Cestovní ruch v České republice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název školy:SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět:Finanční gramotnost Tematický.
Advertisements

Určeno pro: žáky 2.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Ekonomika Téma: Centrální banka Jméno.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_6A_05_Švýcarsko Téma:
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_96 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD | Na padesátém 81, Praha 10 | ŽIVOTNÍ PODMÍNKY ČESKÝCH DOMÁCNOSTÍ Michaela Brázdilová Šárka Šustová Tisková konference,
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek. Financování školství  Školství – důležité odvětví veřejného sektoru  Školství:  Měří, hodnotí a tvoří lidský kapitál.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_21_05 Název materiáluAkcie AutorMgr.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
 Co je to cestovní ruch?  Cestujeme s cestovní kanceláří, cestovní agenturou nebo individuálně  Návštěvnost České republiky  Cestovní ruch Jihomoravského.
Práce, výroba ZÁKLADY EKONOMIKY. NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 VZDĚLÁVACÍ.
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA 50. léta 20. století / 1. část TEST.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Název školy:Základní škola, Hradec Králové Milady Horákové 258 Autor:Mgr. Lukáš Dubrovský Název: VY_32_INOVACE_03_03B_USA Téma: Zeměpis Ameriky a Asie.
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Martina Durinová MAAVOR SLEZ SKO.
Novodobá historie podnikání v ČR.  Znárodnění proběhlo v několika fázích (započato Benešem) a pokračovalo KSČ připraveným (Gottwaldem) v r v Moskvě.
#MinimalniMzda. Funkce minimální mzdy:  sociálně-ochranná – zaměstnanci má zajistit, aby příjmy neklesly pod sociálně akceptovatelnou úroveň a zároveň.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV.Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Obchod, trh Základy hospodaření.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Autor: Ing. Alice Horáčková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Josef Středula, předseda ČMKOS
Postavení automobilového průmyslu v české ekonomice
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
PŘÍJMY – NEROVNOST, DISKRIMINACE, CHUDOBA
Název vzdělávacího materiálu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Obsah veřejných rozpočtů I
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_19_ZEMĚPIS
Přírodní zdroje na Zemi
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autor: Mgr. Helena Nováková
Huslenky V obci se nachází evangelický kotel, který byl nedávno rekonstruován a je postavem i ve skanzenu v Rožnově. Historie obce začíná v roce 1949.
SPORT V ČESKÉ REPUBLICE OD ROKU 2012
II. – III. r./ Hotelnictví a turismus
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Zadání seminární práce Marketing velké sportovní akce
Autor: Mgr. Milena Hainišová Datum: Název: VY_32_INOVACE_11_DĚJEPIS
POVOLÁNÍ.
CESTOVNÍ RUCH AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště
České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education at a Glance 2010 Tisková konference 7.
Má země Česká republika.
Zdroje financování majetku - PASIVA
Demografická situace ČR
RISKUJ 2 EKONOMIKA. RISKUJ 2 EKONOMIKA INFLACE NEZAMĚSTNANOST HDP
Česká republika – součást společenstva hospodářsky vyspělých států
Představení Svazu Maďarů-Brno
Finance TNH 2 (S-5) Pavel Seknička.
. Seminář ČESTR Chov SKotu 2017.
Základní škola, Hradec Králové
Novodobá historie podnikání v ČR
Tisková konference ČMKOS
potenciál úspor KSE v období dle cílů EU
Autor: Mgr. Helena Nováková
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Klasicismus v hudbě AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
VY_32_INOVACE_01B_Velká hospodářská krize – příčiny, důsledky
Liberecký Kraj Ondřej sedlák.
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Výroba velikonočního košíčku
Transkript prezentace:

Cestovní ruch v České republice

Cestovní ruch a ekonomika ČR CR je jedním z nejvýznamnějších odvětví národního hospodářství České republiky Dvě základní období: V 90. let minulého století docházelo k postupnému nárůstu devizových příjmu z cestovního ruchu. Konec 90. let 20. století byl ve znamení negativního vývoje devizových příjmů z cestovního ruchu Ćeské republiky. Svou roli zde sehrály záplavy na Moravě, zasedání Mezinárodního měnového fondu a Skupiny Světové banky v Praze, zasedání NATO v Praze, hrozba teroristických útoku ve světe a další záplavy, které rovnež ovlivnily cestovní ruch v Praze.

Začátek nového století přinesl očekávaný obrat ve vývoji devizových příjmu z cestovního ruchu, i když ješte s lokálními výkyvy. V roce 2003 dosáhly devizové příjmy z cestovního ruchu 3,6 mld. USD. To znamená nárůst o 20 % oproti roku 2002. Od roku 2003 se devizové příjmy z cestovního ruchu vyvíjí pozitivně a v roce 2005 dosáhly hodnoty 4,6 mld. USD. Na růst má také vliv posilování Kč vůči USD.

V roce 2000 došlo podle údaju k významnému v poklesu, že se konalo nekolik významných akcí, o nichž se předpokládalo, že přisp´ějí ke zvýšení návštěvnosti (např. Praha - evropské město kultury či výroční zasedání Mezinárodního měnového fondu a Světové banky apod.) Útlumy CR: 11. září 2001 New York, srpen 2002 povodně, 2003 válečný konflikt v Iráku, nemoc SARS a přetrvávající slabá ekonomika.