Pravidla slušného chování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ZÁSADY PRVNÍ POMOCI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ;
Advertisements

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Název školy:Základní škola, Jičín, Soudná 12 Autor:Monika.
Eva Bělocká a Jan Kozák Etiketa workshop. O čem si dnes budeme povídat I. blok: Telefonování 1.Praktické cvičení 2.Pravidla slušnosti pro telefonování.
Název školy: Základní škola speciální Litvínov, Šafaříkova 991 Autor: Mgr. Jaroslava Stejskalová Název materiálu: VY_32_INOVACE_46_Člověk a společnost.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_BOZENA_SEDIVA_HOLENI A UPRAVA VLASU A VOUSU_11 Název školy Střední škola služeb, obchodu.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_KANCELARI_KONVERZAC E_PREZENTACE_18 Název školyStřední.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_JAROSLAV_HRUZA_SPOLECENSKA_VYCHOVA_A_KOMUNIKACE_V_RESTAURACI_PREZENTA CE_11 Název školyStřední škola.
VY_32_INOVACE_08/3/8 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Právo v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
N Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/ VY_32_INOVACE_03_Věcné učení_10_9. ročník_Chřipka – léčba onemocnění a možnosti prevence Autor:
P RAKTICKÉ ČINNOSTI Kultura stolování. Vypracoval: Lukáš Karlík.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ PÁSY CESTUJEME V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ.
Správné držení těla Správný postoj Správný posed Správná chůze VY_32_INOVACE_04_36.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
AnotacePrezentace pro žáky k finanční gramotnosti - Úvěry AutorHolomková Lenka JazykČeština Očekávaný výstup seznámení se základními pojmy úvěrové politiky.
VY_32_INOVACE_EV_8A_12M Škola: Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Využívání informačních a komunikačních technologií, etická.
JAK PROPAST MACOCHA DOSTALA SVÉ JMÉNO
Úraz není náhoda - úrazy dětí
DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření červen 2013
VY_32_INOVACE_18_04_podstatná jména (souhrnné opakování)
Sčítání do 20 s přechodem přes desítku
VY_32_INOVACE_41_PRV_ 3 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
SPOLEČENSKÁ ETIKETA.
Vízum a vízové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Název projektu: Moderní škola
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
VY_32_INOVACE_02_04_podstatná jména
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření leden 2013 Ročník
Rovnací cviky - trpaslíci
Číslo v digitálním archivu školy
VY_52_INOVACE_25_01_soustava kožní - hygiena
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Křížovky s VS po S II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_20_20_zdravý životní styl.
AUTOR: Mgr. Eva Kubíková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_07_ Ovoce
Dopravní značky VY_32_INOVACE_07_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY TEST Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření prosinec 2012
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Sandra Tichá
Člověk a čas.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.17_Báseň Datum: 25.
Výtvarné umění starověkého Egypta
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_SPOLEČENSKÉ_CHOVÁNÍ Výchova.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.25_Zasady_spolecenskeho_chovani.
Chráníme přírodu Škola: SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Lenka Hulejová VY_32_INOVACE_19_CHRÁNÍME PŘÍRODU_HULEJOVÁ Člověk a jeho.
Název projektu: Moderní škola
VY_32_INOVACE_33_CJ_ 2 1) Jméno autora výukového materiálu (VM), škola: Miroslava Červená Základní škola a mateřská škola Skalsko, okres Mladá Boleslav.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.1.Bal.08_Lidské_tělo Datum:
VY_52_INOVACE_16_01_první pomoc krvácení
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
SPOLEČENSKÉ CHOVÁNÍ U STOLU
Autorem materiálu a všech jeho částí je Irena Nemetová
Rozmanitost přírody – interaktivní test – liška obecná
První pomoc.
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
ŠKOLNÍ ŘÁD JAKO ŽÁCI ČTVRTÉHO ROČNÍKU BYCHOM UŽ MĚLI VĚDĚT , JAK SE VE ŠKOLE A MIMO ŠKOLU CHOVAT ZOPAKUJEME SI ZÁSADY SPRÁVNÉHO CHOVÁNÍ.
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJ.1.Bal.08_Význam_slov Datum:
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření září 2012 Ročník
Transkript prezentace:

Pravidla slušného chování Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Grosmanová

MLADŠÍ ČLOVĚK MÁ ZDRAVIT STARŠÍHO JAKO PRVNÍ? Co je správně? ANO NE

MLADŠÍ ČLOVĚK MÁ ZDRAVIT STARŠÍHO JAKO PRVNÍ? ANO ZDRAVÍME RŮZNĚ – PODLE VĚKU A VZTAHU K DANÉ OSOBĚ : ? AHOJ DOBRÝ DEN NAZDÁREK

PŘI VSTUPU DO BUDOVY NEBO MÍSTNOSTI MÁ PŘEDNOST ŽENA ČI MUŽ?

PŘI VSTUPU DO BUDOVY NEBO DO MÍSTNOSTI MÁ PŘEDNOST ŽENA ČI MUŽ?

MAJÍ MÍT MUŽI V MÍSTNOSTI KLOBOUK NEBO ČEPICI NA HLAVĚ? ANO MAJÍ MÍT MUŽI V MÍSTNOSTI KLOBOUK NEBO ČEPICI NA HLAVĚ? NE

MAJÍ MÍT MUŽI V MÍSTNOSTI KLOBOUK NEBO ČEPICI NA HLAVĚ?

CHOVÁNÍ U JÍDLA : U STOLU SEDÍME ROVNĚ NEHRBÍME SE, NEDÁVÁME NOHY NA ŽIDLY, „NELEŽÍME“ NA STOLE JÍME POMOCÍ LŽÍCE A PŘÍBORU (VIDLIČKA A NŮŽ) POUZE VYBRANÉ DRUHY JÍDLA SE JÍ RUKOU NESRKÁME A NEBRYNDÁME PO JÍDLE BY MĚL STŮL ZŮSTAT ČISTÝ! S PLNOU PUSOU SE NEMLUVÍ! PO JÍDLE SI NEŘÍHÁME

CHOVÁNÍ V AUTOBUSE PŘI NASTUPOVÁNÍ POZDRAVÍME ŘIDIČE A ZNÁMÉ CESTUJÍCÍ STARŠÍ, TĚHOTNÉ NEBO POSTIŽENÉ OSOBY VŽDY PUSTÍME SEDNOUT ! ZA JÍZDY SE NEPROCHÁZÍME NECHOVÁME SE HLUČNĚ (NEPOKŘIKUJEME NA JINÉ CESTUJÍCÍ, NEPOUŠTÍME NAHLAS HUDBU,...) NEZAHAZUJEME ODPADKY UVNITŘ ANI NEHÁZÍME Z OKNA !

A OHLEDUPLNOST BY MĚLY BÝT SAMOZŘEJMOSTÍ PRO KAŽDÉHO SLUŠNÉ CHOVÁNÍ A OHLEDUPLNOST BY MĚLY BÝT SAMOZŘEJMOSTÍ PRO KAŽDÉHO Z NÁS ! ! !