Projekt Diplomové práce

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zpráva o činnosti Státního úřadu inspekce práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Příloha č. 1 – specifikace předmětu plnění Řízení lidských zdrojů Procesy a nástroje VZ 2015.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO28 Název.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ´. Ústav podnikové strategie CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím Autor BP: Jan.
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Monika Deutschová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Vysoká škola.
o Prohloubení dosavadních znalostí o Spolupráce s analyzovaným podnikem o Vhodné podmínky pro dané téma.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Autor práce: Denisa Vydrová Vedoucí práce: Ing. Petra Solarová, Ph.D. Oponent práce: Ing. František Martíšek České Budějovice, červen 2016.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
ABSTRAKT BP se zaměřuje na získávání a výběr, na dva z důležitých personálních procesů. V teoretické části jsou na základě odborné literatury uvedeny kroky.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Autor: Zuzana Dvořáková Vedoucí práce: Ing. Ludmila Opekarová, Ph.D.
Merchandising a nákupní atmosféra vybraných obchodních jednotek
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku
Systém odměňování pracovníků
Procesní management v oddělení logistiky
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Vnitropodniková komunikace ve vybraném subjektu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Optimalizace materiálového a informačního toku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Analýza trhu biopotravin
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza controllingu ve vybraném podniku Autor bakalářské práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Analýza řízení privátní značky v maloobchodní jednotce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Optimalizace materiálových toků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza konkurenčního prostředí
Marketingový plán společnosti
STAKEHOLDERSKÉ POJETÍ PODNIKU
Kompetenční modely Mgr. Andrea Drdáková.
Adaptace jedinců v novém pracovním prostředí
Program – – → 1. blok – dotazy posluchačů k prezentaci z minulého semináře, poskytování informací o dítěti, informovaný souhlas.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Komunikace se zákazníky ve vybraném podniku Autor práce: Zuzana.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický Logistický a výrobní proces ve firmě PENAM, a.s. Obhajoba diplomové práce autor diplomové.
Marketingová komunikace ve vybrané společnosti
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Ekonomická analýza stavebního podniku ve fázi založení a růstu
Projekt diplomové práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry obchodní jednotky C&A
Obhajoba diplomové práce
Obhajoba diplomové práce
Ústav znalectví a oceňování
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Transkript prezentace:

Projekt Diplomové práce Bc. Adam Vaško, 349152 Vedoucí práce: Mgr. Adriana Wyrobková, Ph.D.

Téma a předmět DP Téma: Analýza systému hodnocení zaměstnanců u vybrané organizace. Předmět: systém hodnocení, kompetenční model, systém odměňování, finanční odměna.

Cíl DP Cílem práce je analýza zavedeného systému hodnocení pracovníků v konkrétním podniku. Zhodnocení silných a slabých stránek na základě komparace s modelovou situací a navržení kroků pro optimalizaci systému a jeho návaznost na systém odměňování. Konkrétní dílčí cíle: Analyzovat stávající systém hodnocení zaměstnanců. Analyzovat propojení systému s hodnocením zaměstnanců. Zjistit potřeby zaměstnanců vzhledem k odměňování pro účely nastavení propojení se systémem hodnocení. Upravit případně vytvořit nový návrh systému hodnocení zaměstnanců a jeho propojení se systémem hodnocení.

Představení podniku pro DP Název: Kunvaldská a.s. Právní forma: Akciová společnost. Datum zápisu do OR: Prokura: Ing. Pavel Vacek Předmět činnosti: Kovoobráběčství, Zámečnictví, Zemědělská výroba Základní kapitál: 82 410 000 Kč Obrat 2011: 91 087 000 Kč Počet zaměstnanců: 150

Popis stávající situace Po konzultaci s ředitelem divize Pérovna (kovoobrábění a zámečnictví) jsem zjistil, že podnik postrádá transparentní systém hodnocení zaměstnanců. Odměňování probíhá víceméně na bázi subjektivního rozhodnutí mistrů podle výkazů práce, které si píší zaměstnanci. Normy ruční a strojové výroby jsou zastaralé a neodpovídají současnému výkonu. Podle slov pana Ředitele by bylo potřeba, aby dostal systém hodnocení řád a zvýšila se transparentnost odměňování. Z tohoto důvodu jsem se rozhodl zpracovat své téma v tomto podniku.

Výzkumné otázky (1) Jak v podniku funguje stávající systém hodnocení? Metody: Analýza sekundárních zdrojů. Analýza vnitropodnikových směrnic a jiných dokumentů týkající se systému hodnocení. Polostrukturované rozhovory s pracovníky personálního oddělení. Jakým způsobem je navázán systém hodnocení na odměňování?

Výzkumné otázky (2) Existuje v podniku kompetenční model? Metody: Analýza sekundárních zdrojů. Analýza vnitropodnikových směrnic a jiných dokumentů týkajících se kompetenčního modelu a popisu pracovních míst. Polostrukturované rozhovory s pracovníky personálního oddělení. Jaké potřeby mají zaměstnanci vzhledem k odměňování? Strukturované rozhovory s pracovníky personálního oddělení. Dotazníkové šetření mezi zaměstnanci. Cílem je zjistit, jaké preference mají zaměstnanci vzhledem k odměňování. Zda preferují jistotu fixní mzdy nebo pružné mzdy na základě výkonu apod.

Výzkumné otázky (3) Je systém hodnocení a jeho navázání na systém odměňování v souladu s potřebami zaměstnanců a s teoretickým konceptem? Metody: Vyhodnocení výsledků empirického šetření Analýza sekundárních zdrojů. Polostrukturované rozhovory s pracovníky personálního oddělení. Rešerše odborné literatury.

Postup a metody (přehled) Teoretická část Rešerše odborné literatury. Syntéza. Praktická část Analýza sekundárních zdrojů. Analýza vnitropodnikových směrnic a jiných dokumentů týkající se systému hodnocení a odměňování zaměstnanců. Polostrukturované rozhovory s pracovníky personálního oddělení. Deskripce a analýza současného systému. Dotazníkové šetření. Zjištění potřeb zaměstnanců vzhledem k odměňování. Vyhodnocení výsledků empirického šetření a následné doporučení změn

Zdroje - zadání WAGNEROVÁ, Irena. Hodnocení a řízení výkonnosti. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, a.s., 2008. 128 s. ISBN 978-80-247-2361-7.  HRONÍK, František. Hodnocení pracovníků. Vyd. 1. Praha: Grada, 2006. 126 s. ISBN 80-247-1458-2.  PILAŘOVÁ, Irena. Jak efektivně hodnotit zaměstnance a zvyšovat jejich výkonnost. Vyd. 1. Praha: Grada, 2008. 120 s. ISBN 978-80-247-2042-5.  ARMSTRONG, Michael. Odměňování pracovníků. 1. české vyd. Praha: Grada, 2009. 442 s. ISBN 978-80-247-2890-2.  WAGNEROVÁ, Irena. Pracovní hodnocení. 1. vyd. Brno: Marek Konečný, 2005. 78 s. ISBN 80-903516-4-6.  KOUBEK, Josef. Řízení pracovního výkonu. Vyd. 1. Praha: Management Press, 2004. 209 s. ;. ISBN 80-7261-116-X. 

Rozšířené zdroje ADAIR, John. Efektivní motivace. Translated by Lenka Vorlíčková. 1. vyd. Praha: Alfa Publishing, 2004. 178 s. ISBN 80-86851-00-1. KOCIANOVÁ, R.: Personální činnost a metody personální práce. Praha: Grada Publishing a.s., 2010, 1.vyd. ISBN 978-80-247-2497-3 KOUBEK, Josef. Řízení lidských zdrojů :základy moderní personalistiky. 2. vyd. Praha: Management Press, 1997. 350 s. ISBN 80-85943-51-4. ARMSTRONG, Michael. Armstrong’s handbook of human resource management practice. 11th ed. London: Kogan Page, 2009, xxvi, 1062 s. ISBN 9780749452421. ARMSTRONG, Michael. Řízení pracovního výkonu v podnikové praxi: cesta k efektivitě a výkonnosti. 1. vyd., překlad 4. rev. vyd. Praha: Fragment, 2011, 400 s. ISBN 9788025311981. ARNOLD, John. Psychologie práce: pro manažery a personalisty. Vyd. 1. Brno: Computer Press, 2007, xxxii, 629 s. ISBN 9788025115183. REISSOVÁ, A., 2010. Personální Hodnocení Jako Controllingový Nástroj Řízení Pracovního Výkonu. E+M Ekonomie a Management, no. 1, pp. 91-102 ProQuest Central. TOWLE, D., 2004. Don't make Employee Evaluations a Sham. The Kansas Banker, vol. 94, no. 5, pp. 18-18 ProQuest Central. ISSN 00228478. a další