Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření"— Transkript prezentace:

1 Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
březen 2012 Ročník 3. Vzdělávací oblast obor tematický okruh Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk a literatura ( DUM 16 ) Jazyková výchova Téma – název učebního materiálu Vyjmenovaná slova po P Anotace Vybrat vyjmenovaná slova z nabídky slov. Vyznačit správný pravopis slova. Přiřazování slov do věty. Doplňování i, í / y, ý.

2 Vyber vyjmenovaná slova po P
pytel pytlák odpykat klopýtat pýřit se pysk pýr opylovat sudokopytník klopýtání třpytka netopýří kopyto zpytovat třpytit se slepýš pyl rozčepýřený pykat ptakopysk netopýr pyšný nevyzpytatelný pýcha čepýřit se zapýřit se

3 Vyznač správný pravopis slova.
Pepík/Pepýk si pýskal/pískal písničku/pýsničku. Slepýš/slepíš papírový/papýrový pytlík/pitlík? Spitihněv/Spytihněv nám promítl/promýtl film. Byl/bil o netopýrech/netopírech a hzmizu/hmyzu. Kapičky/kapyčky rosy se třpití/třpytí na mýtině. Pitlák/pytlák klopítal/klopýtal v lese . Pylné/pilné včelky opylovaly/opilovaly květy. Na pýsku/písku je slepičí/slepyčí pýrko/pírko.

4 Vyber správné slovo do věty:
je špatná vlastnost. Trn kaktusu Pes se zranil na Děti si hrají na Jana si nehet. Včela květ. tu rozbitou vázu? není had. V květech je Martin mléko. Slepíš Slepýš pil opylovala pyl. písku. píchá. Pýcha pysku. opilovala

5 Doplň i, í / y, ý a zdůvodni. P__šná princezna, p__tlák posp__chá, zp__vat p__sničku, p__hatý Sp__tihněv, slep__čí p__rko, p__lník na nehty, sudokop__tník, op__lovat květ, nap__t se p__va, nové p__skoviště, strašp__tel, film o netop__rech, zp__tuj své svědomí, top__č, vytrhej p__r, Eva se zap__řila, odp__kat si trest, p__skat na p__šťalku, kůň klop__tl, ptakop__sk, slep__t pap__rový p__tlík, rozčep__řený vrabec.

6 Vyjmenovaná slova hrou, pracovní sešit pro 3. ročník
Odkazy Vyjmenovaná slova hrou, pracovní sešit pro 3. ročník Nová škola, s. r. o. 2010


Stáhnout ppt "Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření"

Podobné prezentace


Reklamy Google