NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Advertisements

Projektový den - vaření
Vánoční cukroví od Adély Pracovní postup
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Kynuté buchty Katrin Steinvaldová A
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zdravá výživa a příprava jednoduchých pokrmů
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5
Pokrmy z těstovin.
Pokrmy z brambor.
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.10 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Vánoční perníková vesnička
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.21 SOU Obořiště
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TP_2.13 SOU Obořiště
Střední škola Oselce Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk, Projekt: Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název: Modernizace.
Recept na perník.
 INGREDIENCE:  125 g másla (v kostce), 1 lžíce citrónové šťávy, 1 lžíce nastrouhané citrónové kůry, sůl, bylinky  POSTUP PŘÍPRAVY: Máslo necháme povolit,
Tak to jsem já Velikonoční Beránek :P Teď vám řeknu jak se peču.
Velikonoční beránek Poslední snímek Další snímek.
Příprava vánoční večeře. Kapr s pivní omáčkou. Ingredience 1,5 kilogramu kapra bez vnitřností a šupinbez 1 velkou cibuli 1 mrkev 1 lžíci másla 1 lžíci.
ZAČNEME menu.  POTŘEBUJEME:  6 vajec  250 g pískového cukru  1 dl oleje  1 dl vody  250 g polohrubé mouky  1 vanilkový puding  Lžíce kakaa  2.
Moučníky z litého těsta
Mexická kuchyně.
Příprava Vánoční večeře
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Sněhové kokosy Z bílků ušleháme sníh, po částech do něj všleháme krupicový cukr, poté moučkový cukr a nádobu vložíme do horké vodní lázně a šleháme, až.
SVATEBNÍ DORT DVOUPATROVÝ
200 g másla 200 g krupicového cukru 1 vanilkový cukr 4 vejce 300 g polohrubé mouky šťáva z citrónu nebo citrónovou kůru trochu mléka.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ořechovo medové řezy Medovník.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Smažení Číslo DUM: VY_52_INOVACE_124_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická oblast:
Projektový Den Vánočka Chléb Rohlík zpracovali Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.“
Staročeský medovník Ingredience: 100 g másla 150 g krupicového cukru
V ELIKONOČNÍ BERÁNEK. P OTŘEBY : 4 vejce 120 gramů pískového cukru 200 gramů polohrubé mouky Hrst nasekaných ořechů Hrst rozinek 1 lžička prášku do pečiva.
Kynutý koláč se švestkami
Recept jak udělat krtkův dort…
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Ingredience Brokolice 1/2 kg Brambory 4 ks Cibule střední 1 ks Česnek 2 stroužek Tavený sýr - trojúhelníček 2 ks Pomazánkové máslo velká, vrchovatá 1 lžíce.
Jednoduché,ale dobré. Suroviny 150g vlašských ořechů 150g kešu oříšku 150g pistácií 150g brusinek 150g rozinek 150g jakýkoliv sušeného ovoce Mléko Čokoláda.
Čokoládové muffiny Ingredience: Pokračujete kliknutím.
Štědrovečerní večeře.
Lasaně zapečené se zeleninou
Technologie pokrmů 1.Ročník obor kuchař s maturitou 26.hodina
Medovník Připravte si: Na těsto 20 dkg cukru krupice,
Šablona III/2 Č. materiálu VY_32_INOVACE_TPP_520 Ročník: 2.
Vánoční perníčky 1. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Pavel Žižka. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Babiččiny Slíváky aneb švestkové kynuté buchty
Mramorová bábovka Od babičky.
Suroviny : náplně Cukr krupice Mléko Hladká mouka Droždí + vajíčka : na další stránce.
Donuty. Donuty pečené ve speciální „pekárně“ Příprava těsta a pečení: Sypké suroviny smíchat.
RECEPT NA PALAČINKY VY_32_INOVACE_18_PRAKTICKÉ ČINNOSTI Příjemce: ZŠ Břidličná, okres Bruntál Komenského Břidličná Doporučeno pro: ročník.
TĚSTO KYNUTÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, kynuté, příprava, zásady, koblihy Autor:
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Brambory Vypracoval: Lukáš Karlík.
TĚSTA LITÁ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsta litá, litá kynutá, lívance palačinky, trhanec.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 18 Název školy: Střední průmyslová.
CHAČAPURI SE TŘEMI DRUHY SÝRŮ (Tamara) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Kachní salát s nudlemi 01/01/15 | Recept | Vietnam
BORŮVKOVÉ PALAČINKY Tipy na servírování:
Zdravý oběd VY_52_INOVACE_31
DUM - Digitální Učební Materiál
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Děti, rodiče, učitelé, prarodiče z MŠ Olbrachtova
Kookoo sabzi (Ata) 12/08/15 | Recept | Írán
TVAROHOVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky.
DUM - Digitální Učební Materiál
DUM - Digitální Učební Materiál
Recept – Hororové cupcakes
Elektronické učební materiály - I. stupeň Matematika 2
Jednoduché pomazánky na večer- salámová
PIZZA VY_32_INOVACE_2C_06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Recept-pracovní postup TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:

Anotace Materiál slouží k použití na interaktivní tabuli Český jazyk-slohová výchova-Recept- pracovní postup Pro 3.-5. ročník ZŠ. Ukázka receptu, způsob tvoření receptu - popis pracovního postupu Možno spojit s pracovními činnostmi/v praxi/

Jak připravit recept? Název receptu Suroviny Postup Délka přípravy Pro koho je pokrm vhodný Pro jakou příležitost je doporučený

Ukázka receptu -25 dkg krabích tyček -10 dkg eidamu 30 % -3 lžíce majonézy -4 lžíce bílého jogurtu -citronová šťáva, sůl a pepř podle chuti -na ozdobu petrželka a citron Tyčky rozsekáme na jemno, sýr nastrouháme na jemnějším vzorku struhadla a přimícháme ostatní suroviny. Mažeme na pečivo a zdobíme petrželkou a kouskem citronu. Délka přípravy 15 minut Vhodné pro děti, vhodné na domácí oslavy

Vytvoř recept na dětskou oslavu Název receptu- Surovin- Postup- Čas přípravy-

Vyber správný recept suroviny: 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 1 ks vanilkového cukru 1/2 hrnku cukru 1/2 balíčku prášku do pečiva 4 ks vajec 2 hrnky polohrubé mouky Postup: Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu Troubu předehřejeme na 180 °C. Smícháme mouku s práškem do pečiva. V míse šleháme vejce s olejem, cukrem a vanilkovým cukrem asi 5 minut. Do vyšlehané hmoty střídavě přidáváme mouku a mléko. Vše vymícháme do hladkého těsta. Těsto na bábovku nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Domácí moučník vhodný pro všechny příležitosti. suroviny: 1/2 hrnku mléka 1/2 hrnku oleje 1 ks vanilkového cukru 1/2 hrnku cukru 1/2 balíčku prášku do pečiva 4 ks vajec 2 hrnky polohrubé mouky Postup: Vymažeme a vysypeme bábovkovou formu Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto na bábovku nalijeme do formy a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.

Použité zdroje http://ekucharka.net/pomazanka-z-krabich-tycek www.microsoft.office.com