VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_10_GAS_561_Dos Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
STŘEDN Í ODBORN Á Š KOLA A STŘEDN Í ODBORN É UČILI Š TĚ MĚSTEC KR Á LOV É T.G. MASARYKA 4 Sada číslo 14.
Energetická hodnota potravin (EH)
Sada číslo 13 STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Zdeňka Bitterová Název materiálu:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výroba plundrového těsta
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_Salamonová_ Griliáž
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Polevy - význam
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
VY_32_INOVACE_ Ostravan
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
„EU peníze středním školám“
Třené, jádrové a smetanové výrobky
VY_32_INOVACE_ Výrobky – Pražské koule
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Vladimíra Houšková Název materiálu:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Suroviny pro cukráře I. ročník VY_32_INOVACE_
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
Výroba dezertních hmot 2
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Krčková Název materiálu:
WORD Tabulky - ohraničení
1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Lenka Marková Název materiálu:
VY_32_INOVACE_09_ICT_529_Jnc
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název OP OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0258 Název projektu Inovace a individualizace výuky na OA a HŠ Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení vzdělávacího materiálu VY_32_INOVACE_10_GAS_576_Dos Druh učebního materiálu Prezentace Autor  Bc.Vlasta Dolejší

Vzdělávací obor, pro který je materiál určen 29-54-H/O1 Cukrář Předmět Cukrářská technologie Ročník 1. Název tematické oblasti (sady) Náplně a polevy Název vzdělávacího materiálu Polevy tukové Anotace Prezentace je určena pro žáky 1. ročníků obor Cukrář. Učební materiál uvádí charakteristiky a druhy tukových polev. Popisuje výrobní postupy těchto polev. Zhotoveno, (datum/období) 13. 1. 2013 Ověřeno 13. 11. 2013

Dolejší Vlasta 2008 OAHSHB Polevy tukové Ze základní tukové polevy lze vyrábět několik druhů polev v jemných odstínech a s použitím různých chuťových přísad. Foto autor Dolejší Vlasta 2008

Druhy tukových polev kávová arašídová oříšková mandlová kokosová Foto autor: Správně uskladněný tuk

Tuková poleva Charakteristika: Dolejší Vlasta 2008 OAHSHB Tuková poleva Charakteristika: má stejnorodou, krémovou barvu a matový lesk, chuť je příjemně sladká s příchutí sóji, tato poleva se v cukrářských výrobnách nevyrábí a dodává se v 10 kg balení. pokračování Dolejší Vlasta 2008

Přidá se část ztuženého pokrmového tuku. Dolejší Vlasta 2008 OAHSHB Výrobní postup: Smíchá se předsušená nepražená sójová drť nebo sójová mouka s moučkovým cukrem a vanilínovým cukrem. Přidá se část ztuženého pokrmového tuku. Vzniklá hmota se zjemní na třecím stroji. Do malé části hmoty se rozetře lecitin. Zbývající část ZTP se nahřeje a v šlehacím stroji se hmota spojí. pokračování Dolejší Vlasta 2008

zjemnění na třecím stroji ztužený pokrmový tuk sójová drť cukr moučka vanilínový cukr smíchání část část zjemnění na třecím stroji lecitin smíchání smíchání

Nejznámější polotovar k ochucení cukrářských náplní a polev je kulér a různé cukrářské pasty. Kulér si může cukrář vyrobit ve své provozovně. Cukrářské pasty se objednávají u různých výrobců.

Kulér Charakteristika: Dolejší Vlasta 2008 OAHSHB Kulér Charakteristika: je to potravinářské barvivo vyrobené tavením cukru bez vody, má zlatohnědou barvu, používá se na obarvení krému a polev. Kulér. [online]. [cit. 2012-12-30]. Dostupné z: http://www.kuler.cz/kuler/index.html pokračování Dolejší Vlasta 2008

kulér se cukr utavený do tmavohnědé barvy, Dolejší Vlasta 2008 OAHSHB Výrobní postup: kulér se cukr utavený do tmavohnědé barvy, do hmoty se přilije horká voda, směs se nechá povařit, po vychladnutí se přecedí, uchovává ve vhodné nádobě. 11.1.2019 Dolejší Vlasta 2008

Cukrářské pasty Nejpoužívanější druhy: kávová z podzemnice olejné z lískových oříšků z mandlí z kokosu http://www.toppotraviny.cz/orechove-pasty-a-ruzne-1/kaffeepaste-caffe-arabica-dunkel-1-25-kg http://www.toppotraviny.cz/asie-ruzne/erdnusspaste-500-g

Použitá literatura: Použité zdroje: BLÁHA, Ludvík, Věra CONKOVÁ a František KADLEC. Cukrářská výroba I. 2001. vyd. Praha 4: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-85-8. BLÁHA, Ludvík, Věra CONKOVÁ a František KADLEC. Cukrářská výroba II. 2001. vyd. Praha 4: Informatorium, 2001. ISBN 80-86073-85-8. PŮLPÁNOVÁ, Alena. Cukrářská technologie. 2001. vyd. Hradec Králové: Radek Runšták - R plus, 2001. ISBN 80-902492-2-1. SKOUPIL, Jan. Cukrářská výroba 1. I. Praha: Podnikatelský svaz pekařů a cukrářů, 1997. Použité zdroje: TOP potraviny: Kávová pasta. [online]. [cit. 2012-12-30]. Dostupné z: http://www.toppotraviny.cz/orechove-pasty-a-ruzne-1/kaffeepaste-caffe-arabica-dunkel-1-25-kg TOP potraviny: Arašídová pasta. [online]. [cit. 2012-12-30]. Dostupné z: http://www.toppotraviny.cz/asie-ruzne/erdnusspast-500-g Materiály jsou určeny pro bezplatné používání pro potřeby výuky a vzdělávání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorskému zákonu.