OP přeshraniční spolupráce ČR – Rakousko

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR , Olomouc Program Interreg V-A Česká republika - Polsko.
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
1 Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Strukturální fondy na MŠMT Setkání českých technologických platforem
Setkání k tvorbě Integrované strategie území MAS OS Aktivios na období Letiny
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČESKÉ REPUBLIKY Odborný seminář pro potenciální žadatele o dotaci na projekt Krajský úřad Jihomoravskéhjo kraje Brno, 1.
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Plzeň Integrovaný operační program Název materiálu2 Co je to IOP? Tematický operační program financovaný z ERDF pro období 2007-
AKTUÁLNÍ VÝVOJ V ROP SČ 15. října 2015 Výroční konference – Senohraby Ing. Václav Chytil.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
KULTURNÍ DĚDICTVÍ, CESTOVNÍ RUCH Ing. Margit Beníčková, MMR ČR.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Česko – rakouská přeshraniční spolupráce z pohledu možnosti operačních programů po vstupu do EU Lenka Doležalová 3. ÚFŘP.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Pavla Pekařová 3. ÚfŘP Ekonomická fakulta Jihočeská Univerzita v Českých Budějovicích.
Čerpání prostředků z fondů EU na území Jihočeského kraje Ing. Petr Maroš vedoucí Odboru evropských záležitostí.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Cíl 3 Evropská územní spolupráce Rakousko – Česká republika 2007 – 2013 (OP AT-CZ) SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Telč Mgr. Gabriela Grycová Odbor regionálního.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Implementace Fondu mikroprojektů v období Ostrava,
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Evropský sociální fond 1 Jiří Švarc Evropská Komise Generální ředitelství pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Oddělení pro Českou republiku,
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 20. března 2012.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Přeshraniční spolupráce ČR – Bavorsko v rámci Cíle 3 v letech Tento projekt je spolufinancován z prostředků EU.
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
Příprava Libereckého kraje na období Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů KÚ LK
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Dokument KAP MSK - obsah
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Národní program podpory cestovního ruchu
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Místní rozpočtové jednotky
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Bilaterální spolupráce mezi ČR a donorskými zeměmi
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Regionální rozvojová agentura Východní Moravy 1998 – let partnerem v regionálním rozvoji Východní Moravy RNDr. Otakar Prudil.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Agroturistika a podnikání na venkově
OP Meziregionální spolupráce
Základní informace o programu
OP přeshraniční spolupráce ČR – Rakousko
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Tento projekt je spolufinancován EU: CZ /0.0/0.0/17_047/
Úvodní informace o Fondu malých projektů
Transkript prezentace:

OP přeshraniční spolupráce ČR – Rakousko 2007 - 2013 Ing. Vladimír Šprincl

OP AT-CZ 2007-2013 Specifika programu Projekty podporují rozvoj česko-rakouského pohraničí rozvíjí partnerskou spolupráci mezi obyvateli v pohraničí vyznačují se přeshraničním charakterem vyznačují se přeshraniční spoluprací respektují zásadu vedoucího partnera jsou realizované společně OP ČR-Rakousko 2007 – 2013 je programem spolupráce: spolupráce musí být skutečná aktivity: jeden celek složený z české a rakouské části (nutná logická návaznost částí realizovaných v ČR i Rakousku) výsledky projektu musí být využitelné na druhé straně hranice (příhraniční dopad) 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Vymezené území v ČR kraje: v Rakousku: 19.9.2018 Jihočeský Vysočina Jihomoravský v Rakousku: Waldviertel Weinviertel Wiener Umland Nordteil Mühlviertel Vídeň 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Změna oproti Interreg IIIA zvýšení objemu finančních prostředků pro českou stranu (69,12 mil EUR pro českou část hranice) zvýšení dotační sazby – max. 85% ERDF nový prvek – princip vedoucího partnera (Lead Partner Princip) nové dokumenty – dvojjazyčná žádost a partnerská dohoda žádost a vyplácení v EUR větší důraz na přeshraniční dopad projektů (4 nová kritéria) 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Projektoví partneři 1 z Rakouska Na projektu se musí podílet min. 2 partneři: 1 z Rakouska 1 z České republiky Princip vedoucího partnera: Vedoucí partner projektu Partner projektu 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Nová kritéria pro hodnocení projektů Projekt musí splňovat min. 2 ze 4 kriterií : Společná příprava Společná realizace Společné financování Společný personál (čl. 19 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 10802006) 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Společná příprava 5 bodů 3 body 0 bodů Partneři z obou států se účastní přípravy projektu stejnoměrně. Proces přípravy projektu vykazuje aktivní zapojení partnerů v celém procesu přípravy projektu - od počátku projektové ideje po předložení projektové žádosti. 3 body Partneři z obou států se účastní procesu přípravy projektu pouze příležitostně. Jeden z partnerů je výrazně aktivnější v procesu než partner z druhé strany. Je zajištěn tok informací o přípravě projektu z jedné strany na druhou stranu hranice. 0 bodů Projekt není společně připravován. 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Společná realizace 5 bodů 3 body 0 bodů Během procesu realizace projektu jsou oba partneři společně zapojeni. Projekt má vytvořen společný plán aktivit, zahrnující detailní časový harmonogram a je společně propagován. Společné aktivity jsou propojeny jak z časového hlediska, tak i obsahově. 3 body Projekt je převážně realizován partnerem z jedné strany hranice. Oba partneři jsou během procesu realizace pouze příležitostně nebo aktivity realizované jedním z partnerů jsou pouze doplňkové. Společné aktivity jsou propojeny jak časově, tak i obsahově. 0 bodů Projekt není společně realizován. 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Společný personál 5 bodů 3 body 0 bodů Společný personál z obou stran projektu je zahrnut do všech aktivit v projektu (např. projektoví manažeři delegovaní oběma partnery tvoří společný tým a mají mezi sebou stanoveny pravidla pro spolupráci – jmenován jeden vedoucí, pravidla komunikace a pravidla setkávání) Tento tým realizuje celý projekt společně (stejné místo). 3 body Společný personál má vytvořen rámec pro pravidla spolupráce – jmenován týmový vedoucí, pravidla komunikace a pravidla pro setkávání jsou jasně definovány. Tento tým realizuje téměř všechny aktivity projektu společně (sedí na obou stranách). 0 bodů Projekt nemá společný personál. 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Společné financování 5 bodů 3 body 0 bodů Partneři z obou států mají v projektu finanční podíl na rozpočtu projektu. Podíl partnerů na každé straně představuje minimálně 30 % z celkových způsobilých výdajů projektu. 3 body Partneři z obou států mají v projektu finanční podíl na rozpočtu projektu. Podíl partnerů na každé straně představuje 5 % až 30 % z celkových způsobilých výdajů projektu. 0 bodů Podíl partnerů na každé straně je pod 5 % z celkových způsobilých výdajů projektu. 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Vhodní čeští příjemci stát a jeho organizační složka, územní samospráva a její organizační složka, příspěvková organizace, hospodářská a agrární komora, školská právnická osoba, veřejná a státní vysoká škola, veřejná výzkumná instituce, veřejné neziskové ústavní zdravotnické zařízení, Česká televize a Český rozhlas, Správa železniční dopravní cesty, státní organizace obecně prospěšná společnost, zájmové sdružení právnických osob, občanské sdružení, organizační jednotka sdružení, nadace a nadační fond, církve, státní podnik, akciová společnost a společnost s ručením omezeným (minimálně 80% podílem veřejnoprávních osob na kapitálu a při hlasování), vysoká soukromá škola 19.9.2018

Vhodní rakouští příjemci (partneři) OP AT-CZ 2007-2013 Vhodní rakouští příjemci (partneři) Stát/federální úroveň nebo jejich složky Územní samospráva Obce Příspěvkové organizace Sociální partneři, komory - zájmová správa Hospodářská komora Agrární komora Komora pracovníků Odbory Labour Market Service Svaz průmyslu Školy Veřejné a státní vysoké školy Vzdělávací instituce Neziskové organizace Média Správa železniční dopravní cesty, státní organizace Obecně prospěšná organizace Sdružení (veřejné a soukromé) Žadatelé soukromého typu s neziskovým charakterem Veřejní/veřejnoprávní žadatelé Subjekty práva s veřejným statutem Právnické osoby s podílem vlivu veřejného subjektu Právnické osoby ve formě neziskové organizace Organizace řízení dopravy Integrovaný dopravní veřejný systém Vlastník a podporovatel veřejné dopravy a telekomunikační infrastruktury Sdružení s zvláštním účelem (odpady, voda,..) Družstva Národní parky, přírodní parky Instituce podřízené veřejnému sektoru 19.9.2018

Socioekonomický rozvoj, cestovní ruch a transfer know-how OP AT-CZ 2007-2013 Prioritní osy a oblasti podpory Socioekonomický rozvoj, cestovní ruch a transfer know-how OP 1: Infrastruktura a služby spojené s podnikáním a inovacemi: Nepřímá podpora malých a středních podnikatelů (spolupráce), předávání know-how, společná propagace, spolupráce v oblasti výzkumu a vývoje, spolupráce institucí na trhu práce 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Prioritní osy a oblast podpory OP 2: Cestovní ruch, kultura a ekonomika volného času Výstavba a modernizace turistické infrastruktury, kultura, tradice, ochrana a renovace památek Služby (společná informační centra, společné turistické produkty, společná propagace, atd.), spolupráce turistických organizací Společné strategie turistického rozvoje, konference a také setkání zaměřená na ochranu a podporu přírodního a kulturního dědictví, podpora venkovské turistiky, značení turistických cest a zajímavostí, příprava map, publikací nebo databází. 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Prioritní osy a oblasti podpory OP 3: Rozvoj lidských zdrojů, trh práce, vzdělávání a kvalifikace Spolupráce v oblasti vzdělávání (spojení s trhem práce – např. školení pro nezaměstnané), zlepšení jazykových znalostí Společné učební programy, didaktická výpomoc, zvyšování profesní kvalifikace OP 4: Prevence zdravotních a sociálních rizik, sociální integrace Integrované záchranné systémy Dokončení či rekonstrukce relevantních objektů pro aktivity podporující soc. začlenění Organizace volnočasových aktivit pro soc. znevýhodněné skupiny 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Prioritní osy a oblasti podpory Regionální dostupnost a udržitelný rozvoj OP 5: Doprava a regionální dostupnost Výstavba a modernizace dopravní infrastruktury (místní a regionální sítě, cyklistické a turistické stezky), Místní a regionální komunikace, železniční infrastruktura Vytvoření integrovaných komunálních systémů Rozvoj informačních a telekomunikačních technologií 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Prioritní osy a oblasti podpory OP 6: Životní prostředí a prevence rizik Nakládání s odpady Biodiverzita, revitalizace lokálního významu, trvalá péče a prevence ekologických škod, zlepšení stavu ovzduší Vodní ekosystémy, retence vody v území, ekologická stabilita Vzdělávání, výzkum a ochrana životního prostředí OP 7: Udržitelné sítě a institucionální spolupráce Spolupráce územních samospráv, jimi řízených organizací Společné rozvojové koncepce Výstavy, festivaly, rekreačně-vzdělávací akce, obnova tradic 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Financování Maximální dotaze z ERDF 85% Maximální dotace ze SR 5% Maximální výše podpory z ERDF není určena Minimální výše projektu 20 000 EUR (příspěvku z ERDF) Podpora ze SF – vyplacena zpětně (musí být zajištěno financování projektu) Proplácení financí na základě podání žádosti o platbu prostřednictvím Vedoucího partnera 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Fond malých projektů Pokračuje i v období 2007 – 2013 Administrován RRA Vysočina (www.rrav.cz) Maximální velikost projektu – od 2 000 do 20 000 EUR příspěvku z ERDF (85%) Vyhlášení červen – červenec 2008 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Přijímání žádostí Předkládání žádostí: Průběžně (bez výzev) Příjem žádostí: Krajský úřad kraje Vysočina odd. regionalní rozvoje Společný technický sekretariát v Brně Kontaktní osoby: Ing. Vladimír Šprincl tel. 564 602 551 email: sprincl.v@kr-vysocina.cz Mgr. Gabriela Grycová tel. 564 602 550 email: grycova.g@kr-vysocina.cz 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 Aktuální harmonogram Vyhlášení programu 27. 3. 2008 Indikativní termín pro odevzdání žádosti 24. 4. 2008 2. Monitorovací výbor pro schvalování projektů 3. 7. 2008 Indikativní termín pro odevzdání žádostí 10. 9. 2008 3. Monitorovací výbor pro schvalování projektů 19. 11. 2008 19.9.2018

OP AT-CZ 2007-2013 INFORMACE Veškeré informace o programu včetně příslušné dokumentace (žádost, pokyny pro žadatele, přílohy, programový dokument aj.) naleznete na: www.strukturalni-fondy.cz/op-preshranicni-spoluprace-cr-rakousko www.at-cz.eu 19.9.2018

Děkuji za pozornost!