Inventarizace emisí a údaje emisní bilance za roky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Ekonomické nástroje v kontextu Rio+20
Vyhláška č. 205/2009 Sb., o zjišťování emisí ze stacionárních zdrojů a o provedení některých dalších ustanovení zákona o ochraně ovzduší.
ZRG - Cvičení 5 Jaro SE charakteristiky  Pro daný okres zpracujte referát o vybraných ukazatelích. K potřebným datům je možné se dostat přes tuto.
Prístup ČR k riešeniu informatizácie rezortu MŽP ČR Jiří Hradec.
NAŘÍZENÍ VLÁDY 351/2002, kterým se stanoví emisní stropy pro některé látky znečišťující ovzduší a způsob přípravy a provádění emisních inventur a projekcí.
Sestavení energetické a emisní bilance Moravskoslezského kraje
Souhrnná provozní evidence Pavel Machálek ČHMÚ odd
CÍLE A HLAVNÍ ZMĚNY V NÁVRHU NOVÉHO ZÁKONA O OCHRANĚ OVZDUŠÍ SENÁT Parlamentu České republiky Výbor pro územní rozvoj, veřejnou zprávu a životní prostředí.
Souhrnná provozní evidence a poplatková agenda
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Hospodářská činnost člověka. národní hospodářství: lidská činnosti, které se zabývají výrobou, dopravou, prodejme a spotřebou výrobků sektory hospodářství:
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Nová struktura souhrnné provozní evidence, formuláře pro sběr dat za rok 2008 a technické prostředky Ing. Pavel Machálek ČHMÚ
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
Problematika zpracování energetické koncepce Zlínského kraje
Budoucnost Ústeckého kraje? budoucnost je vždy ovlivněna minulostí…
Soustava veřejných rozpočtů II.
Vývoj kvality ovzduší v České republice
Integrovaná povolení v Moravskoslezském kraji , Marek Bruštík.
Bilance emisí - uhlíková́ stopa města Mirek Lupač Viktor Třebický.
EKONOMICKÉ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ Seminář v Senátu PČR „Návrh nového zákona o ochraně ovzduší“ 16. února 2010 Odbor ochrany ovzduší.
Opatření na snižování emisí skleníkových plynů a plnění environmentálních cílů státní energetické koncepce Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo.
„ Nové moderní nástroje práce organizátora veřejné dopravy“ Veřejná doprava je složitý systém zabezpečení dopravních potřeb obyvatel. Jeho efektivní poznávání,
„Dopady spuštění základních registrů na subjekty veřejné správy“
Partyzánské náměstí Ostrava tel.: fax: Projekty EU na Zdravotním ústavu Ostrava „Identifikace průmyslových zdrojů“
EGovernment Zpracoval: Ing. Ivan Ivanov 1 Typové projekty DMVS.
Ministry of Industry and Trade of the Czech Republic Směrnice 77/2001 o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů Jan Pouček Ministerstvo průmyslu.
Příprava II. etapy EDR Praha Mgr. Aleš Kuták, náměstek ministra a ředitel sekce ochrany klimatu a ovzduší.
AEM – význam a vliv krajských energetických koncepcí.. ENVIROS s.r.o. Vladimíra Henelová a kol. ÚEK - územní interpretace Státní energetické koncepce.
Současnost a vize Integrovaného registru znečišťování životního prostředí Úsek informační podpory, oddělení IRZ/CO.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Hodnocení životního prostředí ČR v kontextu The European Environment: State and Outlook 2015 Tereza Ponocná CENIA, česká informační agentura životního.
Petr Smékal Centrum dopravního výzkumu, Líšeňská 33a, Brno Závislost emisních faktorů směsných biopaliv na pracovních režimech motoru.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Organizační zabezpečení práva životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
PRÁVNÍ REŽIM OCHRANY OVZDUŠÍ JUDr. Ilona Jančářová, Ph.D. PODZIM 2007.
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Na průzkumu se podílely: Krajský úřad Jihomoravského kraje Úřad práce České republiky - krajská pobočka v Brně.
Právní režim nakládání s odpady
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Přehled činnosti SÚIP v roce 2011 Počty provedených kontrol Úrazy v ČR v roce 2011 –Rozdělení dle zdroje –Analýza podle odvětví Pokuty.
Žofínské fórum Co ohrožuje energetickou bezpečnost ČR? Priorita – bezpečnost dodávek 18. února 2016.
Vznik a fungování základních registrů upravuje zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech Podmínky a harmonogram implementace základních registrů jsou.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
N á zev š kolyS Š HS Kroměř í ž Č í slo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zme š kalov á N á zev š ablony VY_32_INOVACE EKO N á zev DUMu EKO
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Integrated and Planned Enforcement of Environmental Law Phare Twinning Project CZ03/IB/EN/01 IRZ Mr. Nepimach ČEU.
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Krajský úřad Zlínského kraje
Nový zákon o ochraně ovzduší
Unikátní řešení odpadové agendy pro kompostárny
„Take a Breath! – Adaptation Actions to reduce adverse health impacts of air pollution“ „Nadechni se! – Aktivity směřující ke zmírnění zdravotních dopadů.
Praktické zkušenosti z kontrol provozovatelů významných zdrojů znečišťování ovzduší Ing. Radomír Štěrba ENVIRO 2016, Ostravice.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
EMISNÍ INVENTURA TĚŽKÝCH KOVŮ
ÚZEMNÍ PROGRAM SNIŽOVÁNÍ EMISÍ A IMISÍ ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK DO OVZDUŠÍ PRO SPRÁVNÍ ÚZEMÍ ZLÍN – ZLÍNSKÝ KRAJ ČHMÚ, pobočka Brno
Národní program snižování emisí České republiky
Nařízení o Evropském registru úniků a přenosů znečišťujících látek
Registr spaloven odpadů
Registr spaloven odpadů
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Znečištěné místa na Slovácku
Inventarizace emisí - aktuální stav a výhled
SVĚTOVÉ HOSPODÁŘSTVÍ.
Transkript prezentace:

Inventarizace emisí a údaje emisní bilance za roky 2003 - 2004

Inventarizace emisí údaje o provozu zdrojů administrativní zajištění sběr, hodnocení, archivace administrativní zajištění technické zajištění personální zajištění

Výstupy inventarizace emisí emisní bilance informace veřejnosti informace pro orgány ochrany ovzduší reporting pro EU (LCP, VOC, stropy)

Emisní bilance souhrnná provozní evidence - REZZO územní bilance (kraje, okresy, ORP) sektorové bilance: - CORINAIR – SNAP - OECD - OKEČ

Celkové emise vybraných základních znečišťujících látek v roce 2003

Celkové emise vybraných základních znečišťujících látek v roce 2004

Vývoj emisí vybraných základních znečišťujících látek v letech 1980 - 2003 (t/rok)

MĚRNÉ EMISE HLAVNÍCH ZNEČIŠŤUJÍCÍCH LÁTEK V ČR za rok 2003 ze zdrojů REZZO 1 - 4 podle krajů

Informace o emisí prezentované na internetových stránkách ČHMÚ www.chmi.cz

Mezinárodní závazky ČR metodika emisních inventur

Klasifikace OKEČ Kód OKEČ - registrován (evidován) u právnických a fyzických osob ve vazbě na IČO. V individuálně sledovaných údajích REZZO 1 a 2 (Registr emisí a zdrojů znečišťování ovzduší – ZVZ, VZ a SZ) kód OKEČ vyplňován provozovatelem, popř. doplněn při kontrole údajů předaných orgánům ochrany ovzduší (ČIŽP, ORP). Pozn. 1: Provozovatelem vyplněné údaje neobsahují vždy první evidovaný OKEČ Pozn. 2: U části provozovatelů v REZZO 2 evidováno v minulosti pouze RČ problém s určením OKEČ

Klasifikace OKEČ Základní členění využívající dvě pozice je v rozsahu 01 – 99 a je sestaveno z šedesáti položek: zemědělství, lesnictví a rybolov (01 – 05) těžba a úprava paliv a surovin (10 – 14) „lehký průmysl“ – potravin., textil., dřevo, papír, vydavatelství (15 – 22) „těžký průmysl“ – koks, ropa, chemie, kovy, vozidla, zboží (23 – 37) elektřina, plyn, voda, pára (40, 41) sektor služeb a průmysl. činností, doprava, spoje (45 – 64) sektor neprůmysl. služeb – finanční, pojišť., pronájmy (64 – 72) sektor veřejných „služeb“ – výzkum, st. správa, obrana, školství, zdravot., odstraňování odpadu (73 – 90) ostatní - organizace, rekreace, domácnosti (91 –99)

Vývoj emisí dle OKEČ

Vývoj emisí dle OKEČ – SO2

Vývoj emisí dle OKEČ - NOx

Děkuji za pozornost