NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo.
Advertisements

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_06 Magnetické.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
Vyjmenovaná slova procvičení. Doplň i - y v sobotu b…váme doma jezdíme k bab…čce vyb…lil náš b…t dob…l hrad v 17. století sekat ob…lí nabl…zku nerostou.
Základní škola a Mateřská škola generála Pattona Dýšina, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Lenka Dolanová NÁZEV: VY_32_Inovace_7A_04 TÉMA: Násobení ČÍSLO.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Geometrická tělesa Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Číslo v digitálním archivu školy
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Anotace: prezentace slouží k procvičování vyjmenovaných slov
Anotace: prezentace slouží k procvičování vyjmenovaných slov po M
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
Pravopisné veršování Tematická oblast Pravopis vesele i vážně
Počasí VY_52_INOVACE_21 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
HMOTNOST Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Autor: Mgr. Vlasta Šujanová Téma: Vyjmenovaná slova po L
Autor: Mgr. Radana Marelová
Název školy: Speciálnízákladníškola,Louny Poděbradova640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Erika Pospíšilová Název materiálu: VY__32_INOVACE_04_IV_Z6_pohyby_země.
Číslo v digitálním archivu školy
ČESKÝ JAZYK 3. roč. Číslo DUM: VY_32_INOVACE_05
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2013 Ročník
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr
Soustavy dvou lineárních rovnic se dvěma neznámými
ZŠ Praktická a ZŠ Speciální Uherský Brod Projekt číslo CZ /1. 4
Autor: Mgr. Kateřina Nekvindová
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
VY_32_INOVACE_13_Vyvození písmene E
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
SLOVNÍ ÚLOHY ŘEŠENÉ ROVNICÍ (o směsích)
Les v průběhu roku 2 Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
Název školy : Základní škola Nový Kostel , okres Cheb
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
VY_32_Inovace_4.2.9 Práce a volný čas Člověk a jeho svět 3. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okr
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
Téma: Pravopis podstatných jmen II.
Autor: PaedDr. Jana Čechová
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Příbor, Dukelská 1346,příspěvková org.
ANOTACE Materiál je určen pro žáky 3. a 4. ročníku. Patří do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace. Žáci procvičuji vyjmenovaná slova po M a slova.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_04 příslovečná určení
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Zbečno 23, okres Rakovník
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Autor: Mgr. Monika Hřavová
Autor: Mgr. Marie Švehlová
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Metodický list: Vyjmenovaná slova „B“ 2. část
Vyjmenovaná slova po b.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_17
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.2.Bal.27_Souhlasky_tvrde.
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
Téma: Pravopis koncovek podstatných jmen II.
(český jazyk pro 1. ročník)
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín
VYJMENOVANÁ SLOVA - KŘÍŽOVKY
Weather, Seasons Název školy: ZŠ Karla Klíče v Hostinném
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_3.2.5.1B07_Vyjmenovaná slova-korektura TÉMA: Y/I po obojetných souhláskách ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/21.2976

Anotace Prezentace slouží k procvičení psaní y/i po obojetných souhláskách. Žáci provedou korekturu textu – text opravují na tabuli, poté proběhne kontrola. Slova vyjmenovaná a jim příbuzná vypíší do sešitu do skupin podle obojetných souhlásek. Na tabuli proběhne kontrola. Žáci si danou látku osvojí i tím, že sami vytvoří text s co největším množstvím vybraných vyjmenovaných slov nebo slov jim příbuzných (s texty se pracuje další hodinu).

Y, nebo I? Oprav Béďovi cvičení. Vyměřený čas rychle uplynul. Hodiny odbyly půlnoc. Vítek vyběhl na mítinu před myslivnou, aby chytil pytláka. Na obličeji se mi udělal lyšej. Nachomítl se k tomu omylem. I když to nebylo mylé, smířili jsme se s tím. Blýzko hučela horská bystřina. Nabyl pušku a vystřelil. Pálí ho dobré bidlo. Kapky rosy se blištěly ve svitu slunce. Znáš houby píchavku a sirovynku? Obilí bylo uloženo v sípkách. Nalil si do vody malinový syrup. To si odpikáš. Začal studovat jazykovědu, ale brzi toho nechal. Choval se vyzívavě. Prošli průsmykem. To nedává smisl. Předvedl nám výmik na hrazdě. Vytrhl si vyvyklaný zub. Nemluvil, sotva sýpal. Nedělej s tím takové caviky. Nesnáším sirečky. Viděl jsi film Vymítač ďábla? Vlci vyjí na měsíc. Včera jsem viděl v divadle Dobití severního pólu.

Správné řešení. Vyměřený čas rychle uplynul. Hodiny odbily půlnoc. Vítek vyběhl na mýtinu před myslivnou, aby chytil pytláka. Na obličeji se mi udělal lišej. Nachomýtl se k tomu omylem. I když to nebylo milé, smířili jsme se s tím. Blízko hučela horská bystřina. Nabil pušku a vystřelil. Pálí ho dobré bydlo. Kapky rosy se blyštěly ve svitu slunce. Znáš houby pýchavku a syrovinku? Obilí bylo uloženo v sýpkách. Nalil si do vody malinový sirup. To si odpykáš. Začal studovat jazykovědu, ale brzy toho nechal. Choval se vyzývavě. Prošli průsmykem. To nedává smysl. Předvedl nám výmyk na hrazdě. Vytrhl si vyviklaný zub. Nemluvil, sotva sípal. Nedělej s tím takové cavyky. Nesnáším syrečky. Viděl jsi film Vymítač ďábla? Vlci vyjí na měsíc. Včera jsem viděl v divadle Dobytí severního pólu.

Z textu vyber vyjmenovaná slova nebo slova k nim příbuzná (u příbuzných slov uveď, od kterého vyjmenovaného slova jsou odvozena) a napiš je do příslušného řádku. -by-: -fy-: -ly-: -my-: -py-: -sy-: -vy-: -zy-:

Vyber si jednu skupinu vyjmenovaných slov a napiš krátký příběh, který bude obsahovat co nejvíce těchto slov nebo slov od nich odvozených. Tato slova poté v textu zakroužkuj.

Citace Obrázky staženy z klipartu: http://office.microsoft.com. Text z vlastních zdrojů.