Typologie osobnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Advertisements

Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Sociální vztahy a dovednosti Předmět Zdravotnická.
Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Aktivačně – motivační vlastnosti osobnosti I. Část Potřeby.
Učení ducha v praktickém životě. Učení ducha je praxe vlastních myšlenek, citů a činů Učení ducha znamená učit se správně utvářet své myšlenky a city.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
1. Setkání (nejen) křesťanských pedagogů litoměřické diecéze Myšlenka a smysl setkávání pedagogů „Naši učitelé nesmějí být podobni sloupům u cest, jež.
Základy rodinného práva Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Základy duševní hygieny. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLU DUM 06 – Osobnost a temperament NÁZEV ŠKOLY Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu,
VY_32_INOVACE_08_20_alkohol. Alkohol se vyznačuje různě vysokým obsahem ethanolu. Požití alkoholického nápoje způsobuje v menších dávkách (v závislosti.
Stres a jeho důsledky. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ OBLAST:
O SOBNOST ČLOVĚKA. Člověk se všemi jeho psychickými, biologickými a sociálními znaky společensky významná osoba Individuální jednota biologických, psychologických.
Základní škola a Mateřská škola Libáň, okres Jičín Moderní škola 2010 VY_32_INOVACE_E Mladší školní věk.
EMOCE - jsou psychické procesy, které hodnotí různé skutečnosti, situace, události, průběh a výsledky jednání člověka; - vyjadřují prožívání subjektivního.
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B. Staška 232, příspěvková organizace Autor: Mgr. Hronková Pavlína Název : VY_52_INOVACE_11_Člověk.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_7_11_test, osobnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Temperament
koncepce rodinné politiky Dipl.-Pol. Jana Maláčová
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
Název školy: Svobodná základní škola,o. p. s
Jak se UČIT K MATURITĚ? Motivace, koncentrace, paměť.
Projekt odboru personálního Ministerstva vnitra Akceptace specifických potřeb zaměstnanců a zaměstnankyň MV: nástroj ke zvýšení efektivity práce MV ČR.
Zákon o sociálním podnikání
Dějiny daňových teorií
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Doprovázení jako základní postoj služby ve věznici
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
ANOTACE Vysvětlit žákům pojem osobnost, popsat typy osobností podle různých autorů, určit jejich charakteristiky.
OD – Tablety: ukázková hodina s QR kódy
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991
Matematika 3 – Statistika Kapitola 4: Diskrétní náhodná veličina
Vypracovala: Monika Arsenjevová Datum:
Vklad Obchodní zákoník definuje vklad jako peněžní prostředky nebo jiné penězi ocenitelné hodnoty, které se společník zavazuje vložit do základního kapitálu.
Zákon o sociálním podnikání
Makroekonomie E 7 - otázky.
Stylistika Příruční mluvnice češtiny. Kolektiv autorů ÚČJ FF MU v Brně, 1996, s
Stimulace tvořivosti – tvůrčí řízení a vedení lidí,
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Životní cyklus.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_16 Temperament
Psychologie test.
Občanská nauka Sociálně patologické jevy V. ; VY_32_INOVACE_D2_19
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
a zručnosti vědět, jak ji správně použít.
Podpora začínajících učitelů Klíče k úspěchu začínajícího učitele
Digitální gramotnost Informatické myšlení
Výchova k občanství Vnitřní svět člověka
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Výběrové řízení z hlediska právního a psychologického
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
OSOBNOST.
Rozdělení citů z hlediska intenzity a délky trvání
NÁZEV ŠKOLY: 2. základní škola, Rakovník, Husovo náměstí 3
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Kontakt dětí v PP s původní rodinou
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Rysy osobnosti Temperament Charakter
Naučil jsem se....
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
TIBETSKÝ TEST OSOBNOSTI
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Na co všechno si dát pozor.
Podpora samostatného bydlení
Každý den jsme trochu starší…
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Typologie osobnosti

Eysenckův minitest osobnosti E1.Toužíte často po vzruchu kolem sebe? E2. Chodíte rád a často do společnosti? E3. Jste živý, hovorný člověk? E4. Když jste mezi lidmi, reagujete vždy pohotově? E5. Dovedete často oživit nudnou společnost? Introverze - Extraverze L1.Máte často střídavě špatnou a dobrou náladu? L2. Trápí vás často starosti? L3.Řekli byste o sobě, že jste přecitlivělí a že žijete v napětí? L4. Trápíte se často kvůli věcem, které jste řekl nebo udělal? L5. Trpíte často různými bolestmi a trápeními, které vám ztrpčují život? Stabilita - Labilita

Extravert je sociabilní, má rád společnost, má řadu přátel, potřebuje kolem sebe mít lidi, vyžaduje komunikaci. Je nerad o samotě. Vyhledává vzrušení, „pokouší štěstí“, baví ho nové situace a výzvy. Je spíše bezstarostný, vždy najde pohotovou odpověď, je pružný , aktivní, veselý, optimistický. Preferuje pohyb. Není vždy spolehlivý. Introvert je zkoumavý, tichý, spíše samotářský jedinec, dává přednost knihám před setkáním s lidmi. Je rezervovaný, kromě blízkých přátel si od ostatních uchovává odstup. Své záležitosti plánuje předem, je opatrný, nemá důvěru k okamžitým rozhodnutí. Velký význam přikládá estetickým hodnotách, je spíše pesimistického ladění. Nemá rád vzrušení, má rád spořádaný způsob života. Kontroluje se, neztrácí nervy, je spolehlivý. Stability - Lability Stabilní (Hroší kůže), nedá se lehce vyvést z míry, unese značnou míru stresu a snadno se „otřepe“. Reaguje vyrovnaně a nevzrušivě, odolávám tlakům a zátěžovým životním situacím. Labilní (Worriér, utrápenec) , úzkostný, přemýšlí o tom, co se může nepříjemného přihodit, reaguje přecitlivěle na běžné denní podněty, má sklon k tělesným rozladám a potížím. Hůře se přizpůsobuje tlaku.

Přednosti a temné stránky introvertů Strachy Přehnaný důraz na detaily Vyhýbavé chování při přílišné stimulaci Pasivita Přílišný důraz na rozum Upozaďování vlastní osoby Fixace Vyhýbání se kontaktům Obavy z konfliktů Útěk Obezřetnost Vyhmátnutí podstaty Soustředěnost Naslouchání Klid Analytické myšlení Nezávislost Vytrvalost Psaní místo mluvení Empatie

Kretschmerova typologie Schizo cyklo

Test osobnosti Působí jako by nikdy z ničeho neměl radost Uchovává si odstup od druhých. Nedokáže vyjádřit kladné city ani pohnutí. Kritika ani pochvala se ho příliš nedotknou. Sex probíhá věcně a bez fantazie. Je spíše samotář. Hodně se zabývá sám sebou. Na to, jak působí necitlivě, je dosti urážlivý. Společenské normy respektuje, pokud je považuje za správné nebo výhodné pro sebe. Nemá ráda závazky, rozhoduje se zásadně podle svého Má-li koníčka, je mu více než blaho rodiny. Ženské slzy ho spíše zatvrdí než obměkčí. Má sarkastický smysl pro humor. Za každou charakteristiku 1 bod