Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Mgr. Věra Vasiljevičová

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Mgr. Věra Vasiljevičová"— Transkript prezentace:

1 Mgr. Věra Vasiljevičová
Vypracovala: Mgr. Věra Vasiljevičová ROSTLINY NAŠICH POLÍ

2 Na polích pěstujeme polní plodiny. Jsou to:
ROSTLINY NAŠICH POLÍ Na polích pěstujeme polní plodiny. Jsou to: obilniny, okopaniny, luskoviny, olejniny, pícniny, textilní plodiny a zelenina. 1. Co se pěstuje na polích?

3 pšenice, žito, ječmen, oves
ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi obilniny patří: pšenice, žito, ječmen, oves a kukuřice. 2. Co patří mezi obilniny? klas kolénko stéblo

4 3. Co patří mezi okopaniny?
ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi okopaniny patří: řepa cukrovka a lilek brambor. Řepu pěstujeme pro její bulvu. 3. Co patří mezi okopaniny? bulva

5 hrách, fazol, čočka a sója. Plodem luskovin je lusk.
ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi luskoviny patří: hrách, fazol, čočka a sója. Plodem luskovin je lusk. Luskoviny pěstujeme pro semena, kterým říkáme luštěniny. 4. Co patří mezi luskoviny?

6 řepka olejka a slunečnice. Olejniny jsou rostliny, z jejichž
ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi olejniny patří: řepka olejka a slunečnice. Olejniny jsou rostliny, z jejichž semen se získává olej. 5. Co patří mezi olejniny?

7 Pícniny se používají ke krmení
ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi pícniny patří: jetel a vojtěška. Pícniny se používají ke krmení hospodářských zvířat. 6. Co patří mezi pícniny?

8 Mezi textilní plodiny patří len. Len pěstujeme pro výrobu látek,
ROSTLINY NAŠICH POLÍ Mezi textilní plodiny patří len. Len pěstujeme pro výrobu látek, ze kterých se šijí oděvy. 7. Co patří mezi textilní plodiny?


Stáhnout ppt "Mgr. Věra Vasiljevičová"

Podobné prezentace


Reklamy Google