Ubytovací zařízení Ztz 1.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prostory komunikační: vertikální: schodiště, výtahy, rampy
Advertisements

typologie obytné stavby 1.roč.APS FAST 4. Přednáška ČLÁNKY NORMY
Milan Babický Štěpán Barák
ZÁKON O POŽÁRNÍ OCHRANĚ
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
TZ 21 – navrhování otopných soustav
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.15 •SOU Obořiště •Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník •Číslo klíčové aktivity:
Bytové domy ČSN Obytne budovy ČSN Zařizování bytů
Zákon č. 266/1994 o dráhách zákon upravuje
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
PODZEMNÍ STAVBY Kolektory Ústav geotechniky.
Kratochvil Nezbytné znalosti podnikatele ve venkovské turistice Ing. Marie Stříbrná Podnikatelské minimum a další aspekty Právní minimum Standard.
NBU2 LS2014 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYT JAKO FUNKČNÍ PROSTOR ČSN obytné budovy.
Vsetín – město bez bariér
PROSTORY PRO HYGIENU (ČÁST 1).
typologie obytné stavby 6. přednáška RODINNÉ DOMY I.
Ochrana veřejného zdraví ZÁKON č. 258/2000 Sb. Práva a povinnosti osob a výkon státní správy v ochraně veřejného zdraví POJMY Veřejným zdravím je zdravotní.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Podnikání v cestovním.
NAVRHOVÁNÍ STAVEB PRO SAMOSTATNÝ A BEZPEČNÝ POHYB NEVIDOMÝCH A SLABOZRAKÝCH OSOB Doporučený standard technický (ČKAIT) z r Nezajištěný prostor –
Úspory energie a regenerace
Pozemní stavitelství Typologie Bytové domy Autor: Ing. Šoupal Kamil
1. Průkaz energetické náročnosti budov Praha 15. ledna 2009.
VNITŘNÍ KOMUNIKACE prostory sloužící k propojování setkávání rozhovoru
VY_32_INOVACE_34_06 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Materiálně technické předpoklady
VY_32_INOVACE_36_01 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
STUŽKONOSKAIII - areál asistenční péče Zadání DP 2005.
Klára Tomsová, Kateřina Jacinová
vertikální komunikace
obytné stavby 1.roč.APS FAST 8. Přednáška TYPOLOGIE BYTOVÉHO DOMU
Rodinné domy.
NÁRODNÍ METODIKA VÝPOČTU ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV
NBU2 LS2015 / BYDLENÍ Petr LÉDL KATEDRA ARCHITEKTURY BYTOVÝ DŮM
Ubytovací zařízení Střední odborná škola Otrokovice
Administrativní budovy
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Lázeňský komplex lázně Hluboká voda. Riziková zpráva se zaměřuje na požární riziko 8 objektů včetně technického zázemí Komplex samostatně stojících objektů,
stavby pro veřejné stravování a cestovní ruch
STAVBy pro obchod a služby
Pozemní stavitelství II
Rozdělení pozemních staveb do typologických skupin
Návrh vyhlášky o technických podmínkách požární ochrany staveb Rudolf Kaiser konference Červený kohout duben 2006.
Vládní výbor pro zdravotně postižené občany. JUDr. Pavel Ptáčník vedoucí Oddělení sekretariátu Vládního výboru pro zdravotně postižené občany.
Materiálně-technický standard v sociálních službách Eva Capicarová.
ÚNIKOVÉ CESTY. K zabránění ztrát na životech a zdraví osob, popř. zvířat a ztrát na majetku musí stavební objekty mimo jiné umožnit bezpečnou evakuaci.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
1 Energetické audity (EA) a Průkazy energetické náročnosti budovy (PENB) - legislativa Krajská energetická agentura Moravskoslezského kraje, o.p.s. Českobratrská.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky.
Změny vyhlášky o požární prevenci mající vliv na začleňování činností.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společenská výchova – Zásady chování v ubytovacích zařízeních
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Požární ochrana 2015 BJ13 - Speciální izolace
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
UNA – závěrečné shrnutí – příprava ke zkoušce
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
Bezpečnost hostů v hotelu, ochrana jejich zdraví a majetku
Speciální izolace BJ13.
Plochy a pozemky veřejných prostranství
Ing. Roman Vodný, Ph.D. ředitel odboru územního plánování MMR
Klasifikace hotelů a ubytovacích zařízení
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
SLUŽBY CESTOVNÍHO RUCHU
Administrativní budovy
Staveniště a zařízení staveniště
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Mapování přístupnosti a pražská Mapa přístupnosti
Sdružení lázeňských míst Statuty lázeňských míst 21. června 2013
Místní poplatek z ubytovací kapacity
Hygienické zázemí Ing. arch. Milada Baumanová, Ph.D.
Transkript prezentace:

Ubytovací zařízení Ztz 1

Základní pojmy (1) hotel, kterým se rozumí ubytovací zařízení s nejméně 10 pokoji pro hosty, vybavené pro poskytování přechodného ubytování a služeb s tím spojených; (2) motel, kterým se rozumí ubytovací zařízení s nejméně 10 pokoji pro hosty, vybavené pro poskytování přechodného ubytování a služeb s tím spojených pro motoristy; (3) penzion, kterým se rozumí ubytovací zařízení s nejméně 5 pokoji pro hosty, s omezeným rozsahem společenských a doplňkových služeb, avšak s ubytovacími službami srovnatelnými s hotelem; pro účely klasifikace je penzion specifikován jako ubytovací zařízení s nejméně 5 a maximálně 20 pokoji pro hosty; (4) ostatní ubytovací zařízení, kterými jsou zejména ubytovny, koleje, svobodárny, internáty, kempy a skupiny chat nebo bungalovů, vybavené pro poskytování přechodného ubytování.

Legislativní požadavky pro navrhování administrativních budov Normové požadavky Jedná se normy, které definují požadavky z hlediska zatížení, prostorové požadavky, požadavky z hlediska denního a umělého osvětlení, požadavky na tepelně technické vlastnosti obvodových konstrukcí, požadavky na vytápění, vzduchotechnické rozvody, plynovody a rozvody elektrické energie, požadavky na požárně bezpečností řešení objektu, ochranu proti hluku

Další legislativní předpisy, Vyhláška o obecně technických požadavcích na výstavbu 268/2009 Stavební zákon 183/2006 vyhláška č. 501/2006 Sb. o obecných požadavcích na využití území Vyhláška Ministerstva pro místní rozvoj o obecných technických požadavcích zabezpečujících užívání staveb osobami s omezenou schopností pohybu a orientace 369/2009

Některé typologizké zásady (1) Prostory vstupní části stavby ubytovacího zařízení musí umožňovat plynulý příjem a odbavení hostů. (2) Minimální šířka chodeb pro hosty je 1500 mm, nejmenší průchozí šířka schodiště pro hosty je 1100 mm. Nejmenší šířka chodby pro zaměstnance je 1200 mm, nejmenší průchozí šířka schodiště pro zaměstnance je 1100 mm. Komunikace zaměstnanců se nesmí křížit s komunikacemi hostů. (3) Světlá výška pokoje hosta musí být minimálně 2600 mm. V části pokoje se šikmým stropem se do jeho plochy započítává plocha, jejíž světlá výška je nejméně 1600mm. Plocha pokoje pod šikmým stropem může zaujímat nejvýše 30 % celkové plochy pokoje. (4) Předsíň pokoje hosta musí mít minimální průchozí šířku 900 mm, u pokojů určených k ubytování osob s omezenou schopností pohybu a orientace musí být průchozí šířka předsíně 1500 mm a délka 2200 mm; nemusí být od pokoje hosta oddělena dveřmi. Vstup do hygienického zařízení se řeší z této předsíně.

Každé ubytovací zařízení musí být připojeno na veřejnou telefonní síť. Ubytovací zařízení s ubytovací kapacitou vyšší než 75 osob musí být vybaveno rozhlasem umožňujícím řízení evakuace. Ubytovací zařízení s ubytovací kapacitou vyšší než 30 osob musí být vybaveno zařízením pro akustický a optický signál vyhlášení poplachu.

Stavba ubytovacího zařízení s více než třemi nadzemními podlažími musí být vybavena výtahem. V části ubytovacího zařízení, kde jsou poskytovány stravovací služby a kde je provozována společenská nebo kulturní činnost, musí být samostatná místnost se záchodovou mísou pro veřejnost odděleně pro muže a pro ženy obojí s předsíní a umyvadlem. Požaduje se pro ženy jedna záchodová mísa na 10 žen, pro každých dalších 20 žen jedna další záchodová mísa, pro muže jedna záchodová mísa a jedno pisoárové stání nebo mušle na 10 mužů, pro každých dalších 40 mužů jedna další záchodová mísa a jedno pisoárové stání nebo mušle.