Hrnkovky náročné na teplotu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vědecké rodové jméno Aquilegia se odvozuje od latinského „aquila“ = orel a v některých národních jazycích je také podle orla pojmenován. Stejně pravděpodobný.
Advertisements

Klíčová aktivita 06 Učebnice Okrasné dřeviny
Prodávané pokojové rostliny
Čeleď: Lnovité Linaceae M. Brodská.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: KRTIČNÍKOVITÉ, ZVONKOVITÉ
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: PRYŠCOVITÉ, RŮŽOVITÉ
Pokojové rostliny Stančíková Iva VII.B
Rostliny rybníka a jeho okolí 2
Kdo z Vás uhodne, o čem se dnes budete učit? Hádejte po písmenech:
Vrbovité ( Salicaceae )
Rostlinné orgány - list
Rostliny Pokojové rostliny.
zpracoval: Vojtěch Marek
Jehličnany NAHOSEMENNÉ ROSTLINY.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: HVOZDÍKOVITÉ, TŘEZALKOVITÉ, VIOLKOVITÉ
Autor modulu: Ing. Radim Církva
Zpracovala: Hana Fikrová. Charakteristika čeledi violkovitých V mírném pásu to jsou jen byliny, ale v subtropech a v tropech to mohou být i keře až menší.
PLAMÉNEK (clematis) PLAMÉNEK (clematis)  Clematis, rod dvouděložných rostlin z čeledi pryskyřníkovitých.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: MAKOVITÉ, ZEMĚDÝMOVITÉ A KOPŘIVOVITÉ
TLUSTICOVITÉ (Crassulaceae)
VRBA - Salix.
VIOLKOVITÉ VIOLACEAE.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
SEMENNÉ ROSTLINY NAHOSEMENNÉ ROSTLINY.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA ČELEĎ: JILMOVITÉ
Dvouděložné rostliny – Čeleď Lilkovité
Aplikovaná biologie Vybrané pokojové rostliny s trvalými květy čeledi Orchideaceae Jarmila Kokotíková 2008/2009.
VY_32_INOVACE_15_Pokojové rostliny
Lilkovité rostliny Zpracovali Simona Rušarová- vše společně
 Z vajíček vznikají semena  Semena jsou nahá, nejsou v plodech  Neplodí (nevytvářejí plody)
Vypracovali: Šiklová Sabina – úprava. Martinková Kristýna – informace.
Vstavačovité Rostliny.
 Je čeleď jednoděložných rostlin z řádu chřestotvaré (Asparagales). Podle systému APG III jsou sem přidány (jako podčeledi) dříve samostatné čeledi kalokvětovité.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky sukulentního charakteru Název sady:Pěstování trvalek (pro 1. ročník,
Rostlinstvo v tropickém deštném lese
Lilkovité (Solanaceae) Jakub Lefner Michael Šnajdr Jakub Pilař.
Rákos má podzemní až 4 m dlouhé oddenky, z nichž vyrůstají silná vzpřímená stébla s až 50 cm dlouhými listy. Rákos obecný je velmi statná vytrvalá.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí na podzim Název sady:Pěstování trvalek (pro 1. ročník, obor.
Číslo projektudum.KVĚTEM 0.1 Název školy Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec PředmětKvětinářství.
Číslo projektudum. Kapradiny 2.3 Název školy Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec PředmětKvětinářství.
Hrnkovky náročné na teplotu Schefflera – Šeflera Schefflera arboricola – šeflera stromovitá čeleď: Araliaceae – aralkovité stromový nebo keřový vzrůst.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny L Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin (pro.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin (pro 1.
Hrnkovky se středními nároky na teplotu Hedera - břečťan čeleď: Araliaceae - aralkovité v interiéru jim nevyhovuje teplý suchý vzduch, který způsobuje.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Pavel Skopal Název prezentace (DUMu): Cibulnaté rostliny S - T Název sady:Pěstování cibulovin a hlíznatých rostlin.
Makovité Trochová Kateřina. Zástupci Mák setý Mák vlčí Vlaštovičník větší.
Hrnkovky s nízkými nároky na teplotu
Rostliny ozdobné listem
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí v létě S - Y
Název prezentace (DUMu): Trvalky kvetoucí na jaře H - V
Leknínovité (Nymphaeaceae)
Název prezentace (DUMu):
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace
Čeleď Arekovité Štěpánková Tereza Votrubová Karolína Maršál Jakub.
Vegetativní množení hrnkovek
Choroby hrnkovek okrasných listem
Generativní množení hrnkovek
Škůdci hrnkovek okrasných listem
PLODOVÁ ZELENINA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: plodová, zelenina, fazolové lusky, lilek, patizon, tykev,
Leknínovité (Nymphaeaceae)
Název prezentace (DUMu):
Číslo projektu dum.PALMY 1.3 Název školy Předmět Květinářství
Název prezentace (DUMu):
Číslo projektu dum. Kapradiny 2.2 Název školy Předmět Květinářství
Rozmnožování pokojových rostlin řízkováním Vypracoval: Lukáš Karlík
Název prezentace (DUMu): Hlíznaté rostliny
Číslo projektu dum.KVĚTEM 0.7 Název školy Předmět Květinářství
Perokresba podle předlohy, 7. ročník
Číslo projektu dum.palmy1/1 Název školy Předmět Květinářství
Číslo projektu dum.KVĚTEM 0.2 Název školy Předmět Květinářství
Transkript prezentace:

Hrnkovky náročné na teplotu

Ficus – fíkus, fíkovník čeleď: Moraceae – morušovníkovité někdy se fíkus označuje také jako gumovník nebo smokvoň původně keře nebo liány pochází z tropů nebo subtropů fíkusy roní při poranění listů i kmínků latexové mléko, které je jedovaté má mohutné vzdušné kořeny listy: střídavé, celokrajné, různé zbarvení a různé tvary

Ficus – fíkus, fíkovník nároky: náročný na světlo, ideální teploty pro pěstování jsou 20 - 28°C, v zimě by se měli teploty pohybovat v rozmezí 18 – 20 °C, při teplém počasí je nutná vydatná zálivka a mlžení, v zimě se zálivka omezuje, pestrolisté odrůdy jsou choulostivější škůdci: svilušky a třásněnky množení: vrcholovými a stonkovými řízky, řízky se po odběru máčí ve vlažné vodě aby se vyplavila bílá latexová šťáva

Ficus – zástupci Ficus elastica – fíkovník pryžodárný stromový vzrůst listy: velké, eliptické až vejčité, kožovité, lesklé, mohou být různě panašované pestrolisté odrůdy rostou pomaleji

Ficus – zástupci Ficus lyrata - fíkovník lyrovitý je to vzrůstný druh listy: opakvejčité, lyrovité, kožovité, lesklé Ficus benjamina - fíkus benjamínek, malolistý stromovitý vzrůst listy: vejčité až široce kopinaté, drobné, výrazně zašpičatělé na nepříznivé podmínky reagují opadem listů

Ficus – zástupci Ficus binnendijkii – fíkus Binnendijkův keřovitý vzrůst listy: úzce kopinaté na starších rostlinách se tvoří dlouhé vzdušné kořeny Ficus pumila – fíkovník šplhavý, nízký šplhavý druh s příčepivými kořínky listy: malé, oválné až srdčité je citlivý na přeschnutí substrátu pěstuje se v závěsných nádobách, nebo se vyvazuje k oporám

Codiaeum – kroton, kodieum čeleď: Euphorbiaceae – pryšcovité Zástupce: Codiaeum variegatum – kroton pestrý keřovitý i stromový vzrůst vytrvalá teplomilná rostlina stejně jako fíkusy oní latex listy: barevně rozmanité nároky: celoroční teploty jsou 18 – 20 °C, v zimě teploty nesmí klesnout pod 16 °C, vyžaduje vyšší vzdušnou vlhkost a dostatek světla množení: stonkovými a vrcholovými řízky

Použitá literatura MALÝ Miroslav a kol. Květinářství II. VOŠZa a SZaŠ Mělník, 2012. 327 s. ISBN 978-80-904782-8-2. Fotografie použité v prezentaci jsou autorovi.