Výběrové kempy v Policii ČR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Vítáme Vás ve světě obchodu výběr + hodnocení + školení.
Redukce lůžek Existuje prostor pro redukci lůžek akutní péče?
Propojení psychologie dopravy a klinické psychologie PhDr. et Mgr. Š tefan Medzihorský, předseda ČAPPO, rektor Vysoké školy aplikované psychologie Konference.
FORENZNÍ PSYCHOLOGIE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jan Kumstát. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Bezpečnostní opatření Policie ČR se Státní plavební správou „VODA 2016“
Podpora metodických a koordinačních jednání terénních sociálních pracovníků v Litvínově 05/2011 Kateřina Dosoudilová.
Mapování potřeb regionů ve vztahu k činnosti středisek výchovné péče a zařízení ústavní a ochranné výchovy POHLEDEM PRACOVNÍKŮ ORGÁNŮ SOCIÁLNĚ PRÁVNÍ OCHRANY.
Připraveno s podporou programu Erasmus+ Evropské unie. Provázanost výsledků učení, vyučovacích a hodnoticích metod Zkušenosti ZČU Brno Praha.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO NOVÝ ŠKOLNÍ ROK 2016 / 2017 přihlášky na střední školu podáváme do přihlášky na Sš s talentovou zkouškou podáváme do
Seminář na MZ Bezpečnost zdravotních služeb - současná priorita MZ MUDr. Markéta Hellerová Ministerstvo zdravotnictví.
Diplomové práce pro CE WOOD a) Bilance toku materiálu pilařského provozu b) Závislost kvality vstupní suroviny na kvalitu výstupních produktů pilařského.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Předmět:Ekonomika Ročník: 3.ročník učebního oboru Autor: Mgr. Libuše Suchánková Anotace: Formou prezentace se žáci seznámí se základním rozdělením mzdy.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Rozhodování. Podle typu rozhodovacího problému  za jistoty  za rizika (nejistoty)  za neurčitosti Kdo bude řešit  Skupina  Jednotlivec.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Individuálně, ale společně a jinak
Vnější služba – výsledky v oblasti trestního řízení
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
model fungování a praxe
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Centrum na podporu integrace cizinců
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
Výsledky přijímacího řízení
Ing. Kateřina Lichtenberková
Legislativní změny novela školského zákona zákonem č. 178/2016 Sb., která mj. zavádí jednotnou přijímací zkoušku do oborů vzdělání s maturitní zkouškou.
Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky
Úřad práce České republiky
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Evropské fondy: Řízení rizik podvodů
Plánování ve školní tělesné výchově
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Didaktické metody Androdidaktika.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Techniky práce s mentálně postiženými
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Logistika a Supply Chain Management
Mgr. Kateřina Korcová, Ph.D. UZB003 – jaro 2016
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
UČENÍ.
Jednotné principy klasifikace na GJKT
Odbor školství mládeže a sportu Oddělení školské ekonomiky
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Sociální situace romských komunit v kontextu genderových rolí
Týmové dovednosti 2 Marie Blahutková.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Hodnocení korupčních rizik (CIA) Oddělení boje s korupcí Praha, 2018
A co dál - aneb jak spolupracovat a komunikovat spolu i bez projektů
Výběrové řízení z hlediska právního a psychologického
METODY PSYCHOLOGIE Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Informace k tezím rekodifikace
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Diagnostika dítěte předškolního věku
Přijímací řízení, odvolací řízení
Transkript prezentace:

Výběrové kempy v Policii ČR plk. Mgr. Vladimír Voska, oddělení vedoucího psychologa Policejní prezidium ČR

Zjišťování osobnostní způsobilosti uchazečů Osobnostní charakteristiky podle vyhlášky: intelektově v pásmu průměru nebo vyšším emočně stabilní psychosociálně vyzrálý odolný vůči psychické zátěži s žádoucí motivací, postoji a hodnotami bez nedostačivosti v oblasti volních procesů bez nedostačivosti v oblasti poznávacích procesů bez nedostačivosti v oblasti autoregulace bez znaků nežádoucí agresivity bez psychopatologické symptomatiky Metody zjišťování podle vyhlášky: pozorování rozhovor anamnestické vyšetření analýza objektivních údajů psychologické testové metody Způsobilost se tradičně zjišťuje tzv. psychologickým vyšetřením test inteligence, paměti, pozornosti, osobnostní dotazníky a sebeposuzovací škály, projektivní metody, anamnestické dotazníky, rozhovor s psychologem. Vyhláška nepoužívá pojem „psychologické vyšetření“! Výběrové kempy v Policii ČR l Vladimír Voska 13.1.2019

Assessment Centre, zátěžové testy, výběrové kempy, modelové situace/úlohy Různá podoba využívání modelových a zátěžových situací není v policii novinkou, např.: povinnost absolvovat AC na funkce od vedoucích odborů výše obdobou výběrových kempů jsou zátěžové testy do Útvaru rychlého nasazení, zásahových jednotek, Pyrotechnické služby, Národní protidrogové centrály, Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu výběrové kempy při přijímání uchazečů zařazeny již cca před 7 lety ve Středočeském kraji Současný stav využívání výběrových kempů či modelových situací při zjišťování osobnostní způsobilosti: 3 krajská ředitelství organizují „kempy“ (více než 24 hodin) 3 krajská ředitelství zařazují modelové situace (méně než 12 hodin) probíhá průzkum v krajských ředitelstvích, jehož výsledky budou podkladem pro další osud využívání výběrových kempů/modelových situací Výběrové kempy v Policii ČR l Vladimír Voska 13.1.2019

Přidané hodnoty Výhody oproti běžnému testování: Jsou vytvářeny modelové situace, které vyžadují prokázání např: kooperace a práce v týmu, schopnosti sebereflexe a učení se z vlastních chyb, samostatného rozhodování a jednání, dobrých komunikačních a prezentačních dovednosti, vůle, vytrvalosti, sebeovládání a disciplíny, iniciativy, proaktivního jednání a schopnosti improvizace, zdvořilosti a respektování autorit a pravidel, organizačních schopností, případně schopnosti vést kolektiv, schopnosti předvídat a minimalizovat rizika. Výhody oproti běžnému testování: na situace se nelze připravit, ztížená možnost stylizace zkvalitnění zjišťování některých charakteristik daných vyhláškou objektivita pozorováním získaných údajů - více posuzovatelů množství získaných údajů kvalitní zpětná vazba uchazečům zpětné zhodnocení a revize výsledků testových metod účast dalších osob na pozorování (např. funkcionářů) zvýšení sebevědomí úspěšných počátek identifikace s policií, navázání vztahů a kontaktů mezi uchazeči, ale i s psychology či funkcionáři Výběrové kempy v Policii ČR l Vladimír Voska 13.1.2019

Úskalí nejednotnost a nemožnost vytvořit všem stejné standardní podmínky (mezi jednotlivými ředitelstvími, ale i v rámci různých kempů v jednom ředitelství) chybějící metodika přezkoumatelnost závěru psychologa zdravotní rizika – „bezpečnost práce“ vyšší náklady, nedostatek personálu a materiálního zázemí prokazování efektivity malé množství uchazečů tzv. boční vstupy (uchazeči, kteří nastupují na specifické pozice, které vyžadují konkrétní odbornost – např. Hudba hradní stráže, Kriminalistický ústav, psycholog, právník, IT specialista) Výběrové kempy v Policii ČR l Vladimír Voska 13.1.2019