Polární záře. Ve slunci existují proudy elektricky nabitého plazmatu vytvářejícího malé magnetické pole Někdy se tyto proudy dostanou nad povrch Slunce.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Advertisements

Mgr. Ladislav Dvořák PdF MU, Brno
Magnetické vlastnosti látek
Sluneční soustava.
Oběžnice Slunce-vnější soustava
SLUNCE.
Magnetické pole Země Co to je magnet Popiš magnet
Astrofyzika – dálkové studium
Proč hvězdy svítí ? Michaela Kožinová 2006/2007 IX.B.
Magnetické pole a jeho vlastnosti
Zpracovali : Martin Nguyen : David Podzemný. Slunce vzniklo asi p ř ed 4,6 miliardami let a bude svítit ješt ě p ř ibli ž n ě 7 miliard let. Stejn ě jako.
VĚDĚLI JSTE, ŽE… teplota nejteplejší planety naší sluneční soustavy
Technologie JETu 2.
Elektromagnetické vlny a Maxwellovy rovnice
Rotace plazmatu v tokamaku
JUPITER Zuzana Al Haboubi.
Vrstvy atmosféry.
Vědomostní soutěž ze zeměpisu
Aurore North & South Polární záře je název pro světelné úkazy nastávající v atmosféře ve výškách od 80 do 1000 km, nejčastěji ve 100 km. Je ovlivněna.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Nestacionární magnetické pole
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Aurora Borealis – polární záře Skladatel: Carl Orff,in the year 1936 Interpret: The Boston Symphany Orchestra Hudba: Carmina Burana Klikni myší pro pokračování.
Gravitační síla, gravitační pole Země
Počasí 5. ledna Cíl hodiny pracovat s porozuměním s pojmy počasí, meteorolog, tlak vzduchu, teplota vzduchu, proudění vzduchu, vítr pracovat s porozuměním.
Termonukleární fúze Edita Bromová.
VENUŠE.
Slunce vzniklo asi před 4,6 miliardami let a bude svítit ještě přibližně 7 miliard let. Stejně jako všechny hvězdy hlavní posloupnosti i Slunce.
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 9 Tematický okruhAstronomie TémaSlunce.
VY_V/2_INOVACE_09_Slunce Slunce Miroslav Kaňok. OBSAH SlunceSlunce Slunce - fotografieSlunce - fotografie Použité zdrojePoužité zdroje.
Termonukleární fúze Edita Bromová.
Domácí hrátky s plazmatem
FYZIKÁLNÍ KUFR Téma: Země a vesmír (9. ročník) Zdroj: Wikimedia. Suitcase icon.jpg [online] [cit ]. Dostupný pod licencí Public domain.
NÁZEV PLANETA SE VYJADŘUJE TAKÉ POJMEM
Tento materiál byl vytvořen jako učební dokument projektu inovace výuky v rámci OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost VY_32_INOVACE_D3 – 08.
Astrofyzika – kombinované studium Studijní materiály: … tato prezentace Základní literatura:
Atmosféra Složení a stavba Projekt: Mozaika funkční gramotnosti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.02/ ZEMĚPIS.
Elektrický náboj, elektrické pole. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
JUPITER planeta sluneční soustavy Marek Bartoš. OBSAH Všeobecné Povrch Měsíce Zajímavosti.
Sluneční soustava. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Sluneční soustava NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7B_Př5_02_Sluneční.
Magnetické pole vodiče s proudem. Struktura prezentace úvod otázky na úvod výklad příklad/praktická aplikace otázky k zopakování shrnutí.
JUPITER.
ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Martin Havlena
Střídavý elektrický proud
Slunce Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Slunce a sluneční soustava
Země – podmínky života.
Základy astronomie, Slunce
Prezentace – výklad učiva
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Všeobecná cirkulace atmosféry
Měsíc a jeho podoby.
Název školy: ZŠ Netvořice
Reg. číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor Ing. Dana Sobotková
1. Co je to astronomie? Jedna z nejstarších věd.
PLANETA ZEMĚ.
FVE.
SLUNCE Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_11_32.
Zákon akce a reakce. Zákon akce a reakce ? Umíš odpovědět Najdeš příklady vzájemného působení těles Co cítíš při stlačení míče Dovedeš vysvětlit pohyb.
Zákon akce a reakce. Zákon akce a reakce ? Umíš odpovědět Najdeš příklady vzájemného působení těles Co cítíš při stlačení míče Dovedeš vysvětlit pohyb.
Název školy: Speciální základní škola Louny, Poděbradova 640,
Stavba Země Anotace: Materiál je určen k výuce zeměpisu v 6. ročníku základní školy. Seznamuje žáky s pojmem krajinná sféra a se stavbou zemského tělesa.
SLUNCE.
Název školy Plavská škola Autor Mgr. Jana Kneřová Název
Galileova transformace
Fyzika 4.A 8. hodina 09:34:44.
Fyzika 2.D 8. hodina 09:34:53.
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
Jediná obyvatelná planeta naší sluneční soustavy.
PLANETA ZEMĚ Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č.
Transkript prezentace:

Polární záře

Ve slunci existují proudy elektricky nabitého plazmatu vytvářejícího malé magnetické pole Někdy se tyto proudy dostanou nad povrch Slunce V místech kde se proudy dotýkají povrchu vznikají sluneční skvrny Potom už je to jen otázkou rozdělení plazmatu na 2 části z nichž jedna pokračuje do vesmíru

Při střetu plazmy se zemí, se vlivem magnetického pole nedostane plazma až k zemi. Většina plasmy se odrazí od povrchu země, ale část se spirálovitým pohybem dostane až k pólům kde se setká s atmosférou

ZAJÍMAVOSTI

Zdroje je-polarni-zare--jak-vznika%2C-jak-vypada-/ je-polarni-zare--jak-vznika%2C-jak-vypada-/ C3%AD_z%C3%A1%C5%99e C3%AD_z%C3%A1%C5%99e flat-design-stock-images - Obrázek země flat-design-stock-images