EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ČLOVĚK A PŘÍRODA Přírodopis
Advertisements

Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: PŘÍRODOVĚDA.
Přirozené a umělé ekosystémy.
VY_32_INOVACE_31_ Prvouka 3.ročník Polní plodiny
Pole.
Mgr. Věra Vasiljevičová
CO JE EKOSYSTÉM? Soustava živých organismů = společenstvo a jejich neživého prostředí, které se vzájemně ovlivňují a vyvíjejí v určitém prostoru a čase.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Povrch krajiny VY_III/2_inovace_10_ Povrch krajiny Autor: Mgr. Karin Cahlíková.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
Ekosystém – pole Polní plodiny název: VY_32_INOVACE_02_Ekosystem_poleI škola: ZŠ a MŠ Komenského 103, Jilemnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
AutorMgr. Ludmila Eisová Vytvořeno dne20. března 2012 Odpilotováno dne26. března 2012ve tříděIII.A Vzdělávací oblastČlověk a jeho svět Vzdělávací oborPrvouka.
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu:VY_32_INOVACE_541 Spotřeba potravin a výroba mouky 1 Název školy: Masarykova střední škola zemědělská.
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Jméno autora Ing. Ladislav Novák Datum vytvoření prosinec2012 Ročník 6. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Informační a komunikační technologie Informatika.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
ČELEDI: LIPNICOVITÉ A VSTAVAČOVITÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLA CHOLTICE, OKRES PARDUBICE - "UČÍME SE PRO ŽIVOT" ŠABLONA: Č. III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ VÝUKY POMOCÍ.
Jednoleté pícniny – směsky a meziplodiny
POLOLETNÍ PÍSEMNÉ OPAKOVÁNÍ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Elektronické učební materiály – 1. stupeň Člověk a příroda Autor: Mgr. Lenka Radošová.
Jméno autoraMgr. Stanislava Junková Datum vytvořeníkvěten 2013 Ročník2. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Člověk a jeho svět Prvouka (DUM 32) Rozmanitost.
20. Zemědělské plodiny PŘÍPRAVA POKRMŮ Eva Malovaná 2016.
Anotace : Program slouží k procvičování a opakování přírodovědného učiva ve 4. ročníku.
EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický celek: UMĚLÉ EKOSYSTÉMY Téma: OBILNINY
VY_32_Inovace_ Části rostlin Člověk a jeho svět 3. ročník
Seznam alergenů 1. Obiloviny obsahující lepek, konkrétně: pšenice , žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrůdy a výrobky z nich Korýši.
Rostliny z našeho okolí
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Petra MATYÁŠTÍKOVÁ Název materiálu:
Název školy: Základní škola Městec Králové
Název školy Číslo projektu Název materiálu Autor Tematická oblast
VY_52_INOVACE_70_Rostliny polí - učební text
Autorem je PaedDr. Štěpánka Vondrášková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okres Kutná Hora AUTOR: Mgr. Olga Sýsová NÁZEV: VY 32 INOVACE 10 ČLOVĚK A JEHO SVĚT-PŘÍRODOVĚDA.
Přirozené a umělé ekosystémy.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a jeho svět, Přírodověda, Rozmanitost přírody, Rostliny a živočichové.
Polní ekosystémy luskoviny krmné plodiny.
Čeledi: lipnicovité a vstavačovité
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.400/
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu: Lenka Lehká
CO ROSTE NA POLI - TEST Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková
Předmět: Prvouka Ročník: 2. Tematický celek: Léto
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík
Užitkové rostliny, které se pěstují na polích nazýváme polní plodiny.
Vypracovala Daniela Kubů ZŠ a MŠ Malý Újezd
Hospodářské plodiny,luštěniny
VY_32_INOVACE_32_ Prvouka 3.ročník Pícniny, olejniny, textilní plodiny
Lipnicovité.
VY_52_INOVACE_11_ Rostliny v rybníku a okolí
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
AUTOR: Mgr. Iveta Hejtmánková
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt:
Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Základní škola a Mateřská škola, Jilemnice, Komenského 103, příspěvková organizace Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_3A_17_Ekosystém_pole_plodiny.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Užitkové rostliny Opakování učiva Foto archiv autorky.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Zemědělství.
Na poli ANOTACE  Pracovní list procvičuje především využití polních plodin. DATUM AUTOR Tereza Skálová JAZYK Čeština OČEKÁVANÝ VÝSTUP  Žáci.
EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem
VY_32_INOVACE_12 12 Polní plodiny autor: Mgr. Soňa Kubíčková
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Transkript prezentace:

EKOSYSTÉM POLE je uměle vytvořený člověkem rostliny pěstované na poli nazýváme polní plodiny: - obilniny - okopaniny - luskoviny - olejniny - pícniny - textilní plodiny - různé druhy zeleniny

OBILNINY Obilná zrna (obilky) jsou uložena v klasech. STÉBLO Obilná zrna (obilky) jsou uložena v klasech. Stonek obilniny je dutý a nazývá se stéblo. Na stéble najdeme kolénka, která dodávají stonku pružnost. KOLÉNKO

obilniny PŠENICE, ŽITO, JEČMEN, OVES, KUKUŘICE pšenice setá ječmen obecný kukuřice setá žito seté oves setý kukuřice setá

Poznáš obilninu? ječmen oves žito pšenice

obilniny Z obilek pšenice a žita se získává při mletí mouka. Z ječmene se vyrábí slad, který se používá k výrobě piva. Oves se zpracovává na ovesné vločky. Kukuřici jíme syrovou, vařenou a vyrábí se z ní i popcorn.

Zopakujte si: 1/ Co je ekosystém pole? 2/ Jaké znáš skupiny polních plodin? 3/ Z jakých částí se skládá obilnina? 4/ Které znáš obilniny? 5/ Co se vyrábí z těchto plodin: pšenice, žita, ječmene, ovse a kukuřice?