NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
Advertisements

Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Autor: Mgr. Ilona Nováková
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU - 6- vodstvo_CR
Česká republika-1 poloha, rozloha…
VODNÍ NÁDRŽE ČESKÉ REPUBLIKY
Příjemce Základní škola, Třebechovice pod Orebem, okres Hradec Králové Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.05/ Název projektu Digitalizace výuky.
Technologie na úpravu pitné vody Eva Košarišťanová.
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
VODSTVO ČR.
ZŠ a MŠ Olšovec, příspěvková organizace a informační gramotnosti I/2
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
HYDROSFÉRA.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – vodstvo na pevninách autor VM:Ondřej.
Hydrosféra – vody pevnin
Hydrosféra 23. ledna Co budu umět ? orientovat se v objektech, jevech a procesech a rozložení prvků v hydrosféře, pracovat s porozuměním s pojmy:
KAMENICE Oblastí Jizerských hor prochází hlavní evropské rozvodí. Jihovýchodní část odvodňuje Jizera, jejím největším přítokem je Kamenice. Jejich vody.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
VODSTVO ČR 9. třída Mgr. Jakub Karásek
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Dotváření zemského povrchu - voda
VODSTVO ČR Díky poloze můžeme ČR označit za „střechu Evropy“ – ČR prochází hlavní evropské rozvodí, které rozděluje řeku do tří úmoří (viz. obrázek)
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
VODSTVO NA PEVNINĚ Vítek Urban prima.
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Inovace a zkvalitnění výuky projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Jižní Afrika Autor: Mgr. Marian Solčanský
Amazonka-královna řek
AnotacePrezentace k procvičení čtení s porozuměním a k rozvoji přírodovědných vědomostí o vodních plochách a zvířatech žijících u nich. AutorMgr. Zdeňka.
VY_32_ INOVACE_ 11_ VLASTIVĚDA 4 Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou VODSTVO ČR Autor: Mgr.Renata Viktorinová.
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_11_A_03_Vodstvo České republiky Téma: Vlastivěda - Česká.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Alpská země – náš soused Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_17_38.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_04_NAŠE_VODSTVO.
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_11_ČAS2 TEMA: Dopravní značky (čtenářská gramotnost)
Vodstvo České republiky
NEŽIVÁ PŘÍRODA VLASTNOSTI VODY.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
VY_32_INOVACE_19_VODA_význam vody (opakování)
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ ŠKOLNÍ BRANDÝS N/L – STARÁ BOLESLAV
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s. Číslo projektu: CZ. 1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Základní škola, Hrádek 203 Projekt: CZ.1.07/1.400/
VY_32_INOVACE_278_Jezera, bažiny, umělé nádrže
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: Vodstvo ČR Číslo: EU DUM 6_09 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová Projekt:
Vzdělávací materiál: Povrchová voda Operační systém:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Vodstvo České republiky
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_Vl_11_Jižní Čechy
Procvičování měsíců v roce
Hydrosféra – vody pevnin
Hydrosféra koloběh vody v přírodě
Hydrosféra – vodní obal země.
VODSTVO Základní škola a Mateřská škola Valašské Meziříčí, Poličná 276, okres Vsetín, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Voda na pevnině 2. února 2005.
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62 AUTOR: Mgr. Eva Nováková NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ČAS2 TEMA: Voda (čtenářská gramotnost)

Voda

Na jaře se z hor a kopců valí velké množství vody Na jaře se z hor a kopců valí velké množství vody. Začíná vytékat malá stružka. Z tajícího sněhu se k ní postupně přidává kapka ke kapce a ze stružky je potůček. O kus dál už teče přes kameny horský potok. Než opustí hory, změní se v říčku. Každá řeka vzniká z malého pramene. Do něho přitékají jiné prameny, potůčky a říčky. Tak se postupně zvětšuje, až se stává řekou.

Znáš nějakou řeku? Vyhledej na mapě. K tučně vytištěným slovům vymysli slovo nadřazené. Dokážeš vysvětlit tvrzení, že řeky jsou velmi užitečné, ale nebezpečné? Vymysli co nejvíce otázek k textu metodou „RYBÍ KOST“ Kdo? Co? Komu? Kde? Proč? Jak?

Přehrady lidé vybudovali na některých větších řekách Přehrady lidé vybudovali na některých větších řekách. Přehrady slouží lidem jako zdroj pitné vody. Chrání okolní území před záplavami. Pod některými jsou postaveny vodní elektrárny. Rybníky vytvořili lidé již v dávných dobách. Sloužili k odvádění vody ze zamokřených území a pro chov ryb. Největší rybníky jsou na jihu Čech. Dokážeš vysvětlit slova pramen, vodopád, soutok, moře, oceán, ledovec? K čemu slouží vodní elektrárna? Vyhledej v encyklopedii.

Anotace slouží k rozvoji slovní zásoby, čtení s porozuměním, k rozšíření vědomostí z učiva v oblasti Člověk a jeho svět pomocí metod kritického myšlení žáci tvoří otázky, vysvětlují význam slov, odpovídají na otázky, vyhledávají důkazy, popisují prostředí, písemně reagují na přečtený text, vyhledávají informace z naučné literatury tento materiál slouží jako pracovní list využití metody „párové čtení“, „rybí kost“ Citace ŠEBESTA, Karel a Kateřina VÁŇOVÁ. Čítanka 2. Fraus, 2008. ISBN 978-80-7238-823-3 FANTOVÁ, Petra. Dětský ilustrovaný atlas. 2008. vyd. FRAGMENT, 2008. ISBN 978-80-253- 0726-7. http://www.bilekarpaty.cz/vis/img/prehrada.jpg http://www.arcadis.cz/Content/ArcadisGlobal/img/Markets/Water/markets_water_wate r_res_banner.jpg