Veronika FÁBEROVÁ Žádný učený z eventového nebe nespadl.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Advertisements

Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
MATURITNÍ GENERÁLKA 2010 Jedinečná příležitost pro studenty i učitele středních škol připravit se na změnu maturitní zkoušky v roce 2011 tisková konference.
_ Institut turismu České republiky - oddělení pro regionální a mezinárodní vztahy Ing. Monika Palatková generální ředitelka CzT
NSK A SEKTOROVÉ DOHODY JAKO NÁSTROJE PRO PROVÁZÁNÍ POTŘEB ZAMĚSTNAVATELŮ A VZDĚLAVATELŮ Ilona Šimarová, Svaz průmyslu.
Transport 50 Škoda Superb, Diplomová práce Marketing v českém profesionálním fotbale Jan Javůrek Vedoucí práce: doc. Ing. Jana Přikrylová, Ph.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
Kongresová turistika v ČR, podpora jejího rozvoje.
EuroAgentur Hotels & Travel, a.s., Václavské nám. 820/41, Praha 1 EuroAgentur Hotels & Travel, a.s. dynamický růst společnosti provozovaná.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Krizové štáby. Zákon č. 240/2000 Sb., § 14 (1) Hejtman zajišťuje připravenost kraje na řešení krizových situací; ostatní orgány kraje se na této připravenosti.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
Počitačová bezpečnost - je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených s používáním počítače).
Konec plýtvání - osvěta veřejnosti Mgr. Jiří Jakl předseda Zvonečník, z.s.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2012 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Zákon o obcích 128/2000 Sb. + znění pozdějších předpisů
Má smysl procvičovat kognitivní funkce?
Pravopisná cvičení 1 Autor: Mgr. Ivana Tesařová
Talent marketingových komunikací
Aktuální možnosti přímých zahraničních investic v Indii
Centrum společných služeb
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
REGIONÁLNÍ ENERGETICKÉ FÓRUM - ÚSTÍ 2012
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Inovace a regionální rozvoj
RASC Standardy řízení služeb
Pro OS ČR/AČR ? Fabian BAXA CBVSS Univerzity obrany Brno.
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Mezinárodní hotelnictví
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Cesta k flexibilitě J.Skorkovský ESF MU
CyberCzech a kybernetická bezpečnost v ČR
Praha bezpečně on-line Internetová (Kybernetická) bezpečnost
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Shrnutí výsledků analytické etapy
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Evropský rok výchovy prostřednictvím sportu – EYES 2004
Vliv reklamy na společnost
GDPR aneb to chceme.
Korporátní identita Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
Přehled nejdůležitějších novinek
Spolupráce ASZ a města Břeclav Mgr. Břetislav Fiala
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Vznik a podstata státu Lidstvo prožilo převážnou část své existence bez státu. Počátky státní organizace jsou kladeny do doby rozvinutějšího zemědělství.
Portál naměřených dat 13. – , Říčany u Prahy Josef Mádlo.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
BEZPEČNOSTNÍ PLÁN - OBECNÁ ČÁST
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
NÁBOROVÁ KAMPAŇ FAČR PRO NOVÉ ROZHODČÍ PÍSKEJ – MÁVEJ - ROZHODUJ STAŇ SE ROZHODČÍM I TY!
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
Zemědělské družstevnictví Družstva za první republiky a dnes
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Personální zabezpečení SP
Transkript prezentace:

Veronika FÁBEROVÁ Žádný učený z eventového nebe nespadl

4. nejrychleji rostoucí odvětví byznysu EVENTY (zábava a marketing) 4. nejrychleji rostoucí odvětví byznysu kulturní, sportovní a společenské akce I Nejvíce roste festivalový byznys, pravidelně se opakující akce, hudební akce a nové sportovní a adrenalinové eventy (Red Bull) – společný rys outdoorové akce

Jsou i náboženské svátky EVENTY Jsou i náboženské svátky I Nejvíce roste festivalový byznys, pravidelně se opakující akce, hudební akce a nové sportovní a adrenalinové eventy (Red Bull) – společný rys outdoorové akce

Indický svátek barev HOLI – už se slaví nejen v Indii, populární u bílé mladé populace ÚKlIDOVÁ SLUŽBA SI UŽIJE – a ALERGICI A ASTMATICI ROVNĚŽ !!! DÝCHACÍ KOLAPSY UPROSTŘED DAVU…

EVENTY Jsou i „střelené“ a i nebezpečné I Nejvíce roste festivalový byznys, pravidelně se opakující akce, hudební akce a nové sportovní a adrenalinové eventy (Red Bull) – společný rys outdoorové akce

Sport - Ferret legging – Fretky v kalhotách – sport vznikl 1970 v UK, dostal se do USA, Richmond, Virginia – 2003 – 2990 světový šampionát 2 FRETKY DO UZAVŘENÝCH NOHAVIC – rekord 40 sekund

BEZPEČNOST NA EVENTECH

Pozorování trendů CO SE ZLEPŠUJE I Znalosti a dovednosti profi eventové agentury v bezpečnostní problematice Eventové agentury se učí od zahraniční konkurence – zahraničních akcí Řada bezp. opatření je brána už jako automatická součást organizačních opatření Technické vybavení, aplikace, přenos informací, komunikační systém Povědomí o možných rizicích I

Pozorování trendů CO SE ZHORŠUJE I Podceňování některých rizik „TO U NÁS NEHROZÍ“ Kvalita a připravenost bezpečnostního personálu (pořadatelská služba) Vyšší požadavky na policejní asistenci (velké akce, fotbal) NÁVŠTĚVNÍCI NEJSOU OCHOTNI PŘIJMOUT ZODPOVĚDNOST ZA SVOU BEZPEČNOST, očekávají, že vše je povinností pořadatele I

KDO JSOU ORGANIZÁTOŘI AKCÍ? Profi produkce Obce a města Zájmové organizace, politické strany, sportovní svazy, neziskovky Školy, kulturní domy Marketingová oddělení firem Zodpovědní nadšenci…i blázni CO VĚDÍ O PŘÍPRAVĚ AKCÍ A KOMPLEXNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH OPATŘENÍ??? I NĚKTEŘÍ HODNĚ, JINÍ MÉNĚ…ALE HLAVNĚ ŽÁDNÝ UČENÝ Z NEBE NESPADL, NEMÁM TO NIKOMU ZA ZLÉ

KDO PLÁNUJE A ŘÍDÍ BEZPEČNOST NA EVENTECH? A co jsou jeho priority? Zástupce pořadatele (program, VIP a sponzoři) Produkční agentura (náklady) Bezpečnostní agentura (počty hodin) ODBORNÍK NA EVENTOVOU BEZPEČNOST (nastavení komplexních bezp. opatření)

Oficiální bezpečnostní priorita: BEZPEČNOST DIVÁKŮ TO JE OFICIÁLNÍ BEZPEČNOSTNÍ PRIORITA – VŠECH A VŠUDE ALE JAK TO VYPADÁ V REÁLU?

Oficiální bezpečnostní priorita : BEZPEČNOST DIVÁKŮ Bezpečnostní priority v reálu : Backstage, účinkující, sportovci… Plynulý vjezd/vstup pro VIP a sponzory, výjimky Média – udržet ve vyhrazených prostorách Nikdo bez vstupenky Co nejdéle prodávat alkohol Zakázané předměty (mnohdy nesmyslné) TO JE OFICIÁLNÍ BEZPEČNOSTNÍ PRIORITA – VŠECH A VŠUDE ALE JAK TO VYPADÁ V REÁLU?

METODIKA MV – Bezpečnostní standardy pro pořadatele http://www.mvcr.cz/cthh/clanek/ke-stazeni-bezpecnostni-standardy-pro-poradatele-sportovnich-kulturnich-a-spolecenskych-akci.aspx TO JE OFICIÁLNÍ BEZPEČNOSTNÍ PRIORITA – VŠECH A VŠUDE ALE JAK TO VYPADÁ V REÁLU?

ZA TÝM DOVERVILLE VERONIKA FÁBEROVÁ