Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2"— Transkript prezentace:

1 ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace Vzdělávací materiál, šablona – Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti I/2 VY_12_INOVACE_29/36 – sada č.2 Autor: Helena Jordánová, Mgr. Období: září 2011 – červen 2012 Ročník: 1.-3. Vzdělávací oblast: prvouka TEPLO A SVĚTLO Anotace: Výukový materiál je možno použít v tematickém celku Neživá příroda, Podmínky života Žáci se okrajově seznamují s procesem zvaným fotosyntéza a důležitostí planety Slunce pro náš život. Pracovní list č.2 s pomocí učitele vyberou správnou možnost pro doplnění věty. Na pracovním listu č.4 je návod pro pokus „klíčení“, které je závislé na teple a světle.

2 K dýchání potřebuje člověk / dusík, vodu, kyslík/
K dýchání potřebuje člověk / dusík, vodu, kyslík/. Tento plyn pro nás vytvářejí /houby, zelené rostliny, továrny/. Aby tyto organismy mohly vytvářet důležitý plyn potřebují /tmu, světlo, stín, teplo, zimu/. A tyto dvě důležité součásti neživé přírody nám dodává jedině /Měsíc, Venuše, Země, Slunce/.

3 světlo teplo kyslík kyslík kyslík

4 JAK JSEM KLÍČILO teplo a tma a světlo zima
POKUS: připrav si čtyři misky s vatou a semínky hrášku. Misky rozestav na stanoviště s jinými podmínkami pro světlo a teplo. Všechna semínka zalévej stejnoměrně. Pozoruj, jak klíčí. teplo a tma a světlo zima JAK JSEM KLÍČILO

5 Obrázky byly použity z klipartu MS.


Stáhnout ppt "ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2"

Podobné prezentace


Reklamy Google