Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
KUŤJA (Oksana) 24/12/15 | Recept | UkrajinaUkrajina
Advertisements

VÝROBKY Z OBILOVIN Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: výrobky, obiloviny, mlýnské, mouka, kroupy, vločky.
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název.
Identifikátor materiálu: ICT Předmět - Téma sady Technologická praxe Běžné pečivo Téma materiálu Výroba pizza pečiva Autor Hana Nykodymová Anotace.
KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětPotraviny a výživa Tematický okruhPotraviny.
Univerzita třetího věku kurz Znalci Databáze 2.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
Z LEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VÝUKU TECHNICKÝCH OBORŮ A ŘEMESEL Š VEHLOVY STŘEDNÍ ŠKOLY POLYTECHNICKÉ P ROSTĚJOV REGISTRAČNÍ ČÍSLO CZ.1.07/1.1.26/
SUŠENKOVÝ SALÁM (Melisa) 22/01/15 | Recept | IrákIrák
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Блюдо 3. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací, upevňovací učivo Autor: Mgr. Lenka Kajabová Jazyk: Ruština Očekávaný výstup: rozšíření.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR:Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_05_ Potraviny, výživa.
Trvanlivé pečivo  Sušenky  Oplatky  Perníky  Trvanlivé pečivo ze šlehaných hmot  Suchary, preclíky, tyčinky.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyVY_32_INOVACE.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE.
Přepočty surovinových norem
Střední odborné učiliště zemědělské a služeb, Dačice, nám. Republiky 86 Název projektu:Zvýšení kvality profesní přípravy žáků SOU Dačice Registrační číslo.
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
OVESNÉ KULIČKY (Rahima) 20/10/15 | Recept | AfghánistánAfghánistán
Číslo v digitálním archivu školy
Vánoční cukroví Perníčky Homolková, Hyská.
DUM - Digitální Učební Materiál
Příprava drůbeže pečením
Pekařské a cukrářské výrobky a těsta
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Suroviny pro cukráře I. ročník
Poměr.
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
Předběžná příprava drůbeže
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba instantních prášků 1
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technika obsluhy – Příprava míchaných nápojů
TEPLOTA Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_12_29.
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
VY_32_INOVACE_Salamonova_ Cukrové Polevy
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
Lité těsto.
TEPLÉ SLADKÉ OMÁČKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: teplé, sladké, omáčky Autor:
VY_32_INOVACE_ Ostravan
Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technika obsluhy – příprava míchaných nápojů
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Poměr v základním tvaru.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Výroba dezertních hmot 2
Donuty.
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Lucie Tuhá Číslo
Poměr v základním tvaru.
Erasmus stáž Itálie 2018 cukrář
POMĚR VE SLOVNÍCH ÚLOHÁCH
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Kilogram Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Transkript prezentace:

Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie http://foodblog.migrace.com/cs/recepty/00012/cave-ktke

Cave ktke (Alan) Cave ktke je slaďounký tradičně blízkovýchodní dezert připravovaný z krupice (semolíny – mouky z tvrdé pšenice), který překročil hranice několika zemí a kultur a má tedy různé regionální názvy: nejznámější je pod jménem basbousa, v Libanonu se peče pod jménem namoura, v Turecku a Řecku jej baští jako ravani a v zemích Magrebu se zase servíruje jako harissa. V češtině jej podle nás nejlépe vystihuje název kočičí oči. Hotový dezert můžete namočit do lehkého sirupu, který jsme v našem receptu ochutili citrónem a medem. Sirup můžete také ovonět růžovou vodou nebo pomerančem. Doba přípravy: 50min Nasytí: 12 osob

Na přípravu potřebujeme: Těsto:. Sirup: 500 g dětské krupičky Na přípravu potřebujeme: Těsto:  Sirup: 500 g dětské krupičky 1 hrnek cukru krystal ¾ až ½ hrnku cukru krupice (běžný hrnek na čaj: 375 ml) 100 ml vody ½ hrnku strouhaného kokosu 4 lžíce medu 2 hrnky bílého jogurtu šťáva z 1 velkého citronu 125 g rozpuštěného másla nebo Hery (nesmí být horké) 100g mandlí (spařené, oloupané, rozpůlené) 1 sáček prášku do pečiva Postup: Těsto: Ke směsi sypkých surovin přidáme jogurt a rozpuštěné máslo a dobře promícháme. Poměrně hustou hmotu rovnoměrně rozetřeme na hlubší plech (30 x 40 cm) vymazaný a vysypaný hrubou moukou nebo vyložený papírem na pečením a poklademe rozpůlenými mandlemi. Pečeme asi půl hodiny (v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů). Sirup: Cukr zalijeme vodou a vaříme asi 10-15 min, poté přidáme med a citrónovou šťávu a krátce povaříme (pozor na pěnění). Horký korpus na plechu nakrájíme tak, aby byla v každém kousku půlka mandle, a zalijeme horkým sirupem. Můžeme podávat teplé i studené.

Dobrou Chuť! Proudly created by maasha 2016