Život po padesátce a dál…

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jedna chyba na ženě!! Když Bůh stvořil ženu, bylo to šestý den práce přesčas. Jeden anděl přišel a ptal se: “proč s ní ztrácíš tolik času?” A bůh odpověděl:
Advertisements

Příběh ZKUŠENÉHO ???? podnikatele
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
PRAVDY O MUŽÍCH Varování pro muže:
BEZPODMÍNEČNÁ LÁSKA – lekce i příběh
Byl jednou jeden človíček a cítil se strašně sám a nechtěl žít.
Většina lidí vůbec neví, co s tím, když je jim přes padesát a najednou získají nečekanou svobodu. A přitom všechno ještě funguje! Americké přísloví:„Svoboda.
Většina lidí vůbec neví, co s tím, když je jim přes padesát a najednou získají nečekanou svobodu a vše stále funguje. Americké přísloví : „Svoboda je,
Několik rad, jak si udělat život krásnější … Každ ẏ den běž na procházku s úsměvem na tváři.
Není člověk ten, který by se líbil lidem všem…
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Čím se lišíme od zvířat a v čem jsme stejný
V Bibli je napsán příběh, kdy Ježíš šel na horu se svými učedníky, aby jim vysvětlil některé velmi důležité věci. Toto je velmi volná parafráze toho,
Přátelství.. .. je něco hezčího ? ...
Život.
Něco, co mohou napsat jen děti 2. třída ZŠ. „Muslimská Bible se jmenuje Kodak.“
Přejeme Vám pokojné svátky vánoční A šťastný nový rok 2009.
Bezpečnost na internetu! 
Interkulturním vzděláváním a prožitkem k toleranci
ZÁKON PŘITAŽLIVOSTI A VZTAHY
Jednej tak, abys byl šťastný. Ne aby ses šťastným jen zdál.
S E N E K A R A D Í Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí.
Psychologie štíhlé postavy
ŽIVOT PO ČTYŘICÍTCE A DÁL … VĚTŠINA LIDÍ OBYČEJNĚ VŮBEC NEVÍ, CO S TÍM, KDYŽ JE JIM PŘES 40 A NAJEDNOU MAJÍ NEČEKANOU SVOBODU A VŠE STÁLE FUNGUJE AMERICKÉ.
Sociální práce s rodinou 3
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se vrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů rodičům.
Cyberbullying Neboli kyberšikana.
Každý den jsme trochu starší…
které je stále třeba brát v úvahu !
Co je to smíšený pocit? Když se vám tchýně zabije ve vašem úplně novém autě.
Poslechněme píseň: Buď na mě hodná. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
PROČ BŮH STVOŘIL DĚTI (A NÁSLEDNĚ VNOUČATA). Pro ty z nás, kteří máme okolo sebe děti – ať už vlastní, nebo vnoučata, neteře, synovce, nebo studenty…
Dopis od Boha.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
Ne že by se mi líbily rozhovory v takovýchto momentech
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
„Opravdový přítel je ten, kdo ti nabídne ruku a dotkne se tvého srdce“
Život.
1. Pokud mě někdo na chatu požádá o sdělení adresy a telefonu  Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje Pošlu mu je teprve, až on mi pošle svoje 
1. Jak dobré je žít, Pane, z tvého slova, | jež mezi námi tvoří pouta nová | a ve všech vztazích je nám pomocí | i ve zdraví i v každé nemoci. | Dej, Otče.
23. Josef chtěl zjistit, jestli bratři změnili své chování a litují toho, co způsobil.
Pár vtípků.
Dej dvojku červeného měj hezký večer a.
ČÍNSKÉ PŘÍSLOVÍ.
Jak zahnat nudu? Autor: :D Datum: Web: Desatero proti nudě.
Karolinka-město ve kterém žiji
Jak na bezpečný internet?
Paní Radka Životní p ř íb ě h. Fakta  Narozena 1959 (49 let)  Vystudovaná inženýrka, tak se i živí  Žije na chat ě  Má dobrou finanční situaci  V.
1.
To k tobě promlová Bůh … prostřednictvím Ducha Svatého.
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
Dobrý den, děti, jsem skřítek Lesánek. Zde bydlím. Starám se o lesní zvířata a mám velkou radost, když se jim dobře daří. Ale často jsem smutný. To když.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Život po čtyřicítce a dál…
Čím chci být až vyrostu ? Proč zrovna plavčice ? Pomáhá a zachraňuje lidské životy. Má to hodně těžké protože, když se člověk topí je velice těžké si ho.
SLOVENSKO 2016.
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
Je určena pro děti, které nemají ve své rodině dobrou péči a výchovu.
CÍSAŘOVY NOVÉ ŠATY (ŘEŠENÍ)
Plánované rodičovství
Něco, co mohou napsat jen děti
které je stále třeba brát v úvahu !
Každý den jsme trochu starší…
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
A přitom všechno ještě funguje!
ORCHIDEJE Z VIET NAMU + RADY K TOMU Hudba : Ernesto Cortazar
VŠE O PENĚZÍCH..
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Transkript prezentace:

Život po padesátce a dál… Většina lidí vůbec neví, co s tím, když je jim přes padesát a najednou získají nečekanou svobodu a vše stále funguje. Americké přísloví : „Svoboda je, když děti jsou z domu a chcípne pes“. Trošku drsné – ale jakmile to jednou uslyšíte a okamžitě odmítnete – neustále se vám to bude vkrádat zpět do mysli – protože to je nutkavá pravda.

Chce to asi tohle desatero: 1) Nedělat nikomu mladšímu tchyni nebo obětavou maminku  resp.. Měj svůj majetek, byt a své peníze. Jestli po vás něco zbude – ať se o to pak poperou – až vám to už bude jedno. Ale do té doby – každý za svý a nekecat si do toho.

2) Vnuci a vnučky jsou jen vaše možné potěšení a ne vaše další povinnosti – mají své matky a otce – a to vy jistě nejste.

3) Uvědomit si, že sex funguje jako nikdy předtím a to bez kondomů, závazků a strachu z toho, co si o vás partner/ka pomyslí – když se to nepovede, skončí to smíchem!

4) Pěstovat jakýkoliv sport a pohyb je nutnost 4) Pěstovat jakýkoliv sport a pohyb je nutnost. Pro pobyb je ideální kolo – vidíte vše zblízka, máte dostatečný dosah a nebolí tak strašně nohy. Ale kupte si zcela jistě přílbu – zvlášť ženám sluší! Intimní dodatek: Autosex berte také jako sport – je to přirozená údržba těla, zachování funkce organizmu a tím i záruka dlouhého zdraví.

5) Pokud jste po rozvodu a žijete sám/a – žijte proboha a zakažte si kádrování ze strany svých dětí. Vám je (má být!) prd do jejich partnerů a poměrů, tak ať si laskavě nechají své názory pro svá příští léta – budou je jistě potřebovat.

6) Pokud nejste po rozvodu, nedělejte si z života domov důchodců s komplexní péčí – pracovat na něčem, co přijde samo je pitomost a hloupá snaha o předčasné stárnutí 

7) Pokud máte nového partnera/partnerku, nesnažte se dělat falešný dojem, že se s partnerem chystáte založit další rodinu . Tahle hloupá snaha je jen nedostatek sebevidění a sebepoznání. Život po přechodu je krásný svou svobodou. Buď druhému pomůžete a prospějete – nebo jděte dál. Nelepte se na nikoho, volte dobrovolnost

8) Nežerte, nepijte a nekuřte jak fabrika. Buďte hygieničtí a voňaví.

9) Nic co jste dosud v sexu nepoznal/a není neslušné – umřít neinformovaný je zbytečný luxus hlupáků. Snažte se o tři K: Komunikaci, kooperaci a koordinaci. Vychovávat jste mohl/a jen manžela/ku jako vzor svým dětem. Výchova seniorů je hovadina první třídy. Nejste-li navzájem kompatibilní – nic se neděje – najde se jiný/á.

10) Oblékejte se mladě a účelně 10) Oblékejte se mladě a účelně.. Ale nezapomínejte, že všechno má své hranice. Nic není zábavnějšího, než šedesátiletá patnácka - zepředu museum a zezadu lyceum. Půvab vám není zakázaný – naopak a jde to. Nebuďte vážný převážný „pan rada - paní radová“ co jim dělá potíž se sehnout.

Jedenáctý názor na závěr: Internet je pro vás ideální možnost dynamické komunikace, zábavy, legrace i poučení. Najdete zde i sobě podobné a važte si toho, že se snažíme všichni žít na sto procent. "Ahoj – jak se máš?" a povídání má cenu zlata a není to důchodcovské zabíjení času. Hledejte se a najděte se!

Neposílejte své mejly s přílohami mladým produktivním pracovníkům a už vůbec ne svým dětem. Vše vidí po svém – jinak než vy - a mají pro vás jen "chápavý soucit" To není nic, co by se vám líbilo – tak to předpokládejte.

Vaše názory jsou cenné pro vaše vrstevníky a seznámíte se se spoustou lidí. Nejen ti, co jsou sami, to oceňují. Povídejte si bez podezřelé seznamky .Na rande je času dost – a nic nemusíte. Když se vám něco nelíbí – vypněte skype, qip nebo icq – a je to!

Shoda názorů je to, co se v životě cení a internet to umožňuje najít, i když vás bolí všechny klouby a máte právě den, kdy byste kohokoliv nejradši zabil/a. Pro partnery a partnerky: Internet je dobrý, ale zajít spolu popovídat na kávu či dvojku je velmi užitečné. Žárlit na někoho, kdo se baví doma u PC je trošku trapné a dost zbytečné. Můžete vášnivě nesouhlasit - to ale je jediné, co můžete. Posbíráno a doplněno 2009