Situace na trhu práce v Olomouckém kraji

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ústecký kraj Observatoř trhu práce Červen 2016 Ing. Dagmar Prošková.
Advertisements

Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Program podpory zaměstnanosti v Ústeckém kraji (Podpora) reg. č. CZ.1.04/2.1.01/E Ing. Radka Fantová projektová manažerka Mobil:
Ing. Veronika Dostálková MBA TRH PRÁCE Podnik a podnikání 3. ročník Srpen 2012.
Opatření k zajištění kvalifikované pracovní síly Mgr. Jana Majerová vedoucí oddělení koncepcí a strategií trhu práce Odbor trhu práce MPSV
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Mámo, táto neseďte doma ! reg. č. CZ /0.0/0.0/15_010/ Bc. Radka Kaštovská.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Datové tržiště zaměřené na faktory ovlivňující vzdělávání dospělých a rozvoj lidských zdrojů s ohledem na trhu práce.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje, o.p.s Vývoj a současná struktura pracovních sil v Plzeňském kraji Pracovní skupina Vzdělávání RSK Plzeňského.
Seminář pro zájemce o veřejné zakázky v rámci projektů Úřadu práce v Mostě Práce na Mostecku pro každého Rodina a práce na Mostecku.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
POŽADAVKY A PODMÍNKY PRO ZÍSKÁNÍ ZAMĚSTNÁNÍ V ČR A PL
Informační a poradenské centrum ZČU
Informace o uplatnění absolventů a světě práce
Pravidelný seminář pro výchovné poradce základních a středních škol
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
PODPORA KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Podpora v nezaměstnanosti
NEZAMĚSTNANOST Úřad práce.
Úřad práce České republiky
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Program podpory mladých lidí na trhu práce v regionu Děčínska a Šluknovského výběžku - CESTA Marcel Dittrich.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje oblast podpory 1.1, 1.2, 1.3 Praha
Podpora krajského akčního plánování
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Náměty pro činnost Národního fóra
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Prioritní oblasti spolupráce v rámci hospodářské restrukturalizace
Digitální učební materiál
Situace na trhu práce v Jihomoravském kraji
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání
Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Olomouci
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
EURES = Evropské Služby Zaměstnanosti
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Aktivní politika zaměstnanosti Společensky účelné pracovní místo
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
reg. číslo projektu: ​ CZ /0.0/0.0/17_052/
Výsledky dotazníkového šetření za rok 2017 v Pardubickém kraji
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ 2. května 2018 Tato akce je.
Mapování regionální potřebnosti seniorských služeb a podpory
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Cizinci na trhu práce v JMK
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
Transkript prezentace:

17. 10. 2017 Situace na trhu práce v Olomouckém kraji Krajská pobočka v Olomouci

Nezaměstnanost Vývoj podílu nezaměstnaných osob v Ol. kraji

Nezaměstnanost Podíl nezaměstnaných osob v krajích k 30. 9. 2017

Nezaměstnanost Podíl nezaměstnaných osob v krajích k 30. 9. 2017

Nezaměstnanost Nezaměstnanost v okresech OL kraje k 30. 9. 2017 Poř. PNO 1. Karviná 8,9 % : 13. Přerov 5,3 % 14. Jeseník 4,9 % 19. Šumperk 4,3 % 32. Olomouc 3,8 % 55. Prostějov 2,9 % 77. Rychnov n. K. 1,2 % Na konci září celkový počet UoZ v kraji: 18 728 - počet UoZ je o 6 246 nižší než před rokem (tj. – 25 %), - nejnižší nezaměstnanost v OL kraji od vzniku krajů! - ve všech okresech meziroční pokles nezaměstnanosti, - největší pokles v okr. OC (- 29 %), nejmenší v PR (- 20 %), - počet volných míst (9 125) o 34 % vyšší než před rokem, - na 1 VM připadají pouze 2 uchazeči o zaměstnání, - v říjnu očekáváme spíše stagnaci nezaměstnanosti, v zimních měsících již nárůst počtu uchazečů o zaměstnání, - dle POÚ nezaměstnanost nejvyšší na Hanušovicku (9,4%), dále v POÚ Javorník (6,7%), Přerov (6,7%) a Kojetín (6,3%), - nejnižší: Litovel (2,1%), Konicko (2,5%), Hranicko (2,6%).

Nezaměstnanost Struktura nezaměstnanosti v kraji k 30. 9. 2017 Základní kategorie Kategorie Nezaměstnaní celkem Ženy Zdravotně postižení Absolventi škol Počet (podíl) 18 728 9 925 (53 %) 3 295 (18 %) 1 075 (6 %) Věková struktura

Nezaměstnanost Struktura nezaměstnanosti v kraji k 30. 9. 2017 Délka evidence uchazečů o zaměstnání

Nezaměstnanost Nabídka a poptávka v Olomouckém kraji k 30. 9. Nabídka (pracovní síly) - počet uchazečů o zaměstnání Poptávka (po pracovní síle) - počet hlášených volných míst

Projekt na sladění nabídky a poptávky na trhu práce Projekt Efektivní služby zaměstnanosti - EFES KA 03 Individuální péče o zaměstnavatele a cílený matching (reg.č.: Z.03.1.54/0.0/0.0/15_011/0000056) Projekt na sladění nabídky a poptávky na trhu práce Individuální péče o zaměstnavatele: - osobní návštěvy u významných regionálních zaměstnavatelů, - organizace výběrových řízení a seminářů pro zaměstnavatele, - organizace miniburz a burz práce. Přenos poznatků od zaměstnavatelů k odborným útvarům ÚP ČR (zprostředkování, rekvalifikace…) Projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu v rámci Operačního programu Zaměstnanost a státního rozpočtu České republiky.

Cíl projektu: vytvořit udržitelný systém spolehlivých predikcí a monitoringu trhu práce na národní i regionální úrovni - výstupy budou zveřejněny na webu; predikční systém postavit na existující datové základně doplněné o specifické informace z regionů; zdokonalit existující podobu monitoringu trhu práce; vytvořit regionální sítě aktérů trhu práce za účelem získání informací z regionů.

Nositel a partneři projektu: Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, Úřad práce ČR, Výzkumný ústav práce a sociálních věcí, v. v. i., Národní vzdělávací fond, o.p.s., krajské platformy. v současnosti probíhá vytváření informační základny, sběr podnětů od zaměstnavatelů a dalších institucí, dokončuje se Regionální profil Olomouckého kraje, dalším informačním zdrojem bude rozšířené dotazníkové šetření u zaměstnavatelů (1x ročně). Kontaktní osoby pro Olomoucký kraj: Mgr. Drahomíra Kvapilová, expert KOMPASu, ÚP ČR, KrP v Olomouci Mgr. Bc. Jitka Janečková Moťková, senior expert projektu KOMPAS, Pakt zaměstnanosti OK z. ú. Ing. Bc. Kateřina Švamberková, junior expert, PZOK z.ú.

Děkuji za pozornost. Jaroslav Mikšaník analytik trhu práce Úřad práce ČR, krajská pobočka v Olomouci Tel.: 950 141 470 E-mail: Jaroslav.Miksanik@uradprace.cz http://portal.mpsv.cz