Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _VYJMENOVANÁ SLOVA

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _VYJMENOVANÁ SLOVA"— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _VYJMENOVANÁ SLOVA
Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída: 4. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy Jazyk: Čeština Název a anotace: Materiál je určen k procvičování vyjmenovaných slov Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Vyjmenovaná slova Využité materiály: Obrázky text STYBLÍK, Vlastimil, et al. Cvičení z pravopisu pro malé školáky. Praha : SPN, s.

2 Vyjmenovaná slova – opakování pravopisu
Po obojetných souhláskách B, L, M, P, S, V, Z píšeme uvnitř slova (mimo koncovku) většinou měkké i, í. Tvrdé y, ý píšeme jen ve vyjmenovaných slovech a ve slovech s nimi příbuzných.

3 1. úkol: Doplň písmeno i,í nebo y,ý
M _ska b_ la rozb_ tá. M _slivec ze všeho nejv _ce m _loval přírodu. V _la v _stupuje v pohádkách jako nadpřirozená b_ tost. S _ček ulov _l někol _k m_ ší. Jeho s _n je neob _čejně b_ strý a p _lný žák. Neklop _tni o stoličku. Chceme navštív _t V _soké Tatry. Mnohé b_ liny jsou léčivé.

4 2.) úkol: Doplň křížovku Malá vodní šelma, která se živí rybami
Místnost k bydlení Používáme ho, abychom se domluvili Živí se jím ptáci Druh ještěrky (nemá nohy) Malý létající savec Jinak klisna Největší sova Otáčet klíčem Místo, kde se mele mouka Slovo nadřazené pro skříně, stoly, židle Druh sovy Holohlavý Člověk, který někde bydlí, žije Protiklad slova nízký Dávat jména

5 Správná hesla do křížovky:
1. Vydra 12. Sýček 2. Byt 13. Lysý 3. Jazyk 14. Obyvatel 4. Hmyz 15. Vysoký 5. Slepýš 16. Nazývat 6. Netopýr 7. Kobyla 8. Výr 9. Zamykat 10. Mlýn 11. Nábytek


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _VYJMENOVANÁ SLOVA"

Podobné prezentace


Reklamy Google