Chytrá řešení od společnosti E.ON

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Rozvojový program obce Tisá Úvodní prezentace zpracovatele pro veřejnost
Sociální program RPG Sociální program RPG
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
LOGISTIKA NOVÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY TELČ CERMAT - Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Návrh věcného záměru zákona o podpoře a řízení cestovního ruchu Výroční konference cestovního ruchu turistického regionu Východní Morava Holešov, 25. leden.
Kulatý stůl II. Nový Šaldorf-Sedlešovice MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Kultura a památková péče v Pardubickém kraji v letech
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Zkušenosti města Valašské Meziříčí s rozvojovými projekty Město Valašské Meziříčí Zdeněk Studeník Praha
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
SCLLD LAG Podralsko Zpracování SCLLD bylo podpořeno z Operačního programu Technická pomoc Registrační číslo projektu: CZ.1.08/3.2.00/ Strategie.
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Ústav technicko - technologický ZHODNOCENÍ EFEKTIVNOSTI DOTAČNÍCH TITULŮ.
Situace na trhu práce v JmK a veřejná služba
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
„Činnost krajských koordinátorů pro menšiny a krajských manažerů prevence v Kraji Vysočina“ Mgr. Lumír Bartů.
Zdravé město J I L E M N I C E Fórum, 11. dubna 2013.
ProŽeny Třebíčské centrum o.s..
Národní program podpory cestovního ruchu
Ing. Kateřina Lichtenberková
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Úřad práce České republiky
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
SEMINÁŘ AKTIVNĚ S BESIPEM
Vedoucí práce: Ing. Lenka Ližbetinová, Ph.D.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti.
Vyšší odborná škola a Střední škola, Varnsdorf, příspěvková organizace
Hlavní město praha a integrace cizinců
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Praktické rady pro účast v Ceně hejtmana
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Čistá Vysočina 2015.
Akční plán Strategie MAS, Programové rámce, Fische
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Univerzitní město Olomouc
OŠMS, Krajský úřad Kraje Vysočina
FÓRUM CESTOVNÍHO RUCHU
ČINNOST UNO OK V OBDOBÍ 2014+
EQF a Národní soustava kvalifikací v České republice
Chytré koncepty pro malé obce Koncept Smart Cities z pohledu MMR
Koncepce rozvoje cyklistické dopravy v Olomouckém kraji
Energetický management
Komora sociálních podniků
CHYTRÁ ŘEŠENÍ V ENERGETICE PRO MĚSTA DNEŠKA I ZÍTŘKA – BUDOUCNOST PRO NAŠI SPOLEČNOST Pavel Cyrani ředitel divize obchod a strategie Skupiny ČEZ.
Hodnotící zpráva k výsledkům kontrol výkonu přenesené a samostatné působnosti svěřené orgánům obcí, krajů a hlavního města Prahy za léta 2014–2016.
Technologická platforma silniční doprava
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Podpora sociální práce na území Statutárního města Kladna
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Národní akční plán čisté mobility
Život bez střeva , Praha.
Aktuální informace k dotačním titulům MŽP
PŘÍLEŽITOSTI NOVÉ KRAJINY
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Energetický management budov
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
IX. Konference Finance pro města a obce
Transkript prezentace:

Chytrá řešení od společnosti E.ON Lukáš Svoboda, MBA

Cíl projektu Smart City společnosti E.ON Na začátku projektu byl stanoven cíl: spolupráce s 10 a více městy (10 000 – 50 000 obyvatel) na jednotlivých projektech Smart City V souladu s know-how společnosti E.ON se spolupráce soustředí hlavně na decentralizovanou výrobu elektřiny se zaměřením na bezpečnost dodávky pro dané město a energetickou efektivitu Cílem celého projektu je podpora měst a regionů ve snižování emisí prostřednictvím vhodného využívání energie = realizace úsporných energetických opatření Začátek projektu SC 08/2015 Implementační fáze projektu 2016-2017

Jednotlivé oblasti spolupráce v projektu Smart City Efektivní využívání energetických zdrojů, např. fotovoltaika Energeticky úsporná opatření v oblasti veřejného osvětlení Energeticky úsporná opatření v oblasti efektivního osvětlení budov Rozvoj v oblasti CNG Rozvoj v oblasti elektromobility Budování Smart Grids Výukový program“MisePlus+” pro žáky základních škol E.ON Energy Globe Award – přihlášení projektů Smart Parking

Partnerská města zapojená do projektu Smart City PODEPSÁNO 21 MEMORAND O SPOLUPRÁCI

Spolupráce mimo distribuční území

Partnerství - Czech Smart City Cluster, z.s V projektu Smart City je potřeba aktivně zapojit města do regionální spolupráce s podnikatelským a akademickým sektorem. Zakládajícími členy Czech Smart City Cluster, z.s. jsou: Schneider Electric CZ, s.r.o. Technologické centrum Písek, s.r.o. České vysoké učení technické v Praze E.ON Česká republika, s.r.o. Atos SE (Societas Europaea) Erste bank Základní cíle : Marketing konceptu Smart City v ČR, spolupráce s orgány státní správy. Zlepšení kvality života obyvatel měst, úspora energií, podpora obnovitelných zdrojů, zlepšení životního prostředí, zlepšení dopravní situace ve městech, součinnost se spolky a organizacemi s obdobným předmětem činnosti a mnoho dalšího

Partnerství – Centrum pasivního domu Panel Chytrá města v science centru VIDA! V Brně

Koncept Smart City na úrovni regionů Smart region Jižní Čechy Iniciativa představena 26. 9. 2016 Cílem je rozvoj obcí Jihočeského kraje v oblasti energetických úspor, čisté mobility, dopravy (a podpory cestovního ruchu) Pilotní projekt „Smart Village“ Komise Smart region Jižní Čechy jako poradní orgán rady kraje: - 14 členů včetně zástupců E.ON (Lukáš Svoboda) - 4 pracovní skupiny http://www.smart-region.cz/

Koncept Smart City na úrovni regionů 2 Kraj Vysočina šetří energii Projekt vznikl z iniciativy E.ON a Kraje Vysočina v roce 2012 Hledání opatření vedoucích k úspoře energie v Kraji Vysočina Sběr informací o energetické náročnosti, vyhodnocení těchto dat a následné navržení konkrétních úsporných opatření Oblastní manažeři jako kontaktní osoby pro účastníky tohoto projektu Nové Město na Moravě jako pilotní projekt Smart City pro Kraj Vysočina

Smart City Písek: STREET ART AKTIVNÍ ZAPOJENÍ SENIORŮ DO PROJEKTU SMART CITY PÍSEK, AKADEMIE TŘETÍHO VĚKU, 27. 9. 2016

Děkuji za pozornost!