VY_32_INOVACE_ZE6-15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Advertisements

F YZIKÁLNÍ VELIČINY - TEPLOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Základní škola Emila Zátopka Zlín, příspěvková organizace, Štefánikova 2701, Zlín EU PENÍZE ŠKOLÁM OP VK Zlepšení podmínek pro vzdělávání.
VY_32_INOVACE_ Název výukového materiálu: Klid a pohyb těles ( Účinky síly na těleso) Předmět: FYZIKA Autor: Mgr. Ivana Šnáblová Cílová skupina:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Monika Zemanová, PhD. Název materiálu:
VY_32_INOVACE_07-44 Ročník:VIII. ročník Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Zeměpis Tematický okruh:Evropa Téma:Evropa – přírodní poměry.
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám Škola Základní škola Křižany-Žibřidice, okres Liberec, příspěvková organizace Žibřidice 271,
Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-18 Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Autor:Mgr. Jana.
Autor: Předmět: Ročník: Název: Označení: DUM vytvořen: Mgr. Danuše Chrastecká Matematika 2. ročník Mocninná funkce ChrM613 říjen 2013 Číslo klíčové aktivity:III/2.
VY_32_INOVACE_
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu Škola pro 21. století
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Lutín příspěvková organizace Autor: Mgr. Dana Dostálová Název: EU_32_DOS_PR45_011 Téma: Přírodověda 4. a.
Jazyk a jazyková komunikace
Podnebné pásy – tropický pás
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
VY_32_INOVACE_ZE7-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
PRVOUKA ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
VY_32_INOVACE_ Rostlinstvo a živočišstvo Autor
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Kmentová Název materiálu:
WORD Číslování stránek
Dechové dřevěné nástroje
VY_32_INOVACE_ZE7-09 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Jazyk a jazyková komunikace
Věcné učení Přírodní zajímavosti z našeho okolí
VY_32_INOVACE_ZE7-10 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
VY_32_INOVACE_
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
Léto v přírodě VY_32_INOVACE_18_03
Věcné učení Ochrana přírody
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
IKT Českosaské Švýcarsko
Zlomky Část celku VY_42_INOVACE_20_01.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Vladimíra Houšková Název materiálu:
Základní vlastnosti funkcí – omezenost funkce
Zpracovala: Mgr. Jana Ottová
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
WORD Vkládání obrázků a klipartů
VLASTIVĚDA Místo, kde žijeme Světové strany
Jazyk a jazyková komunikace
Zpracovala: Mgr. Jana Krejčová
Desetinná čísla Vytvořil: Mgr. Lukáš Doležel
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Krčková Název materiálu:
WORD Tabulky - ohraničení
OBSAH KRUHU VY_42_INOVACE_15_02.
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
PŘÍRODOVĚDA JEDOVATÉ ZLOZVYKY
VY_32_INOVACE_
VY_32_INOVACE_
FINANČNÍ GRAMOTNOST Osobní rozpočet
PRVOUKA ZIMNÍ SPORTY, BEZPEČNOST
VY_32_INOVACE_ZE6-05 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Neživá příroda - vzduch
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
ÚVOD DO GEOMETRIE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. Materiál je určen pro bezplatné.
Jazyk a jazyková komunikace
Podzim čaruje … VY_32_INOVACE_02_03
Jazyk a jazyková komunikace
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
IKT Nebezpečí na internetu
Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3
VY_32_INOVACE_ZE6-06 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Transkript prezentace:

Základní škola Jablonec nad Nisou – Mšeno, Mozartova 24, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_ZE6-15 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3603 Autor: Mgr. Jana Málková Vytvořeno dne: 18. 7. 2014 Vzdělávací oblast: Člověk a příroda Vzdělávací obor: Zeměpis Ročník: 6. Tematický okruh: Krajinná sféra Téma: Biosféra Anotace: Aktivitu využijeme na začátku hodiny věnované tematickému celku Krajinná sféra - biosféra. Žáci se seznámí se základními geografickými pojmy a doplní je do osmisměrky. Aktivita slouží k motivaci, zopakování již známých pojmů a procvičení nových. Materiály jsou určeny pro bezplatné použití pro potřeby výuky a vzdělání na všech typech škol a školských zařízení. Jakékoliv další využití podléhá autorským zákonům. Není-li uvedeno jinak, je zdrojem tohoto materiálu autor.

BIOSFÉRA

Na rozmístění organismů na Zemi má vliv: Biosféra Biosféra, to jsou všechny živé organismy na Zemi (živočichové, rostliny). Zahrnuje část atmosféry, prakticky celou hydrosféru a povrch litosféry. Na rozmístění organismů na Zemi má vliv: Teplota vzduchu (podle zeměpisné šířky). Výskyt vody. Tvary zemského povrchu. Rozdělení teplotních pásů: Tropický(tropické lesy, savany, pouště) Subtropický(lesy, křoviny, polopouště) Mírný(lesy, stepi, polopouště) Subpolární(lesotundra, tundra) Polární(polární pustiny) .

s Vyhledej pojmy v osmisměrce: F G L T U D A Ť R V Š M Á O I K Č P H N Ň Z S Y E J tučňák Amazonie oáza Sahara slon liška tropy poušť lev

s Správné řešení: F G L T U D A Ť R V Š M Á O I K Č P H N Ň Z S Y E J tučňák Amazonie oáza Sahara slon liška tropy poušť lev