Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Rostliny Pokojové rostliny.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Rostliny Pokojové rostliny."— Transkript prezentace:

1 Rostliny Pokojové rostliny

2 Kaktusy a Sukulenty Tyto kaktusy a sukulenty budou tolerovat některá opomenutí a na rozdíl od jiných druhů pokvetou již po několika málo letech. Většina kaktusu potřebuje k tomu, aby zůstaly zdravé, během aktivního růstu hodně slunce. Mnohé druhy prodávané v květinářstvích jsou ideální pro začátečníky, neboť jsou často voleny tak, aby bylo snadné o ně pečovat.

3 Druhy kaktusů Aloe Plicatilis : Sluncemilný sukulet, jenž vytváří velké keře či stromy až 3m široké. Ačkoli je tento druh přes léto dormantí, každoročně od pozdního jara do léta vykvétá ojedinělými červenými nebo oranžovými květy.

4 Bonsaje Bonsaj je japonský výraz (bonmělká miska)
Používaný dnes na celém světě. Původně se tak označovalo čínské umění, založené na studiu růstu stromů v přírodě. Bonsaj lze udělat z většiny typů stromů a keřů.

5 Druhy Bonsají Vistárie :
Gumovník : Tento všem známý fíkus se pěstuje již od roku Má tmavě zelené, lesklé, kožovité listy rostoucí od stonku téměř vodorovně. Nové listy vyrůstají z červeného obalu a jsou zpočátku zbarveny do bronzova. Velmi dobře se pěstuje v pokojových podmínkách. Vistárie : Potřebuje hodně slunce, v zimě ochranu před mrazem. V růstové sezoně se nezalévá denně, půda se nenechá vyschnout (ani v zimě). Po odkvětu se hnojí jednou týdně do poloviny léta.

6 Zelený domov Brambořík: Původní druhy bramboříku pocházejí z Malé Asie. Z nich byli vyšlechtěny dnešní kříženci a kultivary.Velká hlíza bramboříku vyčnívá z větší části ze země, a z jejího vrcholku se vyvíjejí listy a potom postupně i poupata Fíkus: Fíkusy jsou velmi rozsáhlý rod, který má přes tisíc druhů nejrůznějšího typu. Některé jsou stromy, jiné keře nebo liány.

7 Ibišek : Šáchor, papyrus :
Ibišek, kterému se také někdy říká čínská růže, pochází z východní Asie, Indie a Číny, kde roste jako mohutný keř, často až stromovitého vzrůstu. Šáchor, papyrus : Šáchor pochází z tropické Afriky, kde roste v bažinách na březích řek. Je to stálezelená bahenní rostlina.

8 Citrusy Citrusy pocházejí s tropických a subtropických oblasti východní Asie. Jsou to však staré kulturní plodiny, jejichž kříženci se pěstují na celém světě ve všech tropickych a subtropickych oblastech.


Stáhnout ppt "Rostliny Pokojové rostliny."

Podobné prezentace


Reklamy Google