SVOČ Podpora talentovaných studentů na TUL

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Financování vysokých škol
Advertisements

Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Stipendia. 2 Legislativní rámec Zákon o vysokých školách (§ 91) Stipendijní řád Směrnice Upa č. 6/2013 Pravidla pro přiznávání a výplatu stipendií.
Doc. Dr. Ing. Miloš Kvarčák Návrhy na dlouhodobý záměr FBI
MŠMT - Odbor 32 Financování výzkumu a vysokých škol Ing. Petr Valášek
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
S TIPENDIJNÍ PROGRAMY P D F MU. A SISTENTSKÉ ODBORNÉ ČINNOSTI NA KATEDRÁCH rozvoj odborných kompetencí studenta, které jsou součástí teoretického, ale.
, předsednictvo RVŠ Výzkum a vývoj na vysokých školách, problematika a hodnocení specifického výzkumu Zpracovali: Ing. J. Fischer, doc. B. Tremlová,
Elektrotechnické a elektronické systémy v dopravě (ESD)
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Hodnocení UJEP AK ČR Závěry a doporučení. Personální zajištění posilovat kvalifikační strukturu pracovišť - vytvořit realistické a kontrolovatelné plány.
Příjmy rozpočtu UP  příspěvek ze státního rozpočtu na vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou, uměleckou nebo další tvůrčí činnost,  dotace ze státního.
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Křtiny 7. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2007.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
EKONOMICKÉ INFORMACE pro jednání Předsednictva RVŠ 23. ledna 2014 Lenka Valová.
Vnitřní oponentní řízení rozvojových projektů ZČU za rok 2011 INKLUZE-11: Systém podpory znevýhodněných studentů: Podpora integrace zdravotně handicapovaných.
P RVŠ1 Zhodnocení činnosti Předsednictva RVŠ v r
Stipendijní politika Přírodovědecké fakulty Opatření děkana č. 2/2012.
Sněm Rady vysokých škol1 Informace o financování vysokých škol v roce 2007.
1 Zasedání spoluřešitelů projektu AU3V Praha 11. – doc. Ing. Tomáš Kubálek, CSc. Vysoká škola ekonomická v Praze
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Legislativa..(zákon o vysokých školách, školský zákon), vnitřní.
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
Terciární vzdělávání. Struktura Vysokoškolské (5A, 6) Vyšší odborné (5B) – 1992/93, 1995/96 Třístupňová struktura vysokoškolského vzdělávání: bakalářský.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE
Obchodně podnikatelská fakulta v Karviné Slezská univerzita v Opavě Zájem o studium na Obchodně podnikatelské fakultě v Karviné se zaměřením.
ODMĚNY A SRÁŽKY ZE MZDY VY_32_INOVACE_20_1_5 ODMĚNY A SRÁŽKY ZE MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) VY_32_INOVACE_11_1_5 ODMĚŇOVÁNÍ ZAMĚSTNANCŮ (základní pojmy) Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Vize ve vědě a výzkumu TECHNICKÁ UNIVERZITA V LIBERCI Univerzita s kladným nábojem.
Studium na AF MENDELU Ing. Petr Dostál, Ph.D.
Analýza hospodářského výsledku
Návrh rozpočtu kapitoly 335 – MZ ČR na rok 2015
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Fond rozvoje sdružení CESNET
PROFIL FAKULTY Vzdělávací činnost Vědeckovýzkumné aktivity Bc. studium
Katedra zbraní a munice
Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava vyhlašuje v rámci rozvojového projektu „Analýza studia.
Stipendijní politika na ESF MU - přehled a strategie
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
doc. PhDr. Soňa Jandová, Ph.D. /
Závěrečná zpráva o průběhu řešení projektu
SAMMER SCHOOL OF PATTERNING 2017
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017 Začleňování studentů do mezinárodních studijních skupin Pavla Těšinová.
Vladimír Bajzík / 11. ledna 2018
Institucionální rozvojový plán TUL 2017
Užití UV kamery pro průmyslové a medicínské aplikace
Institucionální plán Zařazení projektu: 2 – Diverzifikace a dostupnost Zajištění poradenských služeb a služeb pro podporu rovných příležitostí.
„Inovace a propojení výuky stavebních materiálů a hmot “
IP Alena Kopáčková (DFP)
IRP 2017 (Internacionalizace) Výměnná laboratorní praktika FM TUL/HSZG
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Ještěd F Kleci studentská soutěž na fakultě umění a architektury
Mgr. Martin Krause, DiS. Mgr. Marie Froňková
Hlavní řešitel: prof. Ing. Jiří Kraft, CSc.
Zapojení odborníka z Univerzity v St
Podpora pedagogické praxe u předmětů odborné praxe studentů FZS TUL
Příprava double degree programu Business Administration
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Rozpis rozpočtu a normativy
Místní rozpočtové jednotky
Transkript prezentace:

SVOČ Podpora talentovaných studentů na TUL doc. Ing. Klára Antlová, Ph.D.

Cílem projektu je: prostřednictvím soutěže studentských odborných prací nalézt a podpořit tvůrčí typy studentů, zejména v bakalářských a navazujících magisterských studijních programech, kteří mají předpoklady pro výzkumnou činnost a mohou se v budoucnosti zapojit do doktorského studia, dalším záměrem je prohloubení provázanosti tvůrčí a vzdělávací činnosti na univerzitě.

Kontrolovatelné ukazatele projektu (počet zúčastněných studentů): Textil BSP (6)+NMSP:6 Strojírenství BSP (2) +NMSP: 8 Strojírenství DSP: 5 Mechatronika BSP (3) +NMSP: 5 Ekonomika BSP: 14 Ekonomika NMS+DSP: 4 Celkem se soutěže zúčastnilo 53 studentů TUL

Výsledky soutěže a soutěžní práce TF TUL - bakalářský studijní program 1. Radim PLUCHA: Vlákenný implantát pro léčbu glaukomu z PVDF a jeho kombinací 2. Alžběta HÔRECKÁ: Střihová konstrukce seamless dámského prádla 3. Klára MASNICOVÁ: Studium hoření kolmo kladených netkaných textilií upravených vodním sklem navazující magisterský a doktorský studijní program 1. Lukáš BORŮVKA: Kontrola kvality kontrolních sít pro bižuterní kameny pomocí zpracování obrazu 2. Miroslav FRYDRYCH: Hodnocení vzhledového defektu (zlomu – vrásky) na textilii použitím principu ohýbání do smyčky 3. Miroslav HERCLÍK: Hodnocení vzhledového defektu (zlomu – vrásky) na textilii použitím principu cyklického mačkání textilie SF TUL – bakalářský + navazující studijní program 1. Roman RYBÁČEK: Projekční návrh spalovacího motoru pro hybridní vozidlo 2. Jiří ČECH: Inovace zařízení pro aplikaci pěnového těsnění 3. Jiří SOUČEK: Zvlákňovací elektroda pro výrobu směsného nanovlákenného materiálu - doktorský studijní program 1. Petr KULHAVÝ: Využití hyperelastického elementu při výrobě tvarovaných šablon vysocestrukturovaných kompozitních plátů 2. Ondřej MATÚŠEK: Detekce zdeformované části plaveného skla pomocí laserového paprsku 3. Tomáš KOŘÍNEK: Snižování CO2 z vnitřních prostor

Výsledky soutěže a soutěžní práce FM TUL bakalářský a navazující studijní program • Micheal KALÁT: Nanočásticové senzorové systémy • Petr NAIMAN: Bionická ruka • Jakub ŠTOČEK: Konstrukce optického zobrazovače pro trojrozměrné zobrazování EF TUL bakalářský a navazující studijní program 1. Marie Antonia THOMSENOVÁ: Význam schopností pro oblast řízení lidských zdrojů 2. Dominika HATZELOVÁ: Daňové ráje a jejich postavení v mezinárodním podnikatelském prostředí 3. Michaela ROLFOVÁ: Řízení rizik v projektové činnosti ve vybrané organizaci

Odměny soutěžících Student nejlepší práce v každé sekci obdržel diplom a mimořádné stipendium ve výši 11 500 Kč na 1. místě, na 2. místě 6 500 Kč a na 3. místě 4 500 Kč.

Specifikace čerpání finančního příspěvku na řešení projektu   Přidělený příspěvek na řešení projektu (v Kč) Čerpání příspěvku (v Kč) 1. Kapitálové finanční prostředky celkem 1.1 Dlouhodobý nehmotný majetek (SW, licence) 1.2 Samostatné věci movité (stroje, zařízení) 1.3 Stavební úpravy 2. Běžné finanční prostředky celkem 2.1 Mzdy (včetně pohyblivých složek) 21 800 2.2 Dohody konané mimo pracovní poměr 2.3 Odvody pojistného na veřejné zdravotní pojištění a pojistného na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti a příděly do sociálního fondu 7 412 2.4 Materiální náklady 33 001,78 2.5 Služby (tisk sborníků a posterů) 47 000 Ostatní náklady (vložné, kurzové změny, apod.) 2.6 Cestovní náhrady 2.7 Stipendia 190 200 3. Celkem běžné a kapitálové finanční prostředky 300 000 299414

Děkuji za pozornost