Etický přístup k pacientovi ve VHR

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kyselé deště. Co to je? Kyselý déšť je déšť, který má ph>5.5. Normální déšť je mírně kyselý (ph=cca6). Tato mírná kyselost je způsobená oxidem uhličitým.
Advertisements

Jiřina Šteigerová 3.B, Hana Písaříková 3.B, Martina Kovářová 3.A.
Často slyšíme věty: Led je lehčí než voda Železo je těžší než peří Má však železná jehla větší hmotnost než peří v peřině?
Bezpečnost práce První pomoc Přírodovědný seminář – chemie 9. ročník ZŠ Benešov, Jiráskova 888 Ing. Bc. Jitka Moosová.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastOšetřovatelství a klinické obory PředmětTeorie Ošetřovatelství.
Zdeňka Kučerová, Online marketing manager, REAL-CITY Principy vyhledávání nemovitostí.
1.VYHLÁŠENÍ RESORTNÍCH BEZPEČNOSTNÍCH CÍLŮ MZ na období červen 2011– duben PODEPSÁNÍ PROHLÁŠENÍ WHO „Čistá péče je bezpečnější“
Spoje potrubí-zákl. informace1 VY_32_INOVACE_441.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_52_INOVACE_BI_KOD_28_ABIOTICKE_FAKTORY_VLIV_PU.
Chemie pro 9. ročník ZŠ. Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Ortová Iveta Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Rodinná společnost AMOENÉ s.r.o. Vás zve k prezentaci produktu Lavosept® Alkoholového dezinfekčního přípravku ve formě čirého gelu nebo roztoku.
Vztah dřeva k vodě VY_32_INOVACE_28_ STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁSTŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková.
Mechanické vlastnosti dřeva - úvod VY_32_INOVACE_28_565 Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ, T. G. MASARYKA 4 Pracovní právo.
UDRŽITELNÝ ROZVOJ JAKO PRINCIP POLITICKÉHO ROZHODOVÁNÍ.
ZÁKLADNÍ PROJEVY ŽIVÝCH ORGANISMŮ Zpracovala : Mgr. Jana Richterová ICT Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR 1 Přírodopis 6. třída.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
SŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Libuše Hajná Název šablony VY_32_INOVACE CHE Název DUMuCHE E Stupeň a typ vzděláváníOdborné.
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Šárka Svobodová Název materiálu:
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Šárka Svobodová Název materiálu:
Energetická hodnota potravin (EH)
Úraz není náhoda - úrazy dětí
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
VYS_32_INOVACE_491_Mytí, smáčivost, emulgace NÁZEV ŠKOLY
SANI BED Nový přípravek na ošetření podestýlky Hospodářská zvířata
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
KVALITA – BEZPEČNOST - EFEKTIVITA
Negativní vliv mycích prostředků II.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Anotace : Prezentace je určena pro výuku předmětu Člověk a příroda
Voda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Diabetes mellitus.
Ekonomika– národní hospodářství
Sada 1 Člověk a příroda MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
AUTOR: Mgr. Alena Bartoňková
VY_32_INOVACE_07_PR_KOŽNÍ SOUSTAVA
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Jana Novotná Název materiálu:
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
PROTIDROGOVÁ PREVENCE Alkohol
VY_32_INOVACE_
Technické prostředky v požární ochraně
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_09
Kontrola prostředí a sterility
Léčivé rostliny Michaela Housková 3.A.
Výstupy školního vzdělávacího programu Škola neomezených možností
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Přírodní mycí houba «KONNYAKU»
Věcné učení První pomoc
ČESKÁ REPUBLIKA VODSTVO
Návykové látky Alkohol
Práce psychologa Úřadu s dítětem v procesu mezinárodního osvojení Brno, Mgr. Ondřej Bouša.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
MATEŘSKÁ ŠKOLA Pardubice - Dubina, Erno Košťála 991
VY_52_INOVACE_ZBP1_5564VAL Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Rozvoj.
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Etický přístup k pacientovi ve VHR Hojení rány jakékoliv etiologie vyžaduje vždy správnou diagnostiku (zhodnocení typu rány, její vznik a příčinu, celkový stav pacienta, věk, výživu, krevní zásobení, diabetes, infekce, léky..apod) Z etického hlediska je potřebné uvažovat také nad únosností léčebných metod s ohledem na každého pacienta individuálně Správné rozhodnutí o způsobu léčby a použitých materiálech VHR může zlepšit kvalitu života či udrží stávající stav (sníží se mikrob.zátěž – nehrozí sepse), zkrátí dobu léčby a poskytne určitý komfort (což má vliv na psychiku, např. méně převazů), je efektivnější a to i po ekonomické stránce (snižuje nákladnost léčby)

Rodinná firma s dvacetiletou působností na českém trhu Divize Wound care přináší ucelený sortiment produktů pro vlhké hojení ran Na český trh dovážíme tyto prémiové značky Microdacyn, Hcel, Revamil, Farmactive Silver spray Úzce spolupracujeme s autoritami ve svém oboru (prim.MUDr.Bureš, MUDr.Stryja,Ph.D., Prof. MUDr. Arenberger) Aktivně reagujeme na potřeby pacientů a trhu a chystáme rozšíření portfolia o další produkty

Microdacyn60 Wound Care

Microdacyn superoxiodovaný roztok a hydrogel biologicky aktivní léčba zdravotnický prostředek IIb Použití všechny druhy ran – akutní, chronické, infikované a popáleniny Účinek snižuje mikrobiální zátěž zabraňuje infekcím, je protizánětlivý podporuje hojení rány a urychluje proces granulace a epitelizace významně eliminuje zápach a tvorbu biofilmu Vlastnosti bezpečný, netoxický, nedráždivý ph neutrální nerezistentní, bakteriocidní, virocidní a fungicidní (MRSA,E.Coli,Cand.Albic, Pseudomonasa, Stafilococus) 30 sec. neporušuje DNA buněk a nezabíjí živé buňky pouze patogeny Balení: 5 l, 990ml (+infuzní set) 500ml, 250 ml sprej – 75% ÚHRADA VZP Hydrogel sprej 250g a 120g - 75% ÚHRADA VZP

FARMACTIVE SILVER SPRAY

75% ÚHRADA VZP Farmactive sprej s koloidním stříbrem a kyselinou hyaluronovou Použití na dekubity, bércové vředy na inkontinentní vyrážky k ošetření neinfikovaných ran a kožních lézí na pooperační rány drobné popáleniny Vlastnosti Stříbro je antibakteriální – prevence mikrobiální kontaminace, Kys.hyaluronová váže vodu a tím zvlhčuje Účinek antibakteriální a zvlhčující stimulace hojení, reguluje exudát Balení 125 ml 75% ÚHRADA VZP

Hcel®NaT Hcel® HT

Hcel karboxymethylové vlákno (celulóza) Použití Hcel HT na infikované rány (kyselá forma CMC) Hcel NaT na čisté rány s vyšší sekrecí pro akutní, chronické a chirurgické rány Účinek zajištění adekvátní vlhkosti v ráně snižuje zánět a infekci podporuje granulaci a epitelizaci Balení krytí 5x5 cm, 7x7 cm, 10x10 cm,1,5 a 10 ks v balení tampon: 5x5, 7x7,10x10 cm 1,5 a 10 ks v balení ÚHRADA VZP 100%

REVAMIL

Revamil 100% sterilní lékařský med Použití pro ošetření všech typů ran Účinek bakteriocidní (redukce silného zápachu) antimikrobiální (Staphylococcus aureus MRSA, Pseudomonasa, Enterococcus f.) Vlastnosti rozložení medu v ráně se aktivuje enzym glukozooxidázy a ta vytváří malé množství peroxidu vodíku Balení gel v tubě 18g – 75% ÚHRADA VZP krytí ( neadherentní mřížka ) – 100% ÚHRADA VZP

– kompletní antidekubitní systém Repose je vysoce efektivní multifunkční systém, který může být používán pro prevenci a léčbu tlakových ulcerací jak ve zdravotnických zařízeních, tak i v domácím prostředí Matrace Sedák Ochrana pat Podložka pod nohy

Maximální kontakt s povrchem, permanentně co nejnižší tlak Jak pracuje? Maximální kontakt s povrchem, permanentně co nejnižší tlak Pacient leží na 5 cm slabém vzduchovém lůžku bez propadání do matriálu. Každý cm² rovnoměrně rozkládá váhu těla; Pacient „pociťuje“ permanentně nejnižší možnost otlaku, nejvyšší bodu otlaku jsou okamžitě neutralizovány; Neutralizace střihového efektu, protože zde neexistuje horizontální síla na tkáň; Repose je auto-dynamický, protože nemá paměť! A to díky vysoce elastickému polyuretanu. Okamžitě se přizpůsobuje pozici pacienta;

Redukce tlaku - MATRACE HLAVA: - 49% HÝŽDĚ: - 35% PATY: - 42% BEZ

DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST 