Ekonomika nadací a nadačních fondů

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOCIÁLNÍ EKONOMIKA SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Advertisements

Vykonavatelé majetkových práv obcí a krajů
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Kliknutím lze upravit styl předlohy. Nestátní neziskové organizace.
EXEKUTORSKÝ ÚŘAD PROSTĚJOV
Typologie neziskových organizací v ČR
Transformace NNO dle NOZ od roku 2014 Mgr
EKONOMICKÉ VÝSLEDKY NADAČNÍCH SUBJEKTŮ V ROCE 2002 © CVNS 2004.
Ekonomicko-správní fakulta Masarykovy university v Brně TRIALOG (Brněnský institut rozvoje občanské společnosti)
- od nová právní úprava – nově se řídí „Zákonem o obchodních korporacích (ZOK)“ č. 90/2012 Sb., dále Novým občanským zákoníkem (NOZ) č. 89/2012.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava - Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Vlasta Švachová Datum: Název: VY_32_INOVACE_9.1.4.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Občanská společnost a občanský sektor PhDr. Jaroslava Šťastná, Ph.D.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
NEZISKOVÉ ORGANIZACE VYMEZENÍ, VÝZNAM. 2 Občanská společnost občan Soukromý sektor stát VEŘ. PROSTOR Dána institucemi a organizacemi různého charakteru.
Nadační subjekty, církevní právnické osoby, organizační složky a příspěvkové organizace.
Účetnictví a rozbory ve VS úvod. Vymezení prostoru „nestátní“ sektor = nevýdělečné organizace Patří sem: – Občanská sdružení – Obecně prospěšné org. –
Nevládní neziskové organizace pro HEN 3. přednáška, Právní formy, postup zakládání.
OSTATNÍ FORMY PODNIKÁNÍ
Nevládní neziskové organizace pro HEN 3. přednáška, Právní formy: Občanské sdružení, Obecně prospěšná společnost, Nadace Postup zakládání.
Antropologie občanské společnosti podzim Subjekty občanské společnosti Mgr. Alena Řiháková
OBČANSKÉ A OBCHODNÍ PRÁVO Subjekty občanskoprávních vztahů JUDr. Petr Čechák, Ph.D.
Občanský sektor. Veřejný prostor Klíčová slova: stát x člověk (občan) – mezi nimi se rozpíná prostor – zahrnuje věci veřejné Klíčová slova: stát x člověk.
Ekonomika politických stran. Identifikace  Vznik dle zákona č. 424/1991 Sb. o sdružování v politických stranách a v politických hnutích  Evidence ve.
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1160Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Soustava veřejných rozpočtů Finanční toky ve veřejném sektoru představují příjmy a výdaje veřejných rozpočtů, a to jak uvnitř soustavy veřejných rozpočtů,
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
1 ZDAŇOVÁNÍ PŘÍJMŮ NADACÍ A NADAČNÍCH FONDŮ V ROCE 2014 KULATÝ STŮL Zpracoval: Bachor, 26. února 2014.
Přímé daně Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Švejdová. Dostupné z Metodického portálu cz, ISSN: ,
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Veřejné finance a podnikání Ing. Erik Geuss ČVUT v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Ekonomika podnikání.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování kapacit pro rozvoj škol I. Ing. Irena Havlová Praha, 12. února 2016.
Téma: DOTACE LIBERECKÉHO KRAJE OBLAST SPORTU A TĚLOVÝCHOVY 2015 – 57 mil. Kč, 2016 – 55 mil. Kč Dotační programy PŘÍMÉ PODPORY z rozpočtu LK (2015 – 12.
Financování NO Systém veřejného financování - financování z veřejných rozpočtů Finance z neveřejných zdrojů (tuzemských i zahraničních) Nadace tuzemské.
Neziskové organizace po LegislativaZměny v nabídce právnických osobSystematika právní úpravyNové právní institutyZměny v nadačním právuTransformace.
Dopad nového občanského práva na nestátní neziskové organizace JUDr. Hynek Pečinka.
Ekonomika Zdroje finančních prostředků pro neziskové organizace 3. Ing. Miroslava Farmačková VY_62_INOVACE_FAR_EK.3_1_09.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Spolkové a nadační právo Nadační právo II-III. Novodobý vývoj nadačního práva na území ČR 1950 – 1990: absence právní úpravy, dosud existující nadace.
N á zev š kolyS Š HS Kroměř í ž Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zme š kalov á N á zev š ablony VY_32_INOVACE EKO N á zev DUMu EKO
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témat a mezipředmětových vztahů.
MIKROEKONOMIKA Ekonomika neziskových organizací. Společenský význam neziskových organizací Nezisková organizace (nonprofit, nověji not-for-profit) = organizace,
Nadace, nadační fond Definice Zřízení – písemnou smlouvou, zakládací listinou Vznik – dnem zápisu do nadačního rejstříku Zakládací dokument – nadační listina,
Veřejná služba 2017.
Nestátní neziskové organizace
SH ČMS účetní závěrka 2016 Metodický pokyn č. 4/2016.
Kategorizace osob Dosavadní úprava Nová úprava Osoby Osoby člověk
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
FUNDACE V NOVÉM OBČANSKÉM ZÁKONÍKU
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Základní pojmy právní – podzim 2016
BKV_ERNO: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace Fundace Organizace na pomezí sektoru Jakub Pejcal Centrum pro výzkum.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Právní formy neziskových organizací Mgr. Jaroslav Benák jaroslav
PBSNPB2: Legislativní vymezení neziskového sektoru Korporace: spolky a pobočné spolky Jakub Pejcal ESF MU, Katedra veřejné ekonomie.
EKONOMICKÉ VÝSLEDKY NADAČNÍCH SUBJEKTŮ V ROCE 2002
Nevládní neziskové organizace pro HEN
Subjekty obchodněprávních vztahů
Proč by se měl podnik chovat na trhu eticky?
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
NNO partner pro rozvoj kraje
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Transkript prezentace:

Ekonomika nadací a nadačních fondů

Identifikace = účelové sdružení majetku zřízené za účelem dosahování obecně prospěšného cíle Úprava dle zákona č. 227/1997 Sb., o nadacích a nadačních fondech Evidence v „nadačním rejstříku“ (krajské rejstříkové soudy) Zastřešující organizace: Fórum dárců. sdružující nadace a NF, které se přihlásily k pravidlům etického chování a které se podílejí na rozvoji čského nadačního prostředí.

Nadační subjekty dle zřizovatelů

Nadační subjekty dle činností, které vykonávají

Lidské zdroje

Struktura příjmů nadací Struktura příjmů NF

Počet nadací dle velikosti výdajů Struktura nadací dle typolog.