Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Moudrost h usí Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Moudrost h usí Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme."— Transkript prezentace:

1

2 Moudrost h usí

3 Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme se i zde poučit od matky přírody a její moudrosti:

4 Každá husa vytváří svými křídly vzdušný vír, který husu po straně za ní chrání před protivětrem. Díky tomu doletí hejno ve formaci ve tvaru V minimálně o 71 % dále, než by to dokázala každá z hus sama o sobě.

5 a rychle se vrací do formace ve tvaru V. Když nějaká husa vypadne z formace, cítí okamžitě protivítr a námahu, kterou působí samostatný let Když nějaká husa vypadne z formace, cítí okamžitě protivítr a námahu, kterou působí samostatný let

6 ...mohou i lidé se společným zaměřením dosáhnout svých cílů snáze a rychleji, Tak jako husy... když se navzájem podpoří, když se navzájem podpoří, než když se každý snaží sám pro sebe.

7 Jen husa na špici formace pociťuje naplno protivítr. Jen husa na špici formace pociťuje naplno protivítr. Kdyby byli lidé tak chytří jako husy, Když se unaví, vletí zpět do formace a na špici ji vystřídá jiná husa. Když se unaví, vletí zpět do formace a na špici ji vystřídá jiná husa. poznali by, že největších úspěchů dosáhnou tehdy, poznali by, že největších úspěchů dosáhnou tehdy, když spolupracují, obtížné úkoly si rozdělí a všichni se spolupodílejí na vedení.

8 Jinak by to bylo prostě jen - kdákání. Husy v zadní části formace kdákají, aby povzbudily husy vepředu k rychlejšímu letu. Husy v zadní části formace kdákají, aby povzbudily husy vepředu k rychlejšímu letu. Je důležité, aby naše „kdákání zezadu“ bylo vždy povzbudivé. Je důležité, aby naše „kdákání zezadu“ bylo vždy povzbudivé.

9 Zůstanou u ní, dokud nezemře nebo dokud nemůže zase letět dál. Zůstanou u ní, dokud nezemře nebo dokud nemůže zase letět dál. Když nějaká husa onemocní nebo je zraněna, opustí dvě další rovněž hejno a následují ji, aby jí dole pomohly a poskytly jí ochranu. Když nějaká husa onemocní nebo je zraněna, opustí dvě další rovněž hejno a následují ji, aby jí dole pomohly a poskytly jí ochranu.

10 Pak se připojí k jinému hejnu nebo se pokusí své vlastní hejno zase dohnat. Pak se připojí k jinému hejnu nebo se pokusí své vlastní hejno zase dohnat. Kéž bychom byli rovněž tak nezištní, abychom stáli za to, mít v nouzi takové přátele. Kéž bychom byli rovněž tak nezištní, abychom stáli za to, mít v nouzi takové přátele.

11 nemusíš být profesorem. K tomu, aby ses učil z láskyplné moudrosti jiných bytostí, K tomu, aby ses učil z láskyplné moudrosti jiných bytostí,

12 „Jen se ptej dobytka, ať tě poučí, ptáci na nebi ti to povědí; Jób 12:7-9 anebo promluv se zemí, ať tě poučí, ryby v moři ti to prozradí: Neví snad jeden každý z nich, že je svou rukou učinil Hospodin?” Předej, prosím, toto poselství dalším lidem. Matka Husa

13

14

15


Stáhnout ppt "Moudrost h usí Kladli jste si už někdy otázku, proč husy na svých dlouhých cestách létají vždycky ve formacích ve tvaru V? Jak se často stává, můžeme."

Podobné prezentace


Reklamy Google