Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb. Odhaduje se že.
Advertisements

Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a za č al hrát na housle. B ě hem 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha.
uuuuuuuuuuuuuuuu Zjistila jsem, ž e cokoliv se stane, jakkoliv zl é se to zd á - ž ivot jde d á l a z í tra to bude lep ší.
Předmět:Přírodověda Ročník:5. Tematický okruh:Rozmanitost přírody Název učiva:Včela medonosná Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem.
Základní škola a Mateřská škola Dobrá Voda u Českých Budějovic, Na Vyhlídce 6, Dobrá Voda u Českých Budějovic EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek.
Máme rádi Pardubice Po stopách koňských kopyt ZŠ Staňkova 128, Pardubice Veronika Fránová, 8.A.
Bedřich Smetana 19.století – ROMANTIZMUS Český národní skladatel.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Osvícenství. Na počátku moderní společnosti... Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Lidé a čas PRO ROČNÍK:
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Nenechej si říkat Staříku - Stařenko!!.
Practice with Numbers Answer the following questions in Czech. Remember to use the correct case of nouns after numbers. Vzor: Kolik minut má hodina?
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Slovní úlohy o společné práci
Maya Angela a její moudrá slova
Bůh je moje jistota..
ZOOKURZ Sexta 2016/17.
Příběh 2 oblázků s obrázky z Číny!
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Trhlina ve džbánu.
Jaroslav Seifert NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Materiál je určen pro žáky od 3.třídy.
Číslovky Bc. K. Matějková.
Nevyhnutelné snášej s klidnou myslí
Doplněk (verbální atribut)
EU_32_sada 2_08_PV_Podnebí, podnebné pásy_Duch
SVĚTOVÁ POPULÁRNÍ A ROCKOVÁ HUDBA
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
Slovní úlohy o společné práci stejný čas
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Karel Čapek Vražedný útok. Karel Čapek Vražedný útok.
Děti jsou naše budoucnost
Byl jednou jeden mladý pár s chlapcem ve věku 12 let.
1. KORINTSKÝM 13 Pro dnešek! Waliczkovi ♫ Zapněte reproduktory
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Jsou v životěchvíle , kdy nám přítomnost druhého velmi chybí, a stále by jsme jej chtěli mít při sobě.
Klasifikace větných členů, rozbor věty jednoduché
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
ČTYŘI SVÍČKY.
Exkurze žáků sedmých ročníků ZŠ Školní 1480, Chomutov Projekt LABORA
Slovní úlohy o společné práci
Do Finska, Číny a zase zpátky do Ostravy Stipendista města Ostravy
Ano, rád bych, ale mám strach z přijímacích zkoušek z matiky! Ahoj!
Příběh o štěstí.
Československá republika-demokratický stát
Přeji krásný den... Pro Tebe.
Citáty . Změň, co změnit můžeš, ostatní nech být.
Wolfgang Amadeus Mozart
Přesvědčujeme sami sebe, že život bude lepší, až se jednou provdáme a nebo oženíme, budeme mít děti atd. Pak jsme otrávení, že naše děti nejsou dost velké.
Malé povzbuzení pro chvíle volna
ČTYŘI SVÍČKY.
Příběh o štěstí.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Slovní úlohy na dělitelnost
Charlie Chaplin.
Dobrá nálada nevyřeší všechny Tvoje problémy, ale nasere tolik lidí,
Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje.
Humor je koření života.
ČTYŘI SVÍČKY.
Krásná je modrá obloha, je zázrak pod ní žít,
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Všem mým přátelům: JSEM VDĚČNÝ....
Slovní úlohy o společné práci − 3
Každý den jsme trochu starší…
Jagellonci a nástup Habsburků
Transkript prezentace:

Za jednoho chladného rána se zastavil jeden mladík v metru ve Washingtonu a začal hrát na housle. Během 45 minut zahrál 6 skladeb, všechny od Bacha. Odhaduje se že během té doby kolem něj přešlo asi tisíc lidí.

Po třech minutách se zastavil jeden muž středního věku, moment poslouchal a hodil mu do pouzdra od houslí pár pár drobných. Totéž udělala po další minutě jedna žena.

Za několik minut se někdo postavil vedle, chvíli poslouchal, pak se podíval na hodinky a pokračoval v cestě..

Kdo poslouchal nejdéle, byl asi tříletý chlapeček Kdo poslouchal nejdéle, byl asi tříletý chlapeček. Poslouchal až do chvíle, kdy ho matka doslova odtáhla.Stejně tak se zachovaly i další děti.Všichni rodiče, bez vyjímky, je doslova odtáhli od houslisty.

Během těch 45 minut, jen sedm lidí na chvíli postálo, dalších 20 přihodilo pár drobných nebo nějaký dolar, aniž by se zastavili. Houslista si tak vydělal skoro 32 dolarů. Když přestal hrát, nikdo si toho nevšimnul, neozval se žádný potlesk, žádné slovo uznání.

Nikdo nevěděl že ten muž byl Joshua Bell, jeden z nejlepších světových houslistů, který hrál ty nejkomplikovanější Bachovy skladby na houslích stradivarius, odhadnutých na 3 a půl milionu dólarů. Dva dni před vystoupením v metru, Joshua zaplnil divadlo v Bostonu do posledního místa a přitom nejlevnější vstupenky stály 100 dolarů.

Toto je reálná historie Toto je reálná historie. Bellovo vystoupení v metru organizoval deník The Washington Post jako experiment o vnímaní, zálibách a prioritách lidí. Otázka byla: jsme schopni vnímat krásu v tak banálním prostředí jako je metro? Zastavíme se na moment a prožíváme jí? Dokážeme poznat výborného interpreta v docela obyčejném prostoru?

Jen jedna žena ho poznala:Stacy Fukuyama, která pracuje v jednom ochodním centru. Po chvíli váhání, poznala že to není žádný pouliční umělec.. Poznala ho proto že ho slyšela hrát před několika týdny v knihovně amerického kongresu.

”Bylo to to nejzajímavější, co se mi stalo během poslední doby ve Washingtonu, přiznává. Joshua Bell tam stál a hrál v největší dopravní špicce a lidi si toho ani nevšimli, jen mu občas přihodili nějaký dólar". Ale co jí nejvíc překvapilo, bylo, že po ukončení koncertu se nikdo neozval, ani jedno zatleskání, ani jedno bravo. Nic, jen ticho.

Bell se smál a říkal: “nedopadl jsem zase tak špatně, 32 dolaru za tři čtvrtě hodiny", s tím bych mohl i žít a nemusel bych platit mému manažérovi ".

Joshua Bell Romance Of The Violin - 05 - Serenade - Schubert Výsledek tohoto experimentu by mohl být tento: Když nemáme čas se na chvíli zastavit a poslechnout nejkrásnější hudbu v interpretaci výborného houslisty, o jaké další krásy se připravujeme během našeho života? Joshua Bell Romance Of The Violin - 05 - Serenade - Schubert