Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo projektu dum.PALMY 1.3 Název školy Předmět Květinářství

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo projektu dum.PALMY 1.3 Název školy Předmět Květinářství"— Transkript prezentace:

1 Číslo projektu dum.PALMY 1.3 Název školy Předmět Květinářství
Střední škola gastronomie, hotelnictví a lesnictví Bzenec, nám. Svobody 318, Bzenec Předmět Květinářství Tématický okruh Palmy Téma Palmy teplomilné Ročník 2. Autor Milan Polášek Datum tvorby srpen 2012 Anotace Žáci se seznámí se základními druhy teplomilných palem a jejich požadavky na pěstování

2 HOWEA belmoreana syn. KENTIA kencie
- vzrůstná palma se zpeřenými načervenalými listy na 2 m dlouhých hladkých řapících - vydatná zálivka - dobře snáší suchý vzduch - v zimě asi 12 – 20°C Trvalky - v létě ven do stínu stromů - i v bytě dorůstá značných rozměrů.

3 další příbuzný druh Howea fosteriana Trvalky

4 PHOENIX roebelenii datlovník roebelenův
- nejelegantnější a nejnáročnější datlovník z tropické Asie - nízký, necelé 2 m, - jemné zpeřené listy - kořenový bal stále vlhký - vysoká vzdušná vlhkost - nesnáší slunce, průvan Trvalky - v zimě 15°C - nesmí se přesazovat do velkých květináčů - pomalý růst, náročný.

5 CARYOTA mitis karyota jemná
- 5 m vlhkomilná palma z tropické Asie - listy 3 m dlouhé, 2x zpeřené ve tvaru rybích ploutví - bohatá zálivka, v zimě podle teploty prostředí - pěstujeme jako hrnkovou i k řezu Trvalky - v zimě 18°C - množení semeny i u nás v Lednici.

6 Největší karyota Caryota gigas Trvalky

7 COCOS nucifera kokosovník ořechoplodý
- náročná 30 m palma z tropů - plod kokos, nebezpečný v době zrání - plné slunce, vysoká vlhkost - velké prostory Trvalky - v zimě minimálně 18°C - obtížně se pěstuje.

8 ZDROJ vlastní tvorba Trvalky


Stáhnout ppt "Číslo projektu dum.PALMY 1.3 Název školy Předmět Květinářství"

Podobné prezentace


Reklamy Google