PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tabulkový procesor Práce se souborem – otevření, tvorba a použití šablony, tisk, propojení tabulky Excel s Wordem, nastavení Excelu, uložení Autorem materiálu.
Advertisements

Základy prezentace MS PowerPoint a možnosti využití.
Školení MS Word 2007 pro začátečníky RNDr. Milan Zmátlo MěÚ Třebíč, říjen 2011 Vzdělávání v eGON centru Třebíč Tento.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika – tabulkový procesor Autor: Bc. Pavel Šiktanc MS EXCEL 2010 – úvod do programu Co se všechno naučíme???
Tabulkový procesor Formuláře – interaktivní prvky v Excelu Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Pokročilá animace Co se všechno naučíme??? „Rozřezání“ obrázku v programu.
RŮZNOST KANCELÁŘSKÝCH BALÍKŮ je řada za sebou následujících snímků (slidů) předváděných na PREZENTACE monitoru počítače plátně prostřednictvím dataprojektoru.
Autor:Mgr. Martin Ošmera Téma:Obrázek v PowerPoint 2010 Číslo materiálu:ICT2_17-40 Předmět:Informatika Věková skupina:2. stupeň ZŠ Anotace: Prezentace.
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Růžena Hynková. Dostupné z Metodického.
Moje první prezentace Markéta Zakouřilová. Žáci se pomocí vytvořené prezentace seznámí se základními úkony při tvorbě prezentace: ➢ vkládání snímku ➢
Snímek 1 PowerPoint2OP381 Manažerská informatika 1 2OP381 Manažerská informatika 1 Microsoft PowerPoint 2016 – 2. část.
PowerPoint 2010 Tvorba jednoduché prezentace (nový snímek, návrh snímku, pozadí)
Power Point Tvorba jednoduché prezentace (animace textu a obrázků)
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 6 – aplikace informačních technologií Autor: Bc. Pavel Šiktanc Prezentace - snímky Co se všechno.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prezentace fotografií Číslo DUM: III/2/VT/2/3/55 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Název:VY_32_INOVACE_ICT_7B_9B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:7. Tematický okruh,
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_12_16_Excel. Excel Tabulkový procesor pro vytváření tabulek a grafů Pochází z kancelářského balíku Microsoft Office Nejčastěji.
Tvorba prezentace Vložení snímku Vyberte si nejvhodnější typ snímku.
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR:Mgr. Vladimír.
2 Mgr. Ladislav Králíček, 2. ZŠ Dobříš, 2011 ① Klikneme na záložku Vložení ② V otevřené liště zvolíme Textové pole 3.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_30-03 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Mgr. Přemysl Kejzlar. * Používají se k * reklamním účelům (propagace produktů a služeb) * předání informací (přednášky a referáty) * Slouží k větší názornosti.
OneNote. Co to je?  OneNote patří k produktům Microsoftu, nyní je ke stažení zdarma  jde o aplikaci pro rychlou, snadnou a přehlednou správu různých.
Úkol: 1. Snímku 2 přiřaďte na příslušná textová pole hypertextové odkazy na další snímky. Na pole odkaz vložte odkaz na wikipedii a stránku PowerPoint.
Širokoúhlá prezentace
Microsoft Excel verze 2010 Mgr. Přemysl Kejzlar.
Grafická úprava prezentace
Název: PowerPoint DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_12
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VY_32_ INOVACE_IKR5 - 14– VIDEO V PREZENTACI. Název školy:
Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Poříčany, okr. Kolín
Číslo v digitálním archivu školy
Informatika 9. ročník (volitelný předmět)
VY_32_INOVACE_
EU peníze školám Základní škola , Znojmo, Mládeže
Tabulkový procesor Základní popis pracovního prostředí
Prezentace Pravidla pro vytváření Postup vytváření.
Procvičení vzorců a funkcí v rámci jednoho i více listů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Grafické seznamy a diagramy
Co se všechno naučíme??? MS WORD Obrazce Obdélníky Šipky Hvězdy
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
– Vložení WordArtu a klipartu
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Co se všechno naučíme??? Počítání průměru Funkce PRŮMĚR
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Josefa Bublíka, Bánov
Pozn. Zaměřeno na práci v MS PowerPoint
Informatická školení F1 Office Pro Plus
Microsoft PowerPoint verze 2010
Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak. Word Okraje WordArt Pozadí Vodoznak.
PowerPointu Ing. Hana Vláčilová
Zoner Callisto 4 Callisto 2 – barvy, stín, šipky, vrstvy.

Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Word Základy Wordu. Word Základy Wordu Ročník: 6 Předmět: Informační a komunikační technologie Učitel: Vojtěch Novotný Téma: Základy Wordu Ověřeno.
Matematický maratón – zobrazení početních příkladů v rychlém sledu.
Transkript prezentace:

PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint ZŠ a MŠ Stará Ves PREZENTACE II. MS OFFICE PowerPoint Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves Mgr.Ludmila Nevřalová

MS Office PowerPoint Program Microsoft PowerPoint nabízí několik desítek možností, jak lze danou prezentaci obohatit pomocí animací, jakou formu pozadí mají mít snímky a nabízí také přesné načasování a prohlížení prezentace. . Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Návrh V záložce NÁVRH navrhujeme, jak mají snímky vypadat. Volíme z několika bodů: Vzhled stránky nebo snímku – kde můžeme ručně navolit velikosti okrajů Orientace snímku – zda snímek bude na výšku či na šířku Motivy snímku – kde si zvolíme pozadí snímku z několika předdefinovaných možností nebo si můžeme pozadí vytvořit sami a to pomocí ikon : Barvy Písma Efekty Styly pozadí Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Animace V této sekci máme možnost volit jakým způsobem se budou vyobrazovat jednotlivé snímky tzn. jak bude vypadat přechod na jednotlivé snímky např. různé rolování, překrytí, zmizení atd. Každý snímek může mít svou animaci nebo můžeme zvolit také použití u všech stejné.Můžeme si vybrat také jakou rychlostí přechod bude trvat nebo zda bude ozvučen. Přechod snímku bude spuštěn buď při klepnutí myši nebo automaticky v časovém rozmezí, které si nastavíme. Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Animace Animaci můžeme také využít pro jednotlivé části na snímku jako je např. nadpis, text, obrázek, tabulku atd. a to vše navrhneme v kolonce Vlastní animace. Nachází se zde několik možností, jak snímek obohatit. Po kliknutí na Vlastní animaci, se otevře okno, kde v pravém rohu najdeme ikonu Přidat efekt. Klikneme například na nadpis nebo označíme daný text a zvolíme efekt. Všechny efekty se skládají do seznamu. Pokud budeme chtít nějaký zrušit stačí kliknout na ikonu Odebrat. Po skončení volby animace si vše můžeme vyzkoušet pomocí ikony Prezentace umístěné vpravo dole, která veškeré animace přehraje. Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Prezentace V poslední záložce máme možnost si vytvořenou prezentaci spustit na celou obrazovku počítače. Vyzkoušet si například mluvený komentář k snímkům a jiné. Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves

Vypracovala: Mgr.Ludmila Nevřalová VY_32_INOVACE_108 http://www.virtbook.cz/jubela/ms-word-2010-zakladni-kurz Microsoft PowerPoint Použité zdroje: Vytvořeno: 30.11.2011 Mgr.Ludmila Nevřalová ZŠ a MŠ Stará Ves