Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633"— Transkript prezentace:

1 Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Autor: Mgr. Kateřina Stehlíková Název materiálu: VY_12_INOVACE_EVH.3.Ste.21_Prazske_jaro Datum: Ročník: třetí Vzdělávací oblast: Umění a kultura Vzdělávací obor: Hudební výchova Název: Pražské jaro Číslo operačního programu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: UČÍME SE S RADOSTÍ Anotace: Tento výukový materiál obsahuje tajenku pro opakování různých pojmů, stručné informace o mezinárodním festivalu Pražské jaro, hudební ukázky a na závěr stručný popis orchestru.

2 V tajence vyšlo: …………………………
1. 2. 3. 4. ž 5. 6. č 7. 8. 9. 10. y 11. f Hrát slabě Opakování Tanec na špičkách Soprán a alt jsou hlasy … Bedřich … Houslový … Zobcová nebo příčná … Labutí … Křestní jméno Dvořáka Strunný drnkací nástroj Hrát silně V tajence vyšlo: …………………………

3 Řešení: Pražské jaro p i a n o r e t c b l ž s k é S m í č f j z A y
1. p i a n o 2. r e t c 3. b l 4. ž s k é 5. S m 6. í č 7. f 8. j z 9. A 10. y 11. Hrát slabě Opakování Tanec na špičkách Soprán a alt jsou hlasy … Bedřich … Houslový … Zobcová nebo příčná … Labutí … Křestní jméno Dvořáka Strunný drnkací nástroj Hrát silně

4 Pražské jaro Mezinárodní hudební festival  Pražské jaro je pravidelná přehlídka vynikajících světových umělců, symfonických orchestrů a komorních těles. Koná se každoročně v Praze od 12.května (výročí úmrtí Bedřicha Smetany) do 4. června. Je od svého počátku reprezentativní přehlídkou světové hudební kultury a jejích nejnovějších trendů. První ročník se konal v roce 1946  pod záštitou Edvarda Beneše  při příležitosti 50. výročí založení České filharmonie. Od roku 1952 je festival zahajován cyklem symfonických básní  Má vlast Bedřicha Smetany.  Uzavírán je 9. symfonií  s Ódou na radost  od Ludwiga van Beethovena.

5 Orchestr Orchestr je označení
pro hudební instrumentální těleso, v němž jsou alespoň některé nástroje zastoupeny více než jedním hráčem. Největší počet instrumentalistů (více než sto) sdružuje symfonický orchestr, označovaný často také jako filharmonický (filharmonie). Orchestr řídí dirigent. Nástroje jsou uspořádány do skupin (sekcí): Dechové dřevěné nástroje: flétny a pikola, hoboje a anglický roh, klarinety, fagoty a kontrafagot. Dechové žesťové nástroje: horny, trubky, pozouny a tuba. Bicí nástroje: kotle, basový buben, malý buben, činely, triangl. Harfy Smyčce: první housle, druhé housle, violy, violoncella a kontrabasy.

6 Použité materiály: Wikipedie Obrázky galerie Microsoft


Stáhnout ppt "Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633"

Podobné prezentace


Reklamy Google