Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí.
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Hlavní akce v areálu zámku a Barok pas 2016 Zažijte Zámek ve Žďáru nad Sázavou.
BIKE SHARING PRO BRATISLAVU. Bike Sharing z pohledu uživatele: -občané Bratislavy i turisté budou moci využívat bike sharing co by součást veřejné dopravy.
2. setkání pracovních skupin „Sociální věci a zdravotnictví“
7. setkání zástupců krajů Mgr. Marcela Stratilová pracovník pro EV, oddělení mládeže a sportu, KÚOK.
Projekt: Cesta rozvoje středních škol v JmK CZ.1.07/1.3.10/ název operačního programu: OP VK číslo prioritní osy: 7.1 název prioritní osy: Počáteční.
Facebook stránka – cestovní ruch Jak efektivně využívat Facebook stránku. Komunikace s fanoušky a návštěvníky. Obchodního využití.
Oborová brána Musica (MUS) Nový nástroj (nejen) pro české muzikology Václav Kapsa Národní knihovna České republiky Výroční konference ČSHV Nové výsledky.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Co je Open Access (OA) Bc. Miroslava Pourová. Open Access = Otevřený přístup mezinárodní iniciativa k zajištění: – trvalého – okamžité – bezplatného přístupu.
Problematika aktualizace ÚAP - RURÚ Program jednání: Úvod Informace z porady MMR s Krajskými úřady konané dne v Praze Pozvánka na seminář Metadata.
Sekce pro školy a neziskovky Gabriela Kaločová
Výtvarný ateliér v muzeu, výtvarný umělec v roli animátora, vícedenní a pobytové ateliéry. Příklady ze zahraničí i z českých galerií a muzeí. Jitka Burdová.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada43 AnotaceKomunikace.
Registrační číslo: CZ.1.07/2.4.00/ O PROJEKTU Cílem projektu E-SYNERGIE je vytvořit funkční vědeckovýzkumnou, aplikační, komunikační a vzdělávací.
Projekt „Diagnostika stavu znalostí a dovedností žáků v česko–slovenské příhraniční oblasti se zaměřením na jejich rozvoj“ Fyzika pro 3. stupeň Autor:
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Publicita projektu
Výroba adventního věnce SEBEOBSLUHA. PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.2.
Doprava PROSTOROVÁ ORIENTACE 2 PRVNÍ Které auto jede první?
KULTURA A JEJÍ PROJEVY Mgr. Michal Oblouk.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
9. mezinárodní konference ICTfórum/Personalis 2005
Internet.
Jak ulehčit mladým rodičům – denní péče o děti z pohledu zaměstnavatelů a rodičovských iniciativ Rosa Hochschwarzer Zemské sdružení.
Příprava na multikulturní výchovu pro učitele a učitelky MŠ
Univerzita Palackého, Olomouc Petra Martináková
Portál knihoven
OSOBNÍ A PROFESNÍ PŘÍNOS STUDIJNÍCH NÁVŠTĚV
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Techniky práce s mentálně postiženými
Snídaně – oběd - večeře ZdravÍ, bezpečí.
KAP, 25. září 2017, Krajský úřad SK
OCHRANA PAMÁTEK Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Zvuky hudebních nástrojů
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
CENA.
Chování zákazníka Zahrnuje všechny činnosti, které zákazník uskutečňuje v souvislosti s nákupem a užitím zboží nebo služby.
Co se ztratilo a co to způsobí ?
Městská knihovna Znojmo
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
karel oliva Akademie věd ČR
Děti jsou naše budoucnost
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Dostupné bydlení v Hradci Králové jako nástroj sociální práce vedoucí k sociální změně PhDr. Marek Šimůnek, MBA Magistrát města Hradec Králové ANNO,
Základy sociální politiky - vymezení - přístup - nástroje - cíle
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Máte zájem o více informací?
Sdružení historických sídel Čech, Moravy a Slezska - druhé největší sdružení v ČR ( ) členů - založeno 1990 Základní poslání a cíle Sdružení:
Propagace FZS TUL a jejich stávajících i nově akreditovaných oborů
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Kultura a problematika přístupnosti kulturního bohatství ve vzdělávání neslyšících žáků ZŠ Mgr. et MgA. Mariana Koutská katedra speciální pedagogiky, Pedagogická.
VYPRÁVĚNÍ PODLE OBRÁZKŮ
Co si vezmu na….
ARTOTÉKA - rosteme s uměním
Střední škola obchodně technická s. r. o.
CENTRA VZDĚLÁVÁNÍ PRO UDRŽITELNOU BUDOUCNOST
Dotazníkové šetření II – koncepce a nastavení
Akční plán - plánované společné aktivity
Rodičovské kompetence – silní rodiče v našem pohraničí
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Hudební nástroje vnímání.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí

Kultura = všechny projevy sociálního života = vše, co není vytvořeno přírodou užší pojetí kultury Oblasti kultury materiální – prostředky, předměty, nástroje, ... duchovní – umění, filozofie, náboženství, věda, ideje, ... normativní – morálka, právo, tradice, zvyky, zásady chování, ...

Dětská kultura kultura pro děti – zboží, umění, instituce, rituály, ... kultura dětí – aktivní tvorba, rozvoj, učení, kreativita, ... právo dětí na vlastní kulturu Kulturní zařízení pro děti a mládež: muzea, zoo, knihovny, divadla, kina, ...

Typy VČ kulturních aktivit: v rámci kontaktu s kulturní institucí (divadla, výstavy, akce, ...) s návštěvníkem za podpory kulturního pedagoga (lektora, kurátora, animátora, ...) v kulturním zařízení i mimo ně za využití dalších doprovodných kulturně didaktických materiálů za využití kyberkultury (virtuální muzea, ...)

Využívání kyberkultury pro VČ Kyberkultura = internetové subkultury reflexe nových médií využívání IT v kulturní praxi: obrovské možnosti – učení, zábava, ... vážné problémy – hodnotová orientace, manipulace, ...

Rozvoj kyberkultury Východisko: digitalizace kulturního dědictví důležité pro zachování kultury a vzdělávání např. 2006 – cca 7 % v muzeích podpora MK ČR podpora Evropská unie výraznější posun především v knihovnictví např. Korejská národní knihovna – 100 000 000 stran digitálně ČR – např. projekty NKP a MZK

Virtuální kulturní zařízení Počátky: postupné zapojování do virtuálního prostoru – www strany kulturních institucí internetové prezentace kulturních institucí relativně dobré propojení na internet postupné zpřístupňování digitalizovaného kulturního dědictví

Virtuální kulturní zařízení Skutečné virtuální muzeum: neodpovídá reálná prostorová forma např. virtuální výstavy, expozice budoucnost – především funkční propojení reálného a virtuálního muzea např. www.nm.cz/virtualni-vystavy/ ... ?

WWW kulturních zařízení pozitiva: - hodnotová orientace - objektivita - vědeckost - estetičnost - ... problémy: - aktuálnost - interaktivnost - síťování - ...

Webové strany mají obsahovat: informace ke všem aktuálním programům (důležitá je možnost on-line rezervace) ceny (pro všechny programy, věkové skupiny, slevy ap.) nabídku dalších služeb (kavárny, restaurace, obchody ap.) informace pro návštěvníky se specifickými potřebami (např. bezbariérovost, popisky v Braillově písmu, zvukové komentáře, ...)

Webové strany mají obsahovat: možnost komunikace s pracovníky zařízení i s dalšími uživateli internetu (s reálnými i potencionálními návštěvníky, doma i v cizině, ...) informace o zajímavých i nezveřejněných objektech přístup k textům, obrazovým materiálům, publikacím, databázím, ...

Webové strany mají obsahovat: odkazy na další webové linky (dalších kulturních, vědeckých, ... institucí, ale i analogických obsahových oblastí – smyslem je další prohloubení komunikačních možností – „chat“, diskusní skupiny, „elektronické konference“ ap.) „participace“ na programech kulturních zařízení pomocí webových kamer virtuální prohlídky virtuální kulturní zařízení ... ?

Hlavní cíle www kultury: učení – vzdělávání (education) + zábava (entertainment) edutainment posílení interaktivity vnější internetové prezentace kulturních zařízení