Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"— Transkript prezentace:

1 ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONA ČÍSLO: III/2 NÁZEV: INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY PROSTŘEDNICTVÍM ICT PŘEDMĚT: Anglický jazyk ROČNÍK: VI. TÉMA: Present simple tense AUTOR: Mgr. Hana Stavinohová DATUM VYTVOŘENÍ: VY_32_INOVACE_26_HS

2 Anotace: Prezentace vytvořena jako doplněk k učivu 6. ročníku Present simple tense. Slouží také jako přehled pravopisných změn v kladných oznamovacích větách v tomto čase. Pilotáž: Prezentace pilotována v 6.D. Materiál byl použit k rychlému připomenutí již probraného učiva. Žáci ocenili přehlednost zápisu na tabuli.

3 Present simple tense (Přítomný čas prostý)
Použití: děj, který se pravidelně opakuje nebo je obvyklý. I get up at 7 o‘clock. (Vstávám v 7 hodin.) They play tennis every day. (Hrají tenis každý den.)

4 Present simple tense (Přítomný čas prostý)
Oznamovací věta I play You play She plays He plays It plays We play They play Ve 3.osobě jednotného čísla přidáváme koncovku –s.

5 u sloves, která končí na souhlásku a –y
Pravopisné změny ve 3.os. jednotného čísla čísla: go – he goes do – he does [daz] watch – he watches wash – he washes finish – he finishes brush – he brushes cross - crosses u sloves, která končí na souhlásku a –y se toto –y mění na –i a připojí se –es: cry – he cries ale play - plays koncovka –es se vyslovuje [iz] po s, š, č, ž, dž

6 Každé večer se sprchuje. (on) Vstávají v 6 hodin ráno.
Translate: Obědváme v kuchyni. Každé večer se sprchuje. (on) Vstávají v 6 hodin ráno. 4. Často se dívá na televizi. (ona) 5. Vždy večeřím doma. 6. Každé léto hrají tenis.

7 Solution: We have lunch in the kitchen. He has a shower every afternoon. They get up at 6 o‘clock in the morning. She often watches TV. I always have dinner at home. They play tennis every summer.

8 Zdroje: Fotografie a kliparty:


Stáhnout ppt "ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE"

Podobné prezentace


Reklamy Google