Autor: Petra Kejvalová

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rozdělení vepřového masa
Advertisements

Rozdělení vepřového masa
Rozdělení vepřového masa
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Jiří Hajn Název DUM: Voda (opakování) Název sady: Chemie – 8. ročník Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
ÚTERÝ Polévka Česnečka 20,- Kč Polévka Hrášková 25,- Kč.
Název školy Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Nymburk, Soudní 20 IČO Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuModerní.
MÍSTO, KDE ŽIJI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Historie Vánoce pochází z 18. století. Vánoce mají kořeny v křesťanských oslavách zimního slunovratu. Literární prameny prokazují, že křesťané spojovali.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JARMILA_VOHRADNIKOVA_OVOCE_CHARAKTERISTIKA_SLOZENI_A_PUVOD_ OVOCE_PREZENTACE_01 Název školyStřední.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Název školyStřední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VY_12_INOVACE_ 26_VYJMENOVANÁ SLOVA PO L3 Autorem materiálu a všech jeho částí, není - li uvedeno jinak, je Bc. Michaela Maixnerová, financováno z ESF.
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Společnost Autor: Mgr. Lenka Radošová POJĎTE, HONEM, PŘICHÁZEJÍ, UŽ NASTÁVÁ ČAS. KLUCI, HOLKY - KAŽDÝ TO VÍ,
 Název školy: Střední škola dopravy, obchodu a služeb  Mgr. Dana Frimlová  Název projektu: Zlepšení podmínek výuky  Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.09/
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_3_INOVACE_ANJ10.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
TRŽNÍ ČÁSTI TELECÍ MASO TELECÍ DROBY
Zvířata Lucie Neubauerová.
Aktuální problémy potravinářského sektoru – obchodní přirážky a dovozy
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
11. – 15. dubna PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
6. – 10.června PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK Květáková /1,3,7,13
Madagaskar Stehlíková Lucie 6.B.
Tržní části vepřového masa Vepřové sádlo
Předběžná příprava drůbeže
Vytápění Tepelné ztráty
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Popis svalových skupin
KRÁLIČÍ MASO Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: králičí, maso, tržní, části, charakteristika Autor:
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL kód:
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
TÉMA: Výrobky a přírodniny
Podstatná jména pomnožná hromadná a látková
KVALITA Z EVROPY – chutě s příběhem
Český jazyk 2 Slovesa 2. část.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
Zeměpis – 9.ročník Půdy ČR VY_32_INOVACE_ Název školy
NÁZEV ŠKOLY: MŠ a ZŠ, Veselí nad Moravou
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Česká republika.
Změna jídelníčku vyhrazena Denní pitný režim na každé třídě
Fenomén – Google Maps Secret Places
Podmíněn především vnitřními činiteli Země pohyby litosferických desek
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_METAFORA_A_METONYMIE Název materiálu:
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_11_STAVBA_TELA_ZVIRAT Název materiálu:
PSANÍ ÚŘEDNÍHO DOPISU KROK ZA KROKEM
– PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
15.4. – PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK
PTÁCI – LETCI (SOVY) Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iveta Randáková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
VY_32_INOVACE_ PRV.1R.1B.14 Hlavní znaky ptáků.
Modelová oblast PR Příhrazské skály
Věta se skládá ze slov Název školy
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Transkript prezentace:

Autor: Petra Kejvalová Vepřové maso Autor: Petra Kejvalová

Původ masa Vepřové maso je označení pro maso pocházející z prasete domácího.

Tržní rozdělení masa Při porcování se rozlišují následující díly. 1. Prasečí hlava 2. Lalok 3. Hřbetní sádlo 4. Krkovička 5. Plecko 6. Pečeně 7. Kotleta 8. Panenská svíčková 9. Žebra 10. Bůček 11. Přední kýta 12. Zadní kýta (horní šál, dolní šál a ořech) 13. Kolínko 14. Nožička 15. Ocásek

gulas 1kg 160kč

Staročeska vepřova 1kg 190kč

Vepřove medalonky 1kg 220kč

ĎÁBELSKÉ PLÁTKY 1kg 120kč

VEPŘOVÉ KOTLETY S JABLKY 1kg 100kč