Procvičování vyjmenovaných slov

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Český jazyk Slovní druhy.
Advertisements

Vyjmenovaná slova po b Postup vložení tohoto snímku do prezentace
Opakujeme vyjmenovaná slova P-S-V-Z
Myška Eliška– vyjmenovaná
Vyjmenovaná slova.
Kobylka Bělka – vyjmenovaná
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace Autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_Čj8 –
VYJMENOVANÁ SLOVA Mgr. Michal Oblouk.
Lyžař Libor– vyjmenovaná
Mgr. Vladimíra Mikulášková
Pravopis – vyjmenovaná slova
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Vytvořila: Mgr
ICT ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Vyjmenovaná slova.
Vyjmenovaná slova souhrnné opakování č. 1 Mgr. Renáta Slámová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_218.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_04 _Vyjmenovaná slova po m, p Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_ Vyjmenovaná slova po M,P Název sady: Český jazyk a literatura.
Hry s vyjmenovanými slovy Autorka: Mgr. Helena Menoščíková Autorka: Mgr. Helena Menoščíková ZŠ Český Krumlov, Plešivec 249 ZŠ Český Krumlov, Plešivec 249.
VYJMENOVANÁ SLOVA PRO TŘEŤÁKY S KÁŤOU A PETREM AHOJ, KLUCI A HOLKY! Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram AUTOR: Olga Bartoňová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ČJ 4_17_VYJMENOVANÁ SLOVA PO Z TÉMA: VYJMENOVANÁ.
Jméno autoraMgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvořenílistopad 2012 Ročník4. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk.
NÁZEV ŠKOLY : Základní škola Hostouň, okres Domažlice, příspěvková organizace NÁZEV PROJEKTU: Moderní škola REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Pohádka (čtení souvislého textu) Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
Podstatná jména Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název:
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_05 _Vyjmenovaná slova po s, v, z Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2.
Procvičování Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_16_PROCVIČOVÁNÍ.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Dobrá Jana Název DUM: VY_32_Inovace_ Vyjmenovaná slova – P, S, V, Z Název sady: Český jazyk 4. ročník.
Geometrické tvary Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Geometrie Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Vyjmenovaná slova po B, L, M, P
VYJMENOVANÁ SLOVA PRO TŘEŤÁKY S KÁŤOU A PETREM
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Potravní vazby Člověk a jeho svět (Přírodověda pro 4. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník)
Společenstva vod Živočichové
Společenstva lesů - stromy
Sčítání a odčítání do 10 Matematika a její aplikace (matematika pro 1., 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění.
ROSTLINY Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Mgr. Zbyněk Zeman, ZŠ a MŠ Staré Hobzí
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jarmila Nováková
Vyjmenovaná slova po L Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Slova nadřazená a podřazená
Člověk a jeho svět (Vlastivěda pro 4. ročník)
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_ČJ4_07
Český jazyk 3 Vyjmenovaná slova po M.
Společenstva polí Rostliny
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Vlastějovice, okr
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_04
Jazyk a jazyková komunikace
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Procvičování Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_03_PROCVIČOVÁNÍ.
Při naší práci byl časový limit 2 minuty. Skupin bylo 5.
Písmeno G, g Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji.
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Procvičovací list Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Metodický list: Vyjmenovaná slova po „M“
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _VYJMENOVANÁ SLOVA
Slovní úlohy Matematika a její aplikace (matematika pro 2. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
(český jazyk pro 1. ročník)
SLUNEČNÍ SOUSTAVA Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Dvojhlásky au, ou Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
VY_32_Inovace_ Vyjmenovaná slova po M,P
Přídavná jména a příslovce
Vyjmenovaná slova po B Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VYJMENOVANÁ SLOVA.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Bečváry, okres Kolín Autor: Mgr. Simona Zalabáková Datum tvorby: Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_VYJMENOVANÁ.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
ŽIVOČICHOVÉ Člověk a jeho svět (Prvouka pro 3. ročník) Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Transkript prezentace:

Procvičování vyjmenovaných slov Jazyk a jazyková komunikace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název: VY_32_INOVACE_20_PROCVIČOVÁNÍ VYJMENOVANÝCH SLOV Sada: 2 Druh materiálu: DUM ČJ č. 20 Jméno autora: Mgr. Žaneta Gruntová Škola: ZŠ A MŠ Cholina, okres Olomouc, příspěvková organizace, Cholina 35, 783 22 Datum vytvoření: 10. 1. 2012 Předmět: Český jazyk Ročník: třetí Anotace: Materiál (DUM) určený k procvičení vyjmenovaných a příbuzných slov. Je určen ke společné práci, která proběhne na interaktivní tabuli. Klíčová slova: vyjmenovaná slova, příbuzná slova Zdroje: www.office.microsoft.com

Procvičování vyjmenovaných slov K obrázkům říkej příslušná vyjmenovaná slova. PLÝTVAT PYKAT KOBYLA MY (všichni) VYDRA BÝT (ve škole) SYPAT

Procvičování vyjmenovaných slov DMÝCHAT PYL BYSTRÝ VZLYKAT BLÝSKAT SE BRZY TŘPYTIT SE SYROVÝ

Procvičování vyjmenovaných slov SMÝKAT BYDLIT MÝTIT (mýtina) SYSEL ČEPÝŘIT SE VÝSKAT VÝT JAZYK

Procvičování vyjmenovaných slov Doplň i-í, y-ý a zdůvodni. dob_t baterky, starob_lý ml_nek, kotě se l_sá, dědeček je nedosl_chavý, kanár sedí na b_dýlku, kachna l_ska, hbitě rozdm_chal oheň, to b_l om_l, l_skové oříšky, ob_čejná tužka, p_chla se jehlou, slep_š je beznohá ještěrka, pohlednice z Litom_šle, p_tel ob_lí, dítě os_řelo, rozb_tá krabička, v_r je naše největší sova, třásl se jako os_ka, anglický jaz_k, přijde brz_čko, pol_kal léky, p_šná princezna, housle a sm_čec, m_slivcův rev_r, v_sm_čila b_t, klop_tl o pařez, nepl_tvej p_tnou vodou, Zb_něk a Zb_šek jsou moji s_nové, v_v_klaný zub, v_roba náb_tku, je b_strá a hb_tá, horská b_střina, um_tá m_ska, v_chod slunce, přem_šlel o v_sledku, nas_til se, ochm_řené ptáče

Procvičování vyjmenovaných slov Řešení: dobít baterky, starobylý mlýnek, kotě se lísá, dědeček je nedoslýchavý, kanár sedí na bidýlku, kachna lyska, hbitě rozdmýchal oheň, to byl omyl, lískové oříšky, obyčejná tužka, píchla se jehlou, slepýš je beznohá ještěrka, pohlednice z Litomyšle, pytel obilí, dítě osiřelo, rozbitá krabička, výr je naše největší sova, třásl se jako osika, anglický jazyk, přijde brzičko, polykal léky, pyšná princezna, housle a smyčec, myslivcův revír, vysmýčila byt, klopýtl o pařez, neplýtvej pitnou vodou, Zbyněk a Zbyšek jsou moji synové, vyviklaný zub, výroba nábytku, je bystrá a hbitá, horská bystřina, umytá miska, východ slunce, přemýšlel o výsledku, nasytil se, ochmýřené ptáče