ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zdravý životní styl – pohyb a strava
Advertisements

další štěpení látek a vstřebávání živin do krve
Prvouka 3. ročník ZŠ „Pečujeme o své zdraví“
Autor: Mgr. Helena Koždoňová
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Zdravá strava - křížovka
Lidské tělo – všeobecný test
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Jídlo a chuť VY_32_INOVACE_Čp z 1
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Burgetová Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
VY_32_INOVACE_VkZ.6.11-Péče o zdraví-prezentace
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
…a jak Nemoc… jí předcházet Lenka Dvořáková.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_16_První pomoc Číslo a název klíčové aktivity: III/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
PRAHA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_20_PRVOUKA.
Vývoj jedince Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_B_17_Vývoj jedince Téma: Přírodověda.
INZERÁT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Název školy: Základní škola Dobříč, okres Plzeň - sever, příspěvková organizace Autor: Mgr. Anna Dyková Název: VY_12_INOVACE_15_Ochrana zdraví Téma: Ochrana.
1 Základní škola Ostrava, Kounicova 2, příspěvková organizace Registrační číslo projektu – III/2 – CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu - Moderní.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
MOJE CESTA DO ŠKOLY Bezpečnost v silničním provozu
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Věcné učení Žijeme zdravě, škodlivost drog, alkoholu, cigaret
Autor: PaedDr. Hana Hrubcová Název:VY_32_INOVACE_3B_20_Péče o kůži
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Platební karta Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Reklama aneb letní výprodej
Ví, co jsou to drogy a uvědomuje si riziko závislosti
Čistota půl zdraví VY_52_INOVACE_26
Žák se dozví, jaký je rozdíl mezi šikanou a kyberšikanou
Jak správně telefonovat
Ochrana člověka za mimořádných situací – první pomoc
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
ONDŘEJ SEKORA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Kouření škodí zdraví Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
Č. DUMu: VY_32_INOVACE_14_předměty osobní hygieny
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Nemoc a úraz Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
UMÍŠ ŘÍCT – NE! Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Věcné učení zdraví a nemoc
Věcné učení Péče o chrup, prevence zubního kazu
STROM, KEŘ, BYLINA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
AUTOR: Blanka Petlánová
VY_32_INOVACE_18_11_zdravý životní styl
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
JOSEF LADA Životopis a díla
Věcné učení Zásady osobní hygieny
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá
AUTOR: Mgr. Marie Horehleďová
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Transkript prezentace:

ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_05_člověk a jeho zdraví Jak pečujeme o zdraví. Mgr. Anna Klimešová

Anotace: Prezentace, ve které se žáci dozví, co je to zdraví, jak o něj pečovat, co našemu tělu škodí a co prospívá. Úkolem je také zapamatovat si důl.telefonní čísla(155, 112…) Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Ročník: 2 Druh učebního materiálu: prezentace Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání- první stupeň

ČLOVĚK A JEHO ZDRAVÍ Zdraví je pro nás velmi důležité a musíme jej chránit, abychom se vyhnuli různým nemocem. Nic nás nebolí, máme dobrou náladu, můžeme běhat a hrát si venku

Víte jak můžeme pečovat o zdraví? Cvičíme a otužujeme se Dbáme na čistotu těla a osobní hygienu Před jídlem a po jídle si umýváme ruce Umíme správně používat kapesník Pohybujeme se na čerstvém vzduchu Voda, kterou pijeme, musí být zdravotně nezávadná (pitná) Jíme pestrou stravu Nehrajeme si s nebezpečnými předměty Při nemoci se řídíme radou lékaře a správně užíváme léky

Co škodí našemu tělu? Nedostatek pohybu Malý příjem tekutin Nedostatek spánku Nezdravá strava (sladkosti, nevhodné nápoje) Nesprávné sezení (v lavici, u televize) Kouření, alkohol

Koho přivoláš dalšími telefonními čísly? Jestliže onemocníme, musíme ležet doma a někdy dokonce v nemocnici. Teprve pak poznáme, jak je zdraví důležité Jaké telefonní číslo použiješ? 158 RYCHLÁ LÉKAŘSKÁ POMOC 155 150 Koho přivoláš dalšími telefonními čísly?