Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Dvojhlásky au, ou Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Dvojhlásky au, ou Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující."— Transkript prezentace:

1 Dvojhlásky au, ou Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti Název: VY_12_INOVACE_24_Dvojhláska au, ou Sada: 1 Druh materiálu: Pracovní list ČJ č. 24 Jméno autora: Mgr. Helena Ostřanská Škola: ZŠ A MŠ Cholina, okres Olomouc, příspěvková organizace Cholina 35, Datum vytvoření: Předmět: Český jazyk Ročník: první Anotace: Pracovní list pro žáky 1. ročníku k procvičení slabik s dvojhláskami au, ou. Čtení a skládání slov a vět. Je určen pro samostatnou práci žáků, společná kontrola proběhne na interaktivní tabuli. Klíčová slova: slabika – slovo - věta Zdroje: autorka

2 AU, OU MASO KOUSÁ MOURKA. SOVA LOVÍ HMYZ. (trávu, mléko, seno, maso)
Je to tak? Napiš ANO – NE. KOS ČÍHÁ NA KOCOURA. MASO KOUSÁ MOURKA. SOVA LOVÍ HMYZ. 2. Utvoř nové slovo. ___edou ___ezou ____ouka 3. Co jí Mourek? Utvoř věty. Tom dá Mourkovi _______________________. (trávu, mléko, seno, maso)

3 Řešení: 1. KOS ČÍHÁ NA KOCOURA. MASO KOUSÁ MOURKA. SOVA LOVÍ HMYZ.
NE ANO 2. jedou vezou louka 3. Tom dá Mourkovi mléko. Tom dá Mourkovi maso.


Stáhnout ppt "Dvojhlásky au, ou Jazyková výchova (český jazyk pro 1. ročník) Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/21.0866 Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující."

Podobné prezentace


Reklamy Google