Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Advertisements

Moudrost h usí Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme.
Lekce od divokých hus Neznámý autor Napadlo Tě už někdy zamyslet se nad tím, proč létají divoké husy v hejnu ve tvaru V?
6. H. D. Thoreau, Walden PhDr. Irena Martínková, Ph.D. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Rodina Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Edita Havránková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Věta se skládá ze slov Název školyZákladní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod AutorMgr. Marie Hanzlíková Datum NázevVY_32_INOVACE_15_Slovní.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název: VY_62_INOVACE_3001_LICHVA Téma: Pojem _ LICHVÁŘSKÉ PRAKTIKY Číslo projektu:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Vlasta Fitzová Mgr Název DUM: VY_32_Inovace_ Jaro – hospodářská zvířata Název sady: Člověk a jeho svět.
CESTA KE ZDRAVÍ A ŽIVOTNÍ HARMONII
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
„ Ondra pomáhá ptáčkům“
Den Země 2009 Dne si žáci devátých tříd pod vedením paní učitelky Zimové připravili pro své spolužáky z prvního stupně různé soutěže. Žáci prvního.
Nácvik vypravování pomocí PředEpisování větných vzorců
Co jsme si odnesli z Evropy
Bůh je moje jistota..
Židům 3:12-14 Hleďte, bratři, aby snad v někom z vás nebylo zlé a nevěrné srdce, takže by odpadl od živého Boha, a proto se navzájem napomínejte každý.
Obsahy rovinných útvarů
Numerické myšlení Kontrola úloh z pracovního listu
Vůdcovství – leadership část 2.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Grafické řešení lineárních rovnic
Filmová animace Rostliny Mgr. Jiří Mlnařík VY_32_INOVACE_Mul4a0210.
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Užitečné závaží.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Soustava rovnic Karel Mudra.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Hřích 3. vítězit nad hříchem
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Jiří.
LITURGICKÁ ZNAMENÍ postoje a gesta
Kdo za to může? Ez 18,25-30.
VY_52_INOVACE_07_ Hospodářská zvířata
Jsou v životěchvíle , kdy nám přítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej chtěli mít při sobě.
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Všechno má svá pravidla, své zákony
U holiče.
a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
Do Finska, Číny a zase zpátky do Ostravy Stipendista města Ostravy
Biblické verše....
Přeji Ti sílu všech živlů
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Něco, co mohou napsat jen děti
VYPRÁVĚNÍ PODLE OBRÁZKŮ
Dřevořezba v odborném výcviku (pro ročník uměleckých oborů)
Moudra s květinou.
Nádherné prezentace navrhnete a předvedete snadno a s jistotou.
Cesta vánočního stromečku
NEPODMÍNĚNÁ LÁSKA Tento příběh je o vojákovi, který se navrací domů po válce ve Vietnamu. Volá ze San Francisca domů svým rodičům.
Moudrost husí.
Naučil jsem se....
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Když jsem já sloužil… Jazyk a řeč.
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky
Přeji Ti sílu všech živlů
Hromadné dokumenty opakující se pro kolekci osob
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky Lekce od divokých hus Neznámý autor ♫ Zapni prosím repráky! Levým tlačitkem můžeš přecházet mezi snímky

Napadlo Tě už někdy zamyslet se nad tím , proč létají divoké husy v hejnu ve tvaru V? Jako u chování všech zvířat, Hospodin i tady měl dobrý důvod, aby husy obdařil právě takovým chováním.

Jakmile husa zamává svými křídly, vytvoří se zvedající proud pro husu, která letí za ní. V hejnu ve tvaru V celá skupina urazí nejméňe o 71 % delší cestu, než kdyby každý pták letěl sám.

…a hned se opět vrátí ke skupině. Jakmile husa opustí hejno ve tvaru V, najednou má pocit, jako kdyby ji táhlo k zemi těžké závaží… …a hned se opět vrátí ke skupině.

Stejně, jako divoké husy… … i lidé, kteři spolupracují a jdou stejným směrem, se dostanou rychleji k cíli, než ti, kteří zkouší dostat se k cíli sami.

Jestli se vedoucí husa unaví, zařadí se na konec hejna, aby si mohla odpočnout a na její místo v čele hejna se posune jiná. Kdyby lidé měli tolik rozumu jako divoké husy, už by na to přišli, že jejich úspěch záleží na spolupráci, střídavě by konali těžkou práci a sdíleli by těžkosti vedení skupiny.

Husy letící na konci hejna hlasitě povzbuzují ty v čele skupiny Husy letící na konci hejna hlasitě povzbuzují ty v čele skupiny. Důležité je, aby hlasy zezadu byly skutečně povzbudivé, jinak to bude pouze „breptání”.

Jestli nějaká z hus onemocní nebo se zraní, další dvě se s ní oddělí z hejna, aby jí mohli poskytnout ochranu. Zůstanou s ní do té doby, než opět bude schopna pokračovat v cestě nebo neskoná.

Poté se vydají na cestu, aby buď dohnaly své hejno, nebo aby se připojily k jinému. Kéž bychom i my byli takhle obětaví, aby jsme si zasloužili takové přátele, kteří v případě nouze budou stát při nás.

Nemusíme být vědci k tomu... …abychom se poučili od těch krásných Božích tvorů, stačí pouze zastavit se a pozorně naslouchat a hledět, aby Hospodin mohl odkrýt před námi své divy.

Jsou i tací, kteři poslouchají divoké husy... “Avšak dobytka se zeptej, poučí tě, nebeského ptactva, ono ti to poví, poučí tě i křoviska země, mořské ryby vyprávět ti budou. Kdo z nich všech by nevěděl, že ruka Hospodinova to učinila a že v jeho ruce je život všeho co žije, duch každého lidského tvora.“ JÓB 12:7-9 Jsou i tací, kteři poslouchají divoké husy... Prosím, šiř dál také toto svědectví.