Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_05.
Advertisements

Technologie – Bezpečnost a ochrana zdraví při práci.
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Zdravé pracoviště bez rozdílu věku MVD, 28. dubna 2016 ing. Radka Sokolová, místopředsedkyně ČMKOS, místopředsedkyně Rady vlády pro BOZP
Případové studie Úvodní informace Zpracovávaná témata Ukázka zpracovaného tématu CZ.1.07/1.1.00/ My to umíme.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Pracovní smlouva Vypracoval: Lukáš Karlík.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
„Propojení teoretické a praktické přípravy budoucích pedagogických pracovníků na UP“ KULATÝ STŮL K PEDAGOGICKÝM PRAXÍM Přírodovědecká fakulta.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Zákon č. 258/2000 Sb. o ochraně veřejného zdraví Ústí nad Labem 2/2008 Ing. Jaromír Vachta.
ASEBS, 4. sem..  Široké chápání profesní sebeobrany a jejího projektování  Samostatná práce  Schopnost integrovat znalosti  Pochopení problému v širších.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Jsou venkovské školy horší než městské?
Personální politika a pracovní právo ve zdravotnictví
Použití pracovněprávních předpisů při výkonu veřejné služby
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Stávající systém kontroly při těžbě dřeva
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Odkud se berou peníze v rozpočtu
Pracovně právní vztahy
BOZP BEZPEČNOST A OCHRANA ZDRAVÍ PŘI PRÁCI
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Systémy řízení EMS/QMS/SMS
Název vzdělávacího materiálu
Název vzdělávacího materiálu
Společenská odpovědnost ve školství
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Podmínky výchovně vzdělávacího procesu ve školní TV
Vznik pracovního poměru
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Financování přímých NIV
Pracovnělékařské služby
Odměňování zaměstnanců
Gymnasium Jižní Město Praha
Právo sociálního zabezpečení
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Metodika inspekčního záznamu SIBP
Blanka Valdecká, TOO ČMKOS, Seminář pro SIBP
Přehled nejdůležitějších novinek
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Technická Evidence Zdravotnických Prostředků 1
Malotřídní škola a některé specifické momenty personální agendy
zpracovaný v rámci projektu
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
ASISTENT PEDAGOGA V MALOTŘÍDNÍ ŠKOLE
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Bezpečnost a ochrana zdraví při práci, pracovní stres
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Dobré jméno otevírá dveře budoucnosti
ÚVODEM… PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ ZŘIZOVANÝCH LIBERECKÝM KRAJEM 12. prosince 2018 I Liberec.
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb.
Strategické řízení a plánování
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Úvodní přednáška pro 1. ročník
Život bez střeva , Praha.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc… Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) pro pedagogické pracovníky mateřských škol Č.j.: MSMT-22622/2017-3-826 Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…

BOZP pro pedagogické pracovníky mateřských škol Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc BOZP pro pedagogické pracovníky mateřských škol Vzdělávací program je určen především pro pedagogické pracovníky mateřských škol. Zaměření: základní charakteristika prevence a předcházení rizikům v mateřských školách. Právní odpovědnost pedagogických pracovníků mateřských škol při dohledu nad dětmi, při úrazu.. Povinnosti pedagogických pracovníků mateřských škol v oblasti BOZP a BOZ dětí. Systém zajištění první pomoci ve škole a podávání léků v mateřských školách. Nejčastější chyby a nedostatky v oblasti BOZP, příklady z praxe, řešení modelových situací. Problematika přijímání k předškolnímu vzdělávání dvouletých dětí do mateřských škol, zajištění bezpečnostních, hygienických, prostorových i materiálních podmínek. Obecné zdravotní a bezpečnostní požadavky na hračky a na venkovní tělovýchovné nářadí atd.   Popis vzdělávacího programu  

BOZP pro pedagogické pracovníky mateřských škol Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc BOZP pro pedagogické pracovníky mateřských škol Základní pojmy v oblasti BOZP - znalost základních pojmů v oblasti bezpečnosti a ochrany zdraví při práci, využití v praxi. Práva a povinnosti zaměstnavatelů a zaměstnanců - práva a povinnosti zaměstnavatelů a zaměstnanců, které vyplývají ze ZP, zákona o bezpečnosti, zákona o ochraně veřejného zdraví, školského zákona a pracovního řádu. Provozní řády v mateřské škole - provozní řád školy a provozní řád venkovní hrací plochy. Pracovní a školní úrazy - nařízení vlády č. 201/2010 Sb., vyhláška č. 64/2005 Sb. a odpovědnost za škodu vzniklou úrazem. Školení zaměstnanců a poučení dětí - školení vedoucích zaměstnanců a zaměstnanců v oblasti BOZP; poučení dětí v oblasti BOZ. 2. Podrobný obsah výuky I.  

BOZP pro pedagogické pracovníky mateřských škol Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc BOZP pro pedagogické pracovníky mateřských škol Pracovní podmínky zaměstnanců, zaměstnankyň a mladistvých - požadavky na pracoviště a pracovní prostředí, hygienické požadavky na prostory a provoz zařízení a provozoven. Osobní ochranné pracovní prostředky, mycí, čisticí a dezinfekční prostředky - povinnosti zaměstnavatele vyplývající ze ZP a nařízení vlády č. 495/2001 Sb. Prevence rizik, odborná způsobilost v prevenci rizik - povinnosti zaměstnavatele vyplývající ze ZP a zákona o bezpečnosti. Kategorizace prací - povinnosti zaměstnavatele vyplývající ze zákona o ochraně veřejného zdraví a vyhláška č. 432/2003 Sb. Prověrka BOZP - příprava a provedení prověrky stavu BOZP ve škole a školském zařízení. 3. Podrobný obsah výuky II.  

BOZP pro pedagogické pracovníky mateřských škol Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc BOZP pro pedagogické pracovníky mateřských škol CENA ZA STUDIUM: člen ČMOS PŠ 600 Kč ostatní 1 100Kč HODINOVÁ DOTACE: 8 vyučovacích hodin. LEKTOR: Ing. Jan Romaněnko Vystudoval Vysokou školu dopravy a spojů v Žilině, má za sebou rozsáhlou pedagogickou i lektorskou činnost, je autorem několika studijních a odborných publikací. Mgr. Martin Kaplán Vystudoval magisterský studijní obor „Právo a právní věda“ na Právnické fakultě UK v Praze, právník ČMOS PŠ. Lektorská praxe zaměřená na vedení seminářů zaměřených na pracovní právo 4. Cena kurzu a lektoři  

Pro všechny kdo chtějí znát a umět víc Bezpečnost a ochrana zdraví při práci (BOZP) pro pedagogické pracovníky mateřských škol Těšíme se na Vás