Multimédia, zvuk, tv, příslušenství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Mgr. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT34.04 Téma: Multimédia Číslo.
Advertisements

Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
INFORMATIKA 9 Využití multimédií
Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_20. FORMÁT KRESBY  Než začneme kreslit, musíme si na pauzovací papír nakreslit základní formát v poměru stran.
Média a jejich role II....trocha historie! OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_FY_2E_PAV_01_Světlo.
Média a jejich role I. OB21-VVP-HUM-OBN-BUJ-U
Využití ICT v preprimárním a primárním vzdělávání Ingrid Nagyová Pedagogická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě.
Počítačová grafika VY_32_INOVACE _GRAF_17. ZÁKLADNÍ ROZDĚLENÍ Podle způsobu vytváření, resp. zpracování grafické informace rozeznáváme:  vektorová zařízení.
5. Klíčové kompetence a základní dovednosti Stanoviska sociálních partnerů.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: David Holubec NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_INF Vzdělávací oblast: informatika Ročník: 9. Číslo projektu:
K OMUNIKACE VERBÁLNÍ A NEVERBÁLNÍ Zpracovala: Mgr. Kateřina Holá Speciální základní škola, Česká Kamenice, Jakubské nám. 113, příspěvková organizace.
Počítač, základní pojmy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Miroslav Kaňok, DiS. Dostupné z Metodického portálu
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vzdělávací oblast:Ekonomické vzdělávání Tematická oblast: Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb Název vyučovací oblasti: Reklama a reklamní.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Tvorba WWW stránek. Obsah Princip fungování WWW Současné trendy Zásady tvorby WWW stránek Netiketa.
Software =je v informatice sada všech počítačových programů používaných v počítači, které provádějí nějakou činnost. - Software je protiklad k hardwaru,
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Počítačová síť,LAN,WAN,PAN
Televize 8. ročník.
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Informace, PC, hardware, software
Internet.
Informace a informační zdroje
Marketing 6 Nástroje propagace.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Miroslava Tomanová
Práce s textem VY_32_INOVACE_1B_20
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Grafické programy - opakování
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
EU_12_sada1_19_Inf_Excel_1_Šeb
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Informatika HARDWARE I. ISŠ SEMILY Zpracoval: Vít Rutkovský
Obrázky Ram Rom Nástupci ROM Počítačová pamět Obrázky Paměti Ram rom
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Zábava na internetu
Teoretické pojmy z výpočetní techniky
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
PSYCHICKÉ STAVY OSOBNOSTI POZORNOST - VĚDOMÍ.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Optická mechanika
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Strom a keř VY_52_INOVACE_35
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Autor: Mgr. Leon Maršík Datum: Název: VY_32_INOVACE_19_Čj5
Vliv reklamy na společnost
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Brain computer interface
Korporátní identita Zpracovala: Mgr. Jitka Hotařová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Volný čas a kultura Kultura pro děti a kultura dětí
Přenos záznamu do PC Analogový záznam Michal Pelikán.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace
Počítačová grafika Mgr. Petra Toboříková.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Windows – práce s okny VY_32_INOVACE_32_641
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Prysk, okres Česká Lípa, příspěvková organizace Autor: Jitka Nacházelová, DiS. Název materiálu: VY_32_INOVACE_01.
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Transkript prezentace:

Multimédia, zvuk, tv, příslušenství Staroveská Linda

Osnova Co jsou to multimédia? Co je to zvuk? Co je to TV? Typy multimédií Zdroje

Co jsou multimédia? Multimédia jsou kombinace videí, audií, textů, obrázků, animací a interaktivit. Multimédia jsou oblast informačních a komunikačních technologií, která je charakteristická sloučením audiovizuálních technických prostředků s počítači či dalšími zařízeními. Jako multimediální systém se označuje souhrn technických prostředků (např. osobní počítač, zvuková karta, grafická karta nebo videokarta, kamera, mechanika CD-ROM nebo DVD, příslušný obslužný software a další), který je vhodný pro interaktivní audiovizuální prezentaci.

Co je to zvuk? Zvuk je mechanické vlnění v látkovém prostředí. Frekvence tohoto vlnění je člověk schopen vnímat. Zvuk je mechanické vlnění v látkovém prostředí, které je schopno vyvolat sluchový vjem. Frekvence tohoto vlnění, které je člověk schopen vnímat, jsou značně individuální a leží v intervalu přibližně 16 herců až 20 000 herců- Mechanické vlnění mimo tento frekvenční rozsah sluchový vjem nevyvolává, přesto se někdy také označuje jako zvuk.

Co je to televize? Televize je dálkové plošné vysílání Komerčně se začala televize využívat od 30. let 20. století Televize je široce používané jednosměrné dálkové plošné vysílání a individuální přijímání televizního vysílání – obrazu a zvuku do televizoru. Komerčně se začala televize využívat od 30. let 20. století, postupně se dostala do domácností a stala se důležitým zdrojem zábavy a informací. Výrazně přispívá k celkové socializaci lidí takřka po celém světě.

Typy multimédií Kina CD/DVD Televize Mobilní telefon

Zdroje http://www.onlinezona.cz/blog/multimedia-informatika http://studenttech.arizona.edu/blog/projects-punch-interactive-education-multimedia-software https://cs.wikipedia.org/wiki/Zvukhttp://technet.idnes.cz/podivejte-se-na-elektronkove-televize-i-prvni-pocitacove-hry-pt9-/tec_technika.aspx?c=A100812_122728_olomouc-zpravy_stk https://cs.wikipedia.org/wiki/Televize https://www.dreamstime.com/stock-images-multimedia-icon-set-blue-vector-image4211924 http://www.salon.com/2014/10/30/im_terrified_of_my_new_tv_why_im_scared_to_turn_this_thing_on_and_youd_be_too/ http://www.soserasmus.com/en/internet/ http://integrityit.ca/CD_DVD_Recovery.shtml http://clipartall.com/clipart/1892-clip-art-computer.html https://openclipart.org/tags/mobile%20phone http://suitelife.com/blog/moving-to-barcelona/vo-cinema-in-barcelona-improve-your-spanish/ http://www.patriotmagazin.cz/radio-radnice-byvaly-moderator-hitradia-orion-zalozil-obecni-vysilani/ https://wallpaperbrowse.com/games