ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY
Advertisements

Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Modifikované platby ROP Moravskoslezsko Datum: Místo: Prezentuje: Ostrava Ing. Radim Mrázek.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S2_07.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
09/04/2015 Rizika při realizaci projektů v závěrečném období ROP SČ.
Jan Jež Problematika veřejné podpory v oblasti podpory 3.2 OP VK ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Anotace Materiál je určen pro žáky středních odborných škol a středních odborných učilišť v rámci výuky finanční gramotnosti v bloku ekonomických a příbuzných.
Vyplnění a finalizace žádosti zjednodušeného projektu v IS KP14+ (Informační systém konečného příjemce) Výzva OPVVV 02_16_ , Kralice na Hané.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Provozovny společného stravování
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Měnová soustava, měnová politika
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_10 _Zaokrouhlování čísel do
Evaluace předmětů studenty (Anketky)
Seminář pro příjemce OPVK
Způsoby zápisu algoritmů
Průvodní list Jméno autora: Ing. Miroslava Jeřichová
Přehled a stav avizovaných systémových úprav
HOTOVOSTNÍ A BEZHOTOVOSTNÍ PLATEBNÍ STYK I.
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Algoritmizace - opakování
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Příspěvek na konferenci
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
VY_32_INOVACE_ Regulace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Technické prostředky v požární ochraně
ŠKOLA: Městská střední odborná škola, Klobouky u Brna,
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Benefit7.
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Teorie Informace, signál
Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Fyzika pro 8. ročník (IV. díl)
Geometrie pro 9. ročník Autor: Mgr. Hana Vítková Datum:
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Matematika + opakování a upevňování učiva
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Úvodní přednáška pro 1. ročník
NOVINKY OD BUŘINKY – DUBEN 2016
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_13_ABECEDA Mgr. Petra Kukuczková
Transkript prezentace:

ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY Oblast podpory 1.5 7.12.2011, Zlín

Výzva 1.5 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Příloha č.1 – Jmenný seznam škol Příloha č.2 – Monitorovací indikátory Příloha č.3 – Přehled šablon 1.5 Příloha č.4 – Čestné prohlášení Datum ukončení výzvy: 30.6.2012 ve 13,00 hod.

Příloha č.1 Výzvy 1.5 platná pro všechny střední školy Zlínského kraje, které neprošly optimalizací od 1.10.2010 platná pro všechny školy, které nečeká na začátku roku 2012 optimalizace

Příloha č.4 Výzvy 1.5 čestné prohlášení o počtu žáků týká se pouze optimalizovaných škol !!! nelze u nich aplikovat Přílohu č.1 Výzvy 1.5

Zlínský kraj – podpora šablon na ICT doporučení: maximálně využít šablony III/1 a III/2 šablona III/1 individualizace výuky prostřednictvím digitálních technologií šablona III/2 inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Využití finančních prostředků VZOROVÝ PŘÍKLAD: škola maximálně využije finanční prostředky na tvorbu šablon III/1 a III/2 z nárokovaných prostředků bude školy zbývat částka např. 100 tis. Kč tuto zbývající částku může škola využít na tvorbu dalších šablon – viz Příloha č.3 Výzvy 1.5

Finalizace šablon pro SŠ možnost finalizace žádostí od 30.11.2011 od 10 hod. 12.12.2011 bude aktualizována Příloha č.1 dané výzvy do 11.12.2011 je možné použít původní počet žáků (výkazy k 30.9.2010) od 12.12.2011 po provedené aktualizaci (=výkazy k 30.9.2011) finalizovaná žádost musí být doručena na MŠMT do 12.12.2011 do 12,00 hod. (Karmelitská 7,…) pro využití počtu žáků k 30.9.2010

Číslo bankovního spojení Česká spořitelna, a.s. 278 58 92 / 0800

Nákup ICT – soutěž na základě vyplněných předběžných požadavků na nákup ICT se budou soutěžit všechny hlavní komodity Tabulka A – oblast podpory 1.5 Tabulka B – prostředky zřizovatele optimální termín pro splnění požadavků: 30.6.2012

BURZA OTÁZEK A ODPOVĚDÍ OTÁZKY A ODPOVĚDI BURZA OTÁZEK A ODPOVĚDÍ Všechny otázky a odpovědi budou následně publikovány na portále „ZKOLA“

Otázka č.1 Otázka: Jak je to se stahováním a používáním obrázků? Odpověď: Vše je nutné velmi dobře citovat, doporučujeme využívat zdroje wikipedie.

Otázka č.2 Otázka: Jaký vliv bude mít podpora konkrétního předmětu v rámci individualizace či tvorby DUM ze Šablon na jeho plánovanou podporu v rámci projektové žádosti v OP VK? Odpověď: Stejné činnosti by skutečně neměly být financovány ze dvou projektů. Pokud z jednoho projektu inovujete výuku matematiky v 1.ročníku, nemělo by se to samé dělat i v rámci druhého projektu. Měla by se dělat inovace třeba fyziky nebo matematiky, ale pro 2.ročník. A hlavně by se nemělo jednat jen o to, že se vytvoří kopie prezentace, ve které se vymění úvodní snímek s číslem projektu a informací o financování.

Otázka č.3 Otázka: Bude se projektový záměr přikládat jako příloha do Benefitu? Odpověď: Ne, pouze se musí vytvořit a archivovat pro kontrolu.

Otázka č.4 Otázka: Musím přikládat evaluační nástroj „Profiškola“ jako přílohu do Benefitu? Odpověď: Ne, předkládá se při vyúčtování projektu, jedná se o přílohu k vyúčtování.

Otázka č.5 Otázka: Musím přikládat „plán obnovy ICT“ jako přílohu do Benefitu? Odpověď: Ne.

Otázka č.6 Otázka: Musím přikládat organizační strukturu jako přílohu do Benefitu? Odpověď: Ne.

Otázka č.7 Otázka: Budu přikládat rozdělení 16 šablon III/2 jako přílohu do Benefitu? Odpověď: Ne.

Otázka č.8 Otázka: Musí mít škola pro účely projektu Šablony zvláštní bankovní účet? Odpověď: Ne, škola si nemusí zřizovat speciální účel pro tento projekt – viz podklady z MŠMT (ZKOLA).

Prostor pro další dotazy…

DĚKUJEME ZA POZORNOST Ing. Aleš Skopalík, Ph.D. e-mail: ales.skopalik@kr-zlinsky.cz telefon: 731 555 270 Ing. Petr Valášek e-mail: petr.valasek@kr-zlinsky.cz telefon: 731 555 234