění Určení garanta (odpovědného pracovníka)daného úkolu – delegování úkolů v jeho kompetenci Jedná se o živý materiál, týmovou práci Podle potřeb školy v průběhu roku plán upravujeme, reagujeme na nenadálé skutečnosti Zjišťujeme nové priority školy, upravujeme v průběhu uskutečňování změn Postupné zlepšování stávajícího, nastavení nového Nové by nemělo být zbytečné, ale efektivní, reálné Postupné změny ve smýšlení všech (nelze udělat tlustou čáru za stávajícím stavem, poohlédnutí do minulosti, vycházet ze současnosti) Možné změny v organizační struktuře školy

Opatření vedoucí k plnění akčního plánu Seznámení zaměstnanců s tvorbou strategického a akčního plánu Seznámení zřizovatele a školské rady se strategickým plánem školy Rozeslání akčního plánu všem pedagogům Schůzka s garanty jednotlivých úkolů (vedoucí PK, MS, VP, vedení školy) Schůzka s vedoucími TH pracovníků, kteří jsou garanty daného úkolu Žádost o navýšení rozpočtu (odměna pro garanty úkolů AP, vytvoření systému odměňování) Provozní porada – v rámci porad diskuze k plnění AP Individuální pohovory s garanty, výměny názorů, návrhy – důležitá komunikace!!! Pravidelné konzultace s p. Koťátkovou - KRŠ

Ukázka akčního plánu školy Oblast: Výuka Strategický cíl/Priorita: Podpora inkluze Dílčí cíl Kritéria hodnocení Úkoly Předpoklady realizace/finanční zdroj Termín Zodpovídá Organizovat společné akce TU a třídy 2 adaptační kurzy Zorganizovat adaptační kurz pro žáky 6. ročníku Dotace – kraj (v případě včasného podání žádosti), jinak vlastní Září 2018 Suchá, TU 6. tříd   V průběhu roku dle potřeby – četnost PLPP na 1. a 2. stupni Zpracovávání plánu pedagogické podpory Vlastní Výchovné poradkyně (VP) pro 1. a 2. stupeň ve spolupráci s TU 2x v měsíci Uskutečňovat pravidelně třídnické hodiny, prohlubovat vztahy mezi TU a žáky Vastní Školní rok 2018/19 P. Dušánek+ třídní učitelé Zlepšovat práci s talentovanými žáky Četnost talentovaných, nadaných, mimořádně nadaných žáků Objevování talentovaných žáků, individuální přístup k těmto žákům, podporovat jejich rozvíjení 1.9. 2018 – 30. 6. 2019 VP ve spolupráci s vyučujícími Zřídit školní poradenské pracoviště 1x měsíčně schůzka Zajistit vznik školního poradenského pracoviště a pravidelná spolupráce s jeho členy Konzultant A. Šalanská Zlepšovat práci s integrovanými žáky Hospitační činnost (dle plánu hospitací) Četnost prováděných hospitací se zaměřením na práci s integrovanými žáky Poskytování podpory všem žákům podle jejich individuálních potřeb 1. 9. 2018 – 30. 6. 2019 Vedení školy + VP 1x měsíčně Uskutečňovat pravidelné schůzky VP a AP VP (A. Šalanská) Zaměřit se na práci s žáky ze zahraničí 1 tlumočnice do budoucí 3. A Zajistit tlumočníka Šablony I 1.9. 2018 A. Šalanská - VP V. Patzlová – AP Kroužek 1x týdně Zapojení těchto žáků do školních kroužků – snižování jazykové bariéry Podzim 2018 VP J. Hromasová

Děkuji za pozornost CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_001/0000283