David a Goliáš Lidi na lidi jsou jako saně, člověk na člověka jako kat

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jen se dívej na ptáčky 1. Jen se dívej na ptáčky, jejich přání Bůh zná, ty jsi víc, nežli oni, říká Pán. Ref: Nezoufej, neboť tvůj život má ve svých rukou.
Advertisements

Kde vzít energie k nadpřirozenému? Viktor Baláž, Vyškov,
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
VY_32_INOVACE_DEJEPIS2_16 Táborské soukromé gymnázium, s. r. o. Tábor
Stvoření Ref: Stvořil Bůh člověka, k obrazu svému, poslal ho do světa, dobrou radu dal: Z každého stromu ovoce jezte, ze stromu poznání nesmíte jíst.
Shoda přísudku s podmětem 1
1. Tys má, Pane, skála, tys pevný můj hrad, | můj v útoku úkryt, proč měl bych se bát! | Ač sám chudý, hříšný, tím víc toužím tam, | kde v úzkosti sílu,
Z pitevní zprávy: Pacient zemřel na následky pitvy.
Oddíl Penguins Praha-Smíchov. Sdružení dětí a mládeže Věnujeme se všem dětem, které mají zájem se rozvíjet Alternativa volnočasové aktivity zaměřená na.
PÍSEŇ O JEDNOM STAROBYLÉM MOSTU
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Gedeon měl vysvobodit Izraelce z rukou Midjánců. Na koho nejvíce spoléhal, že mu pomůže? NA HOSPODINA 2. Gedeon.
DAVID A GOLIÁŠ Autor prezentace: Daniel Bolek Na námět biblické knihy Samuel o izraelském králi Davidovi.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jaký dar obdržel Samson od Hospodina? SÍLU 2. Kdo nyní ohrožoval Izraelity? PELIŠTEJCI (FILIŠTÍNI) 3. Do koho se.
Odpověď na otázky 1. Díky, že když se ptáme, máš slovo své, nevíme-li jak dále, dáš slovo své. Mnohý jak světem jdem, štěstí květ hledá v zlém, chtěl by.
Vánoce v Německu vypracoval- radek Nedbal 9.b
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Čím byl David, jakou práci dělal? PASTÝŘEM 2. Co rád dělal při své práci? HRÁL NA CITERU A ZPÍVAL 3. Čeho je autorem,
Starověká Palestina.
26. Izraelský národ se během let v Egyptě rozrostl.
1. Zpívej, že lásku a Boha znáš a že Bůh tebe zná. A když se zlého cos přihodí, on že tě pozvedá. Zpívej mu žitím svým, zpívej, že on dal ti jistotu radost.
U holiče Jeden muž šel, stejně jako každý jiný měsíc, k holiči. Začali spolu hovořit o různých věcech....a najednou... hovořili o Bohu.
Velikonoční vyrábění. Poslední den před velikonočními prázdninami jsme se společně s I. A vydali do DDM Habartov. Cestou jsme si kromě přezůvek nesli.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Jak se jmenoval první král izraelského lidu? SAUL 2. Kdo určil krále Izraelitům? HOSPODIN, SAMUEL HO PŘEDSTAVIL.
Věta vedlejší příslovečná podmínková
Co je to smíšený pocit? Když se vám tchýně zabije ve vašem úplně novém autě.
Z truhly moudrosti krále Šalamouna 1. Elkána měl dvě ženy. Peninu a Chánu, která z nich se trápila, že nemá děti? 2. Kdo se komu posmíval. Chána Elkánovi?
Koncovky sloves.
1. Přišel na zem konat dílo spásy a lidem bídným s láskou pomáhal,
Přišel na zem 1. Přišel na zem konat dílo spásy a lidem bídným s láskou pomáhal ke svobodě zval zotročené hříchem, můj Pán. Světem šel a lidskou nesl.
Že nevíte o koho jde??? No tohle!!!!!!!!!!!!!!!! Tak to jsem já.
Všechno to začalo na náměstí S panem Andersenem a starostou.
1. Z rána, když den se počíná, modlitby tvé buď hodina. Vždyť nevíš, co ti chystá den a máš být stále připraven, Vždyť nevíš, co ti chystá den a máš být.
1 Nic jiné, jen jednoduchá logika!. 2 Podívej se důkladně na obraz! V souvislosti s ním nasledují otázky. Jsi připravený? BA D C 4 Square Questions.
Neděle pěkná jako tulipán, a proto není radno býti sám, říkáme vesele, dneska jen v kostele vítáme zrovna vás. Slečna jde v džínách, to se nedělá, jít.
TO JE MÁ PROSBA, KDYŽ CÍTÍM, ŽE VŠECHNO PRÁZDNÉ SE ZDÁ, TY JSI MOU TOUHOU, MOU SKÁLOU, MŮJ HRAD, JSI BOHEM, CO PŘICHÁZÍ VČAS. TO JE MÁ PROSBA VE ZKOUŠKÁCH,
Jde zajíc za hadem a říká: "Hade promiň, že jsem se ti včera posmíval, že nemáš nohy... ", Had odpoví: "To je v pohodě... " a zajíc na to: "Jo? Tak ruku.
Proč jen mlčíš Pane Ref.: Proč jen mlčíš, Pane, když zloba lidská život maří, proč se nezastane pravdy Tvá moc. 1. Když Tě jako lotra zatýkali mohs je.
Ježíšku, panáčku, já tě budu…
VYHLÍŽÍME KRÁLE KRÁLŮ, AŽ VE SLÁVĚ PŘIJDE K NÁM, A VEZME NÁS, VEZME NÁS. ZAŽÍVÁME MILOST, LÁSKU, KTERÁ SMÝVÁ VŠECHEN HŘÍCH, PŘEMÁHÁ, PŘEMÁHÁ. REF: HOSANNA,
1. Raduj se, Bůh dnes přišel k nám, to bratře, sestro, slyš! Otevři dům, ať vstoupí Pán. A nebe, země, zvuč a nebe, země zvuč a nebe, země, Králi zvuč!
El Shadai Ref.: El shadai, el shadai, el eljon na Adonai. Od věků až na věky jméno Tvé se nemění. El shadai, el shadai, el eljon na Adonai. Ty jsi Bože.
Shoda přísudku s podmětem
{ AC Rousínov, , Jirka Pospíšil. { Setkání s Bohem působí RADOST AC Rousínov, , Jirka Pospíšil.
Pár vtípků.
Vědomostní kvíz Medvídka Pú Zde vložte obrázek dostupný z Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Starověká Palestina 6. ročník.
Já Tobě nyní chválu vzdávám
Byl jsi tam? 1. Byl jsi tam, když byl křižován můj Pán? 2x
Ref.: Nám, Pane, dal jsi Slovo své, Ducha svého dej nám též.
Karle, vy jste sourozenci? Ne, bratři.
1. Má duše, nic se nelekej, | Bůh v péči své tě má
10 RŮŽÍ JEN PRO TEBE !.
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 2. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Bůh je silou mou 1. Není to náhoda, že život mám, Bůh je silou mou. (2x) Ref: Chci s Vámi být každý den, chci s Vámi být každý den, chci s vámi být každý.
Říkejte mi Hopinka A mně Sorbon. Ty jsi fakt ten můj malý bráška s červeným obojkem? Ty toho napovídáš… jasně že jsem.
1. Ježíši, jak pastýř voď nás, | chceme býti stádem tvým! | Z pouště světa doprovoď nás | k pastvám věčně zeleným, z pouště světa doprovoď nás | k pastvám.
Vzdejme Pánu díky Ref.: Své kroky rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej, láskou je rozezpívej, rozezpívej, rozezpívej. 1. Vzdejme Pánu díky za vše co nám.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 1. ročníku střední odborné školy a žáky nástavbového studia. Text zpracovává první část většího celku - Bible. Věnuje.
JAK SI UŽÍVAT? Jak žít, ať z toho něco mám? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? Co má vlastně cenu? A je to vůbec důležité? 7x VÍC.
mail.com Miláčku, ty jsi úžasný milenec – jsme spolu jen dva týdny a já jsem už ve třetím měsíci !
je potřeba ji také s Boží pomocí používat
Kniha Soudců.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Jak dobré je vzývat Ref: Jak dobré je vzývat jméno Tvé před tváří Tvou, ó Králi náš. 2x 1. Enoch vždy chodíval s Bohem svým a zůstával na kolenou. 2x.
ZPĚVNÍKY PRO ROČNÍK ZŠ používat při spuštěném režimu „ Prezentace “
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
STÁTY PŘEDNÍHO VÝCHODU
Vtipy na téma SKLERÓZA
Transkript prezentace:

David a Goliáš Lidi na lidi jsou jako saně, člověk na člověka jako kat David a Goliáš Lidi na lidi jsou jako saně, člověk na člověka jako kat. Podívejme se na ně, musíte naříkat. Obr do pidimužíka mydlí, domnívaje se, že vyhraje. Klidně seďme na židli, čtěme Bibli, tam to všechno je.

Samuelova kniha nám povídá, jak na žida přišla veliká bída, jak ti bídní Filištíni válku vést nebyli líní, až potkali Davida. David šel do války volky, nevolky, Z velké dálky nesl bratrům homolky. V pochodu se cvičil v hodu. Dal si pro strejčka Příhodu tři šutry do tobolky.

Hej, hej, kam se valej. Vždyť jsou malej. Takhle Goliáš ho provokuje Hej, hej, kam se valej. Vždyť jsou malej! Takhle Goliáš ho provokuje. David slušně salutuje. Když mu ale obr plivnul do očí, David se otočí, prakem zatočí. Když začínáš, no tak tu máš. Byl jsi velkej já měl kuráž. A jakej byl Goliáš.

Samson Složily děti na letním táboře FS ČCE Praha – Braník Nápěv: klasický rock´n´roll

Samson, ten měl dlouhé vlasy a tak tím to bylo asi, že tu velkou sílu měl, Pánu Bohu rozuměl Ref: Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - ŽENSKÝ! Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - VLASY!

Na Samsona lev se vrhnul, a Samson ho hned roztrhnul, lev, ten už je na kusy, Samson dá med do pusy. Ref: Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - ŽENSKÝ! Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - VLASY!

O lvu a medu se sází: ,,To nevíte švagři drazí O lvu a medu se sází: ,,To nevíte švagři drazí!" Pro odpověď ti chlapi jeho ženu utrápí Ref: Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - ŽENSKÝ! Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - VLASY!

Pak si vybral krasavici, pelištejskou podvodnici Pak si vybral krasavici, pelištejskou podvodnici. Ta proradná Dalila úplně ho opila.   Ref: Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - ženský Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - VLASY!

Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, Otázkami ho mučila: Holky: „V čem se skrývá Tvoje síla?!“ Kluci „Ve vlasech ta síla je.“ Všichni Samson už boj prohraje.   Ref: Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - ženský ženský, ženský, ženský - VLASY!

Samson je bez vlasů, očí, Pelištejci už skotačí Samson je bez vlasů, očí, Pelištejci už skotačí. Pomodlil se za vlasy, dorostly mu do krásy Ref: Ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský, ženský - ženský ženský, ženský, ženský - VLASY!

Že pak Samson nebyl hloupý, opřel se o hlavní sloupy a pro dobrou náladu shodil jim chrám na hlavu. Ref.: Vlasy, vlasy, vlasy, vlasy, vlasy, vlasy, vlasy, vlasy, - VLASY vlasy, vlasy, vlasy, - ŽENSKÝ