Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024 Czech cuisine and eating habits
Základní informace Škola: Gymnázium Dr. Emila Holuba Na Mušce 1110 Holice Autor: Zdeňka Schejbalova Předmět: Anglický jazyk Anotace: Materiál je určen pro třídy vyššího gymnázia k tematickému okruhu Jídlo. Lze použít k uvedení slovní zásoby na téma Česká kuchyně – česká jídla a pokrmy, naše jídelní zvyky. Využívá názorné fotografie k podpoře zapamatování specifické slovní zásoby. Student se naučí upotřebit slovní zásobu v rozhovoru o české kuchyni a zvycích s cizincem. Materiál je zpracován v rámci projektu Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/51.0024
Czech traditional cuisine – what is it like? Lunch = dinner – the main meal of a day Rich, nutritious, a bit fatty, We have sweet meals as the main course Delicious
Traditional Czech meals on the menu: Starters Main course Side dishes Dessert Drinks
Lentil soup
Main course Sirloin, vegetable cream sause dumplings Roast pork, sauerkraut, dumplings Sirloin, vegetable cream sause dumplings
Sweet main course Filled buns Fruit dumplings
Meatless main course Potato pan cakes Fried coated cheese
Desserts Apple strudel Filled buns
Traditional Czech drinks Czech beer - Pilsner Moravian wine
Metodický pokyn Postup: Slovní rozcvička – warm up, brainstorming uvedení názvů pokrmů – nová specifická slovní zásoba, jídelní lístek v české restauraci - dvojice rozhovor s cizincem, kterému doporučíme česká jídla - dvojice Cíl: Představit slovní zásobu na téma Česká tradiční kuchyně a zvyky, zkusit si rozhovor s cizincem, který chce doporučit něco tradičně českého
Zdroje Obrázky - vlastní