Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Obrázky Ram Rom Nástupci ROM Počítačová pamět Obrázky Paměti Ram rom

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Obrázky Ram Rom Nástupci ROM Počítačová pamět Obrázky Paměti Ram rom"— Transkript prezentace:

1 Obrázky Ram Rom Nástupci ROM Počítačová pamět Obrázky Paměti Ram rom
Osnova Obrázky Ram Rom Nástupci ROM Počítačová pamět Obrázky Paměti Ram rom

2 Paměti typu ROM jsou paměti konstant u kterých jsou data trvale uložena. Jedná se tedy o statické, energeticky nezávislé paměti, určené pouze ke čtení. Data jsou v nich uložena buď přímo výrobcem nebo u paměti typu PROM je možné například pomocí tavných spojek podle požadavků uživatele do jednotlivých míst paměti data v binární formě jednou pro vždy zapsat. Pameti Ram Rom

3 Obrázky Ram rom Vlevo Ram V pravo Rom

4 Nástupci ROM PROBLÉM NUTNOSTI URČENÍ OBSAHU JIŽ VE VÝROBĚ BYL ODSTRANĚN V ROCE 1956 NÁSTUPEM PAMĚTÍ PROM KTERÉ BYLO MOŽNÉ POMOCÍ SPECIÁLNÍHO PŘÍSTROJE NAPROGRAMOVAT AŽ U ZÁKAZNÍKA (TYPICKY PRŮRAZEM POMOCÍ VYŠŠÍHO NAPĚTÍ, NEŽ BYLO PRO NORMÁLNÍ POUŽITÍ). DALŠÍM KROKEM BYL NÁSTUP PAMĚTÍEPPROM V ROCE 1971 S MOŽNOSTÍ NÁVRATU KE STAVU PŘED PROGRAMOVÁNÍM (A TEDY MOŽNOSTÍ PŘEPISU OBSAHU).EPROM V ROCE 1983 PŘINESLY MOŽNOST PROGRAMOVÁNÍ PŘÍMO V PŘÍSLUŠNÉM PŘÍSTROJI (BEZ NUTNOSTI PAMĚŤ VYJÍMAT A VKLÁDAT DO PROGRAMÁTORU). FLASH PAMĚT, KTERÁ SE ROZŠÍŘILA NA POČÁTKU 90 LET .20 STOLETÍ UMOŽŇUJE MNOHANÁSOBNÝ PŘEPIS.

5 Obrázky

6 Počítačová Pamět Termínem "paměť" ve smyslu vnitřní paměti se často označuje adresovatelná polovodičová paměť (tj. integrované obvody složené z křemíkových tranzistorů má mimo vnitřních pamětí i další využití v počítačích a jiných digitálních elektronických zařízeních. Polovodičová paměť se dělí na dva hlavní typy: energeticky závislou a energeticky nezávislou.

7 Závěr Díky za pozornost Filip Podhorný 6.A


Stáhnout ppt "Obrázky Ram Rom Nástupci ROM Počítačová pamět Obrázky Paměti Ram rom"

Podobné prezentace


Reklamy Google