Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Chráněné bydlení, osobní asistence Lucie Valouchová, FN Plzeň Podzimní setkání, EPI-RODINA Praha, Hotel Globus,
Advertisements

SLUNÍČKO Domov pro seniory.
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Sociální služby SOZ.
ŘÍČANSKÝ DENNÍ STACIONÁŘ. Proč stacionář ? ► Slušnost, úcta ke stáří i nemoci a demografický vývoj společnosti nás nutí přemýšlet a rozšiřovat kapacity.
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Náš domov. Pojďte s námi na prohlídku Bezbariérový vstupVede k hlavnímu vchodu.
Zákon o sociálních službách
AZYLOVÉHO CENTRA A STARTOVACÍCH BYTŮ PETROVICE, PRAHA 10 ul. JAKOBIHO
DENNÍ STACIONÁŘ OLGA.
DOMOV PRO SENIORY Reynkova 3643, Havlíčkův Brod
Přechod z ústavní do komunitní služby
 Nachází se na okraji Strakonic  Bydlím v něm já a můj vysněný pes  V garáži mi stojí vysněné auto.
Sociální služba – domov pro seniory
1 Domov Duha, p.o. Hřbitovní č Nový Jičín Sociální služba – domov pro osoby se zdravotním postižením Domov Duha, p.o. Hřbitovní č
„Poskytování sociálních služeb které jsou dostupné a kvalitní
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace DOMOV PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM ZAŠOVÁ.
Sociální služby města Velké Meziříčí
HOSPODAŘENÍ DOMÁCNOSTI.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Můj domov.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Domov pro osoby se zdravotním postižením v Horním Benešově
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
Průvodcovské a předčitatelské služby. jsou terénní nebo amb. služby poskytované osobám, jejichž schopnosti jsou sníženy z důvodu věku nebo zdravotního.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Poradenství v sociálních službách. Sociální poradenství Základní Odborné.
Domov seniorů T.G.M. Beroun Poskytování sociálních služeb Příspěvková organizace Pod Studánkou Beroun Zpracoval: Marek Paclt.
Na Liščině 2 Ostrava - Hrušov ÚMOb Slezská Ostrava odbor sociálních věcí oddělení sociálních služeb.
Bc. Anna Kasincová (Pacholíková) Mgr. Markéta Křivská.
Sociální rehabilitace. je soubor specifických činností směřující dosažení samostatnosti, nezávislosti a soběstačnosti osob, a to rozvojem jejich specifických.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Domovy se zvláštním režimem. poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu:  chronického duševního onemocnění  závislosti.
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA.
Domov důchodců Dubí, příspěvková organizace Na Výšině 494 a Ruská 130.
Nové Zámky – poskytovatel sociálních služeb, příspěvková organizace.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
VY_32_INOVACE_Luk_I_07 Rodina – domov, bydlení Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost.
OZNAČENÍ MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_72_PRV1 NÁZEV VZDĚLÁVACÍHO MATERIÁLU: Vybavení bytu NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola, Hevlín, příspěvková.
Domy na půli cesty. pobytové služby zpravidla pro osoby do 26 let věku, které po dosažení zletilosti opouštějí školská zařízení pro výkon ústavní nebo.
Osobní asistence. osobní pomoc osobám se zdravotním postižením zahrnuje služby, které zmírňují důsledky postižení pro jedince při všech jeho činnostech.
 Zřizovatel: Ústecký kraj (od )  Adresa: Za Humny 580, Trmice  Vznik: 1991 (jako příspěvková organizace Statutárního města Ústí nad Labem..v.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
Pečovatelská služba.
Domov pro osoby se zdravotním postižením ZBOROVICE
Centrum služeb a podpory Zlín o.p.s. HORIZONT ZLÍN
Ústav vs. Komunitní služba
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
Aneb skromnost nadevše:-)
Terapeutické komunity
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Volný čas u lidí v pobytových sociálních službách
DOVOLTE, ABYCHOM VÁS PŘIVÍTALI V PREZENTACI NAŠEHO DOMOVA
Azylový dům pro rodiny s dětmi
Terénní a ambulantní Pečovatelská služba
Ústav vs. Komunitní služba
Náš domov.
§ 49 Domovy pro seniory. V domovech pro seniory se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž.
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociálně aktivizační služby
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
„Nad konáním dobra není třeba uvažovat“
Transkript prezentace:

Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace CENTRUM BYDLENÍ PRO OSOBY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM, CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ ZUBŘÍ Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ JE V MĚSTĚ ZUBŘÍ

CHRÁNĚNÉ BYDLENÍ ZUBŘÍ HAMERSKÁ 715 756 54 ZUBŘÍ

Dům je blízko firmy Gumárny Zubří a obchodu Tesco.

CELKEM TADY BYDLÍ 8 LIDÍ VE 2 DOMÁCNOSTECH CELKEM TADY BYDLÍ 8 LIDÍ VE 2 DOMÁCNOSTECH. Dům není bezbariérový, jsou tam schody. V DOMÁCNOSTI V PŘÍZEMÍ 5 LIDÍ V DOMÁCNOSTI V 1. PATŘE 3 LIDÉ

PŘÍZEMÍ

1. PATRO

JEDNOLŮŽKOVÝ POKOJ

DVOULŮŽKOVÝ POKOJ

Každý, kdo bydlí v chráněném bydlení, má v pokoji toto vybavení: postel s matrací, noční stolek, šatní skříň, polici, židli, stůl, pokoj si může každý dozdobit, např. obrázky, mít svou televizi, rádio, svůj nábytek.

Lidé v chráněném bydlení mohou v každé domácnosti využívat se spolubydlícími - v přízemí kuchyň, koupelnu a WC, v prvním patře Kuchyň, obývací pokoj, koupelnu, WC a zimní zahradu. Všichni mohou využívat oplocenou zahradu kolem domu.

SPOLEČNÁ KUCHYNĚ

OBÝVACÍ POKOJ

KOUPELNA A WC

ZIMNÍ ZAHRADA

ZAHRADA

V chráněném bydlení žijí lidé, kteří potřebují pomoc druhých.

POSKYTNUTÍ STRAVY NEBO POMOC PŘI ZAJIŠTĚNÍ STRAVY Pracovníci jim pomáhají v různých oblastech, podle toho, jak potřebují. Třeba při vaření a přípravě stravy.

POMOC PŘI ZAJIŠTĚNÍ CHODU DOMÁCNOSTI Při úklidu a udržování pořádku ve svých věcech a v pokoji. Při úklidu domácnosti, při praní a sušení prádla.

POMOC PŘI ZAJIŠTĚNÍ CHODU DOMÁCNOSTI Při nakupování a hospodaření s penězi.

VÝCHOVNÉ, VZDĚLÁVACÍ A AKTIVIZAČNÍ ČINNOSTI Při učení se novým věcem, např. na počítači, telefonování, čtení, počítání, užívání domácích spotřebičů (pračky, sporáku, trouby, myčky), hospodaření s penězi, orientaci ve svém okolí.

ZPROSTŘEDKOVÁNÍ KONTAKTU SE SPOLEČENSKÝM PROSTŘEDÍM Pracovníci doprovázejí lidi v chráněném bydlení, když to potřebují, např. do obchodu, k lékaři, na úřady, do kina, ke kadeřníkovi. Pomáhají jim připravit třeba oslavu narozenin, scházet se s rodinou, přáteli, seznámit se s novými lidmi, účastnit se různých akcí, např. různých jarmarků, sportovních akcí, koncertů.

SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ ČINNOSTI V chráněném bydlení nepracuje žádná sestra ani doktor. Je to podobné jako v běžné rodině. Lidé v chráněném bydlení navštěvují doktora v ordinaci. Doktor jim zajišťuje běžnou zdravotní péči. Pracovníci jim pomáhají při objednávání k doktorovi, doprovází je, pokud to potřebují. Lidé v chráněném bydlení užívají léky podle toho, jak je předepsal doktor. Pokud je to potřeba, pracovníci dohlíží na dávkování, užívání léků a uschování léků. Společně hlídají zásobu léků.

POMOC PŘI UPLATŇOVÁNÍ PRÁV, OPRÁVNĚNÝCH ZÁJMŮ A PŘI OBSTARÁVÁNÍ OSOBNÍCH ZÁLEŽITOSTÍ Všichni pracovníci dbají na to, aby lidé v chráněném bydlení dostávali informace tak, aby jim rozuměli. Vysvětlují jim, jaká mají práva, ale také povinnosti. Pomáhají jim rozhodovat se podle toho, co sami chtějí. Doprovázejí je, když to potřebují, na úřady nebo soud a pomáhají jim zde komunikovat s úředníky, vyplnit formulář a vyřídit jejich záležitosti. Sociální pracovnice jim pomáhá v tom, aby měli sociální dávky (např. příspěvek na péči), jaké potřebují. Spolupracuje při tom s opatrovníkem.

POMOC PŘI OSOBNÍ HYGIENĚ A POSKYTNUTÍ PODMÍNEK PRO OSOBNÍ HYGIENU Každý člověk v chráněném bydlení provádí hygienu tak, jak potřebuje. Pokud potřebuje pomoc pracovníků při provádění hygieny, domlouvá se s nimi na tom, v čem přesně potřebuje pomoci a jak. Pracovník mu může doporučit provést hygienu i mimo to, jak je zvyklý.