Při technické univerzitě v Liberci

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dominika Kalasová, Karel Kolář Talnet, Praha Veletrh nápadů učitelů fyziky , Hradec Králové.
Advertisements

Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Neratovice 24. ledna 2014 Cestou přírodovědných a technických oborů napříč Středočeským krajem Stáž pedagogických.
Jak získat nadané žáky pro nové technologie Dora Kroisová 1.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Program AKTION Česká republika - Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Fond pro podporu bilaterální spolupráce ve vzdělávání a vědě v terciárním sektoru.
Výchovné problémy ZŠ Prezentace projektu č. CZ.1.07/1.3.03/
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Na začátek malý test: Poznáte poněkud „zašifrovaná“ česká rčení
Předškolní péče na Islandu Jónína Konradsdottir, ředitelka MŠ.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
PRŮBĚŽNÉ VÝSTUPY PROJEKTU Hrajeme si s řemesly CZ.1.07/1.1.06/ Operační program:Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa:Počáteční vzdělávání.
Ing. Lubomír Mokráš Jaderná elektrárna Dukovany
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Environmentální výchova a
Připravil(a): Host:. Obsah přednášky Základní informace o studiu na FPR – I.část  Struktura studia  Semináře a cvičení  Zápočty a zkoušky  Vnitřní.
Prima A setkání s rodiči 18.června 2007 aula školy.
H. Hanžlová AKTION Česká republika – Rakousko spolupráce ve vědě a vzdělávání Katarína Rašovcová.
Analýza nabídky bakalářských studijních programů ICV v rámci pedagogického vzdělávání Ing. Lenka Danielová, Ph.D., Mgr. Dita Janderková, Ph.D., Doc. PhDr.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Partner č Střední průmyslová škola Edvarda Beneše a Obchodní.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Prioritní osa 4 Podpora celoživotního učení a rovného přístupu ke kvalitnímu vzdělávání jednání Řídicího výboru Operačního programu Výzkum,
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
NOVINKA BOMBA PRO ABSOLVENTY STROJNÍCH A ELEKTROTECHNICKÝCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL studijní obor „Inteligentní systémy s roboty“
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZŠ DĚČÍN 1 Kariérové poradenství na základní škole.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Projekt Rozvoj školských poradenských pracovišť v číslech Analýza měsíčních výkazů o činnosti školních psychologů/speciálních pedagogů a pracovníků Poradenské.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO 2015, 2014, 2013 a.
IRER Projekt: Trojlístek - podpora výuky přírodopisu, biologie a chemie žáků ve věku 11 až 15 let Projekt „Trojlístek“ Akce na 20 školách Semináře pro.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Vytvoření společné platformy podpory technického vzdělávání se zapojením všech stupňů vzdělávání, zaměstnavatelů a dalších subjektů.
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2017/18
Polytechnické vzdělávání se zaměřením na tvorbu ŠAP/PA 22. března 2017
Šablony OP VVV a podpora nadání
Navazující magisterské studijní programy platnost od roku 2017/2018
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Fakulta zdravotnických studií
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
Město Choceň Podpora integrace a inkluze ve školách a školských zařízeních Města Choceň CZ.1.07/1.2.00/ ČERVENC 2014.
Název projektu: Ve škole po škole
Pracovní skupina Vzdělávání
DĚTSKÁ UNIVERZITA Miloš Hernych.
Polytechnické vzdělávání v praxi
Technicky zaměřené aktivity na ZŠ Doctrina
Studijní program Ošetřovatelství
Název operačního programu:
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Přírodovědecká fakulta UJEP
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Statutární město Ostrava
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Spolupráce gymnázií s vysokými školami
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Podpora polytechnického vzdělávání v Centrech celoživotního učení škol
VOLITELNÉ VYUČOVACÍ PŘEDMĚTY ve 4. ročníku šk. roku 2019/20
Vzorový projekt pro ZŠ.
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Pracovní setkání IKAP, Implementace Krajského akčního plánu Kraje Vysočina I – Učíme se ze života pro život Ing. Zvolánková Adéla Bc. Rabasová.
Vzorový projekt pro ZŠ.
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Při technické univerzitě v Liberci DĚTSKÁ UNIVERZITA Při technické univerzitě v Liberci Michaela Jakubičková Miloš Hernych

Dětská univerzita 2010-2018 2010/2011 obory Základy robotiky a elektrotechniky (pro 1. st. ZŠ) a Robotika a elektrotechnika (pro 2. st. ZŠ), celkem 86 žáků, 2011/2012 přidány obory Robotika a výpočetní technika ve strojírenství, Konstrukce automobilů, Mikrobiologie a sanační technologie, Aplikovaná chemie,133 dětí, 2012/2013 celkem 13 studijních oborů (robotika, elektrotechnika, strojírenství, přírodní vědy, textilní technologie), celkem 188 dětí, 2013/2014 dtto, celkem 195 dětí, 2014/2015 nabídka rozšířena na 53 studijních oborů, z toho je 17 ve variantě kurzů pro středoškoláky, v celkem 93 kurzech přes 730 „studentů“, výuka rozšířena i na 4 ZŠ a 2 SŠ, 2015/2016 skončilo financování z ESF - zavedeny poplatky za studium, dotace KÚ LK, 281 dětí ve 23 kurzech celoročních a 144 dětí ve 14 kurzech letních, 2016/2017 ve 30 celoročních kurzech 316 dětí, dotace KÚ LK, bez letních kurzů, 2017/2018 ve 26 celoročních kurzech 254 dětí, 5 letních kurzů, dotace KÚ LK.

Dětská univerzita 2018-2019 Novinky: v souladu se změnou Zákona o vysokých školách č. 111/1998 Sb. zrušení oborů a zavedení studijních programů se specializacemi, zvýšení hodinové dotace na výuku na dvojnásobek, výuka vždy v sobotu jednou za 14 dní od 9 do 16 hodin, zavedení stipendijního programu pro účastníky se socio-ekonomickým znevýhodněním, omezení věku účastníků na žáky 8. – 11. ročníku školní docházky (tercie až sexta), vytvoření „kadetky“ Dětské univerzity – celoročních kurzů pro žáky z 1. a 2. stupně.

Dětská univerzita 2018-2019 Nabídka studia: Studijní program Přírodní vědy specializace: Biomedicína Mikrobiologie Nanomateriály Studijní program Technické vědy specializace: Robotika Mikroelektronika 3D technologie a strojírenství Programování

Dětská univerzita 2018-2019 Průběh studia: Přijímací řízení Imatrikulace Zimní semestr Obhajoba semestrální práce Letní semestr Obhajoba závěrečné práce Promoce polovina srpna a začátek září 2018 říjen 2018 září 2018 až leden 2019 konec ledna 2019 únor až květen 2019 červen 2019

Dětská univerzita 2018-2019 Výuka: Zimní semestr - společný vědní základ s úvodem do jednotlivých specializací, volba semestrální práce dle vybrané specializace, obhajoba semestrální práce podmínkou postupu do letního semestru. Letní semestr výuka v jednotlivých specializacích, doplněná společným základem, vypracování a obhajoba závěrečné práce.

Dětská univerzita 2018-2019 Struktura výuky: Přednášky - motivační přednášky vybraných vědeckých pracovníků, přehledové přednášky odborníků jednotlivých specializací. Cvičení navazují a prakticky prohlubují témata přehledových přednášek. Laboratorní praxe prohlubují praktické dovednosti a rozvíjejí manuální zručnost. Semináře vedou k rozvoji „měkkých“ dovedností – schopnosti prezentace, diskuze, obhajoby vlastních názorů.

Dětská univerzita 2018-2019 Co je Dětská univerzita: Volnočasová, striktně dobrovolná aktivita, Prostor pro neformální vzdělávání, Prostor pro rozvíjení specifického talentu nadaných žáků, Prostor pro realizaci motivovaných žáků. Co není Dětská univerzita: Náhrada běžné výuky na ZŠ/SŠ, Konkurence formálnímu školnímu vzdělávání.

Dětská univerzita 2018-2019 Strategie vzdělávacích aktivit na TUL: Aktivity zaměřené plošně Jednorázové akce pro školní kolektivy – exkurze, DOD, krátkodobé kurzy Podpora organizace odborných a zájmových akcí - soutěží, olympiád, SOČ, atd. Aktivity zaměřené na práci s motivovanými jedinci Dlouhodobé kurzy a kroužky, Dětská univerzita. Aktivity zaměřené na práci s mimořádnými talenty Talentový program, podpora individuálních zájemců, zejména ze SŠ.

Dětská univerzita 2018-2019 Co potřebujeme: Dále rozšiřovat informaci o existenci a cílech Dětské univerzity, Vytipovávat vhodné žáky pro: - „kadetku“ a další dlouhodobé kurzy (v průběhu celé školní docházky), - Dětskou univerzitu (věk 13 až 17 let), - Talentový program (věk 15 až 19 let).

DěKUJI ZA POZORNOST E-mail: detskauniverzita@tul.cz WWW: detskauniverzita.tul.cz FB: detskauniverzitaLiberec